Заряд енергії з кожним ковтком: ароматні кавові зерна від Kulturrra Coffee

Заряд енергії з кожним ковтком: ароматні кавові зерна від Kulturrra Coffee

Не уявляєте свій ранок без горнятка запашної кави? Аби сповна насолодитися насиченим класичним смаком або ж неповторними фруктовими нотками напою та отримати заряд бадьорості на все день, досвідчені кавові гурмани рекомендують обирати якісні свіжообсмажені кавові зерна. Натуральна кава в зернах купити, яку ви можете за доступною ціною та зі швидкою доставкою у будь-який куточок України, пропонує команда справжніх фанатів смачної кави інтернет-магазину Kulturrra Coffee.

Як вибрати справді смачну каву в зернах?

Вибір дійсно смачної кави в зернах, це завдання, яке потребує володіння певною інформацією про каву. Наприклад, щоб свіжоприготовлена кава з кожним наступним ковтком розкривала свій неймовірний смак та дарувала заряд енергії, обираючи зерна слід особливу увагу звернути на такі критерії як:

Вид кавових зерен

Виділяють два види кавових зерен – арабіка та робуста. Арабіка – це вид кавових зерен, які вирощують високо у горах, завдяки чому зерна мають надзвичайний смак та аромат. Кавові зерна сорту Арабіка містять невелику кількість кофеїну, займають понад 70% всього світового виробництва кави, про те вартують значно дорожче та.

Кавові зерна сорту Робуста вирощують в Африці, а також у декількох регіонах Індонезії, В’єтнамі та у Бразилії. Зерна Робусти відрізняються більш гірким присмаком, досить насиченим смаком та містять у два рази більше кофеїну, а тому здебільшого використовуються для виготовлення суміші розчинної кави.  

Ступінь обсмаження

Зібрані на гірських або інших плантаціях кавові зерна відразу піддають термічній обробці. Обсмаження надає зернам звичного аромату та кольору, а процес має 4 ступені обсмаження зерна:

  • світло обсмажені, які обробляються всього протягом декількох хвилин, а тому мають свіжий аромат та яскравий смак з нотками кислинки;
  • середньо обсмажені, які обсмажуються до більш рожевого відтінку, мають виражений смак та помірний баланс між кислинкою та гіркотою;
  • темно обсмажені, які мають глибокий коричневий колір та багатий, насичений смак без кислинки, але з більш вираженою гіркотою;
  • дуже темно обсмажені зерна мають майже чорний колір, у них найбільше гіркоти та практично відсутня кислинка.

Смакові ноти

Основними смаковими нотками кавових зерен є кислість та гіркота. Про те, завдяки різному ступеню обсмаження виробники можуть надати зернам солодкого карамельного, шоколадного, горіхового або ж екзотичного фруктового, квіткового чи ванільного післясмаку.

Склад кави 

Склад зерен визначає смакові характеристики напою. Наприклад, це може бути моносорт з одного виду кавових зерен, який дозволяє насолодитися чистим смаком та ароматом напою або суміш з декількох різних видів зерен, який дозволяє створити напій зі збалансованим смаком та ароматом. 

Чекаємо вас в інтернет-магазині кави Kulturrra Coffee, де ми пропонуємо величезний вибір найкращих сортів та смаків кави, щоб ви мали можливість щодня насолоджуватися улюбленим напоєм.

Рекомендовані статті