Бакалія для сфери HORECA: яку вибрати

Бакалія для сфери HORECA: яку вибрати

Бакалію можна сміливо назвати основним компонентом харчового раціону кожної людини. Цей тип продукції підходить для тривалого зберігання, тому потрібну кількість можна придбати наперед з урахуванням можливого використання протягом певного терміну.

До цієї категорії належать харчові продукти, які пройшли попередню кулінарну обробку. Їх можна вживати в їжу готовими або використовувати як інгредієнти для приготування різноманітних страв. Ці продукти призначені для тривалого зберігання, вони потребують мінімальної обробки або можуть вживатися без неї.

Які товари можна придбати

Окрім різноманітних круп, до товарів тривалого зберігання належать приправи, додатки, маринади, олії та соуси. Вони дозволяють зробити будь-яку страву особливою й надати їй нових смакових якостей.

Не є виключенням і кухня країн Азії. Бакалія оптом для закладів, що працюють у цьому напряму, а також готують піцу, ー це не лише рис чи макаронні вироби. Для азійських страв кухні перелік набагато ширший, він може включати наступні продукти:

  • бульйонні концентрати, олії (рисова, кунжутна); 
  • соуси, кокосове молоко; 
  • пасти; 
  • мариновані овочі (імбир, редька, томати);
  • чорний та білий кунжут;
  • тофу.

Велика увага приділяється й сервіруванню страв, для чого використовуються їстівний папір (соєвий, рисовий), чорнила каракатиці та особливим чином оброблене листя бамбука.

У кожного продукту є свої особливості. Наприклад, бульйонний концентрат готують із риби та водоростей, у процесі йому надають насиченого смаку з нотками «димку». Щоб отримати незвичайний горіховий присмак, використовують білий кунжут, його додають не тільки до суші та ролів, а й до салатів, випічки.

Як заправку, а також як інгредієнт для маринаду використовують кунжутну олію холодного віджиму. Щоб приготувати екзотичний соус, не обійтись без кокосового молока, із ним також виходять дуже смачні тушковані страви або кондитерські вироби. Для здорової дієтичної закуски можна використовувати рисові чипси.

Особливості застосування продуктів тривалого зберігання в стравах азійської кухні

Популярні страви, які прийшли до європейської кухні з країн Азії, вирізняються незвичайними, оригінальними смаками. Крім того, кожна з них має особливу подачу та несе велику користь для організму людини через свою збалансованість.

Такі страви, як курка каррі, суші та том-ям, давно відомі більшості споживачів світу. Східна кухня має декілька спільних рис:

  • швидкість приготування страв;
  • додавання великої кількості гострих, ароматних та пряних соусів з насиченим смаком;
  • гармонійне поєднання непоєднуваного (наприклад, солодких фруктів і морепродуктів).

Більшість специфічних продуктів, які використовуються при приготуванні східних страв, знайти на поличці магазину доволі складно. А якщо замінити традиційний компонент на будь-який аналог, то результат можна отримати зовсім не той, який очікувався. Тому при виборі бакалії для приготування майбутніх страв варто звертати максимальну увагу на сумісність продуктів.

Де можна придбати бакалію для приготування страв азійської кухні

Дуже мало магазинів на сучасному ринку займаються реалізацією продуктів тривалого зберігання для приготування різноманітних страв Азії. Якщо компоненти для виготовлення суші більш-менш розповсюджені, то для пошуку специфічних продуктів доведеться докласти немало зусиль. 

Придбати бакалію гуртом за доступними цінами можна в магазині Sushi Product. Перевагами компанії є зручне фасування продукції та можливість замовлення доставки в різні міста України.

Рекомендовані статті