Зміст
Наваристий, ароматний, яскравий – для смачного обіду! Класичну солянку з огірками ковбасою та картоплею люблять і знають багато хто. Суп виходить насиченим, красивим, ні на що не схожим! М’ясний набір може бути найрізноманітнішим і найбагатшим, наприклад до яловичини можна додати язика, свинину, телятину.
Час приготування: 2 год
Як зварити класичну збірну солянку з огірками, ковбасою та картоплею? Підготуйте потрібні інгредієнти. З м’яса краще використовувати яловичину. Якщо потрібен бульйон понаваристіший, то з кісткою. У мене просто м’якуш без кістки. Ковбасу також можете брати будь-яку: варено-копчену, сирокопчену або варену. Томатну пасту можна замінити на томатний кетчуп.
Цибулину очистіть. Якщо збираєтеся використовувати цибулину в засмажці (крок 12), її потрібно нарізати дрібними кубиками. Я використовую цілу цибулину при варінні бульйону і потім викидаю (крок 10).
М’ясо ретельно промийте. Викладіть у каструлю яловичину цілим шматком і цілу цибулину. Залийте у каструлю 3,5 л води.
Відваріть м’ясо до готовності на середньому вогні протягом 1 години, знімаючи піну, яка виділятиметься при варінні.
М’ясо вийміть із бульйону і наріжте невеликими брусочками. Розмір м’ясних шматочків має бути приблизно такий самий, як у ковбаси та огірків.
Бульйон процідіть, цибулину викиньте. Поверніть каструлю на вогонь. Знову доведіть бульйон до кипіння.
Картоплю вимийте, очистіть та наріжте середніми кубиками. Занадто дрібно різати не варто – суп вариться досить довго і дрібна картопля може сильно розваритися, а велика незручно їсти.
Моркву очистіть та натріть на великій тертці.
Солоні огірки наріжте брусочками.
Обидва види ковбаси наріжте брусочками. Так повелося, що для солянки і все нарізають брусочками, а не звичайними кубиками. Вважається, що від нарізки залежить смак усієї страви, але ви, звичайно, можете нарізати так, як вам подобається.
Викладіть у бульйон картоплю і варіть на середньому вогні до готовності картоплі (близько 20 хвилин). Навіть якщо картопля через цей час не звариться, вона дійде до готовності вже разом із засмажкою.
У сковороді розігрійте олію. Викладіть моркву, огірки, копчену та варену ковбасу, відварену яловичину. Все перемішайте та смажте, помішуючи, на середньому вогні близько 5-7 хвилин. Це додасть всій засмажці, а згодом і готовій солянці легкий копчений смак та аромат.
Додайте в сковороду томатну пасту, перемішайте та тушкуйте ще 2 хвилини.
У каструлю додайте засмажку зі сковороди, порізане наперед м’ясо і перемішайте.
Суп посоліть поперчіть і додайте лаврове листя. Знову доведіть солянку до кипіння та варіть ще 10 хвилин.
Для подачі нам знадобляться маслини без кісточок і половинка лимона, нарізаного кружальцями. Їх можна додати окремо в кожну тарілку під час подачі, а можна додати безпосередньо в каструлю. Лимон поруч із кислинкою надає солянці легку гіркоту, яка відмінно відтіняє його насичений м’ясний смак.
Я ж додаю лимон та маслини відразу в каструлю із солянкою. Якщо вам не подобається гіркуватість в солянці, можете додати в суп вичавлений сік лимона. Завжди орієнтуйтесь на власний смак.
Накрийте кришкою каструлю і дайте солянці настоятися ще 10 хвилин. Смачного!
Яловичину можна замінити будь-який інший вид м’яса, який вам більше подобається. Але врахуйте, що час приготування, а також смак та калорійність страви зміняться. Свинина і баранина зазвичай жирніші за яловичину, а куряче філе або індичка – більш пісні. При цьому час приготування залежить не тільки від виду м’яса, а й від того, яка частина туші використовується і наскільки старе чи молоде м’ясо.
Важливо!Незалежно від того, вказано кількість води для супу в рецепті чи ні, найкраще орієнтуватися на власні уподобання (густий або рідкіший суп ви любите), а також на розмір своєї каструлі та продукти, взяті для приготування. Не забувайте, що автор має свій погляд на кількість м’яса, картоплі, крупи та інших інгредієнтів у супі, який може не збігтися з вашим. Насправді це означає, що якщо ви готуєте вперше, не варто варити відразу цілу каструлю. Зробіть суп для дегустації – на одну-дві людини. Для цього зменшіть кількість всіх інгредієнтів за рецептом до 1-2 порцій, а кількість води візьміть із розрахунку: від однієї склянки на порцію – якщо суп планується дуже густий, до 1,5-2 склянок – якщо рідкіший. Не забудьте врахувати, що частина рідини під час приготування википить. Продегустувавши невелику порцію супу, ви зможете відрегулювати як кількість рідини, так і пропорції інгредієнтів на ваш смак. Надалі, як і більшість досвідчених господинь, ви зможете наливати воду для супу та закладати інгредієнти “на око”.
Як правильно вибирати маслини? Краще купувати продукт у прозорій упаковці. Так ви зможете розглянути їхній зовнішній вигляд і колір. Якщо маслини надто чорні, значить додані харчові барвники. Плоди повинні бути пружними, цілими, з гладкою, блискучою шкіркою. Занадто м’які, перестиглі маслини довго не зберігатимуться.
Томатну пасту у цьому рецепті можна замінити на помідори у власному соку, свіжі помідори чи кетчуп.
Сучасний ринок будівельних та декоративних матеріалів переповнений рішеннями, які поєднують у собі функціональність, довговічність і…
Владение цифровыми активами открывает множество финансовых возможностей, но рано или поздно перед каждым криптоэнтузиастом встает…
Многие слышали об этом, но почти никто не обсуждает открыто. Анальный оргазм — тема, вокруг…
Український ринок металобрухту опинився під серйозним тиском. Вивезення брухту за кордон, яке останнім часом активно…
Запуск и развитие бизнеса с товарами из Китая — это путь, полный как больших возможностей,…
Ванная давно перестала быть просто утилитарным местом — здесь хочется расслабиться и получить предсказуемый комфорт…