Зміст
Найсмачніші солодкі горішки з дитинства. Горішки зі згущеним молоком всім знайомі ласощі. Раніше його можна було з легкістю приготувати вдома, адже спеціальні форми – горішниці мали багато. Зараз, коли практично кожну випічку можна купити в магазині, про домашнє приготування горішків забули. А даремно! Адже величезна відмінність домашніх горішків від покупних – це насамперед склад, кількість цукру та смак! Смак домашніх горішків в жодне порівняння не йде з магазинними.
Час приготування: 1 год
У глибокій мисці змішати розм’якшений маргарин, яйця та цукрову пудру. Я горіхи планую начиняти вареним згущеним молоком, тому цукрової пудри додаю менше. Усі додані інгредієнти ретельно перемішати.
Додати в тісто соду, гашену лимонним соком. Все добре перемішати.
Додати поступово в тісто борошно, що просіяє, рівномірно перемішуючи, замісити тісто. Зібрати його в кулю, може для цього знадобитися трохи більше борошна, вказаного в рецепті.
Від тіста відщипувати маленькі шматочки, скочувати в кулю і викладати у відділення для половинки горіха. Розмір кульок краще брати поменше, менше ніж волоський горіх. Тому що надлишки тіста розігріються і стікатимуть із горішниці на вогонь, і через це може дно горішниці підгоряти. Горішки-заготівлі можна відразу наробити багато, тоді коли горішниця нагріється і процес піде швидше, це заощадить час.
Поки горішниця не розігрілася, смажити потрібно буде по хвилині з кожного боку, а як тільки вона повністю нагріється, буде достатньо 30 секунд на кожну сторону. Готові половинки горішків легко знімаються із форми без сторонньої допомоги. Якщо на горіхах вийшли надлишки тіста, їх можна обрізати.
Готові половинки горішків остудити. Їх уже можна подавати до чаю. Але для знайомого з дитинства десерту, половинки горішків потрібно начинити вареним згущеним молоком і з’єднати між собою.
Сподіваюся ви скористуєтеся моїм простим рецептом! Всім смачного!
Глобуси вже давно перестали бути лише навчальним приладом. Сьогодні вони є стильним елементом декору, здатним…
В наш час домашній інтер’єр давно вийшов за рамки суто функціонального простору. Він став полем…
У цифрову епоху сайт – це не просто візитна картка компанії. Це її вікно у…
У 2025 році татуювання в Україні вже давно перестали бути просто прикрасою тіла — вони…
Ґрунт на підсипку – матеріал, що широко використовують в будівництві. Підсипка потрібна в роботі з…
Вентиляція — це не просто приплив свіжого повітря. Це про здоров’я, комфорт, ефективність роботи та…