Подяка молитва Миколі Чудотворцю: навіщо і як молитися

Багато людей звертаються до Господа лише, коли відчувають якусь потребу чи труднощі, але часто практично забувають про Нього, коли справи йдуть нормально. Хоча елементарний роздум дає зрозуміти: і радості, і негаразди з’являються зрештою з волі Господа, тому про Нього слід пам’ятати завжди. Звичайно, краще колись доводиться підносити його святим і Йому хвалу. Наприклад, може читатися подячна молитва Миколі Чудотворцю, який є одним із найшанованіших святих. Він допомагає багатьом, тому молитися із вдячністю цьому святителю завжди актуально.

Коли молитва подяка актуальна

Взагалі для віруючої людини цілком природно звернутися до Господа або святих з вдячністю, коли є радість на душі або з’являється привід для радості. Крім цього, молитва подяки Миколі Чудотворцю може підноситися у таких ситуаціях:

  • отримання позитивного результату у справах, які вважаються, умовно кажучи, сферою впливу цього святого: морські подорожі та подорожі загалом, заміжжя, зцілення, торгівля, діти;
  • відчуття підтримки святого, отримання розуміння після інших молитов, звернених до нього;
  • імпонує саме цей святий;
  • після прочитання житія;
  • коли хочеться висловити позитивні емоції

Таким чином, подяка молитва Миколі Угоднику не є лише формальністю. Це стає частиною спілкування зі святим. Завдяки цьому встановлюється глибокий зв’язок і про це, скажімо далі.

Суть подячної молитви Миколі Чудотворцю

У відносинах між людьми ми звикли дякувати один одному, мінятися чимось корисним – такі природні взаємини. Кожен хоче якось допомогти іншому, принести користь і, звичайно, віддячити іншому, якщо той у чомусь допоміг.

Також прийнято і прославляти святих, які чимось допомогли. Такий, скажімо, нормальний етикет взаємовідносин. Наприклад, цілком природно читати подяку молитву Миколі Чудотворцю за допомогу, яку він надав у якійсь справі, так ви розвиваєте позитивний бік власної особистості.

Крім цього, є й інший вельми значущий аспект – особисті взаємини, які встановлює (чи допомагає встановити) подячна молитва з Господом чи православним святим, у нашому прикладі – Миколою Угодником.

Після такого звернення до святого, стосунки стають більш особистісними і менш формальними, а потім зміцнюється і розквітає віра

Саме так з’являється можливість краще відчути та відчути близькість святих та Всевишнього.

Рекомендуємо подивитися: Акафіст Миколі Чудотворцю

Молитва

О, всеблагий отче Миколаї, пастиреві й учителю всіх, що вірою припливають до твого заступу і теплою молитвою тобі покликають, скоро потчися і спаси Христове стадо від вовків, губ, ради і збережи святими твоїми молитвами від мирського заколоту, труса, наші іноплемінники і міжусобні брані, від гладу, потопу, вогню, меча і марних смертей. І помилував я шкіру трьох чоловіків, у темниці сидячих, і випустив їхнього царя гніву й посічення мічного, так помилуй і мене, розумом, словом і ділом у темряві. вечні страти, як і твоїм клопотанням і Допомогою, Своїм милосердям і благодаттю Христос Бог тихе і безгрішне життя дасть ми пожити в віку цьому і спасе мене шуїяго стояння, сподобить же десного з усіма святими. Амінь.

Рекомендовані статті