Categories: Їжа

Здобні булочки з дріжджового тіста

Здобні булочки з дріжджового тіста — дуже домашня, затишна, справді душевна випічка. Вони гарні в будь-який час дня, але особливо вранці. Погодьтеся: так приємно прокидатися від аромату свіжої випічки! Звичайно, це вимагатиме від господині особливого героїзму, навіть якщо йдеться про вихідний день, адже на вистоювання тіста йде кілька годин. Ловіть лайфхак! Замісіть дріжджове тісто для здобних булочок ввечері і приберіть у холодильник. А вранці дістаньте і залиште на 2 години. Коли тісто підніметься, розділіть його на булочки і готуйте далі за рецептом.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • молоко — 240 мл
  • свіжі дріжджі — 40 г
  • цукор — 120 г
  • ванільний цукор — 1 ч. л.
  • яйця — 4 шт.
  • борошно — 500 г
  • сіль — на кінчику ножа
  • вершкове масло — 30-50 г

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

Приготуйте дріжджове тісто для здобних булочок. Для цього підігрійте в невеликій каструлі молоко приблизно до 30°C, додайте в нього дріжджі та перемішайте.

Додайте звичайний і ванільний цукор, сіль і перемішайте. Злегка збийте яйця і додайте в молочну суміш. Зверху просійте борошно з сіллю і ретельно вимісіть тісто для булочок.

Помістіть тісто в чисту миску, накрийте харчовою плівкою або рушником. Дайте тісту піднятися протягом 1 години. Обімніть тісто для булочок і повторіть процес ще 2 рази.

Тісто викладіть на стіл, припорошений борошном, і скачайте товсту ковбаску. Розділіть її на невеликі шматочки і сформуйте кульки. Залиште на 15 хвилин під рушником.

Кульки з тіста перекладіть у форму, злегка змащену вершковим маслом, розташовуючи їх близько одна до одної. Залиште ще на 10 хвилин під рушником.

Випікайте здобні булочки з дріжджового тіста в духовці, нагрітій до 180°C. У процесі змащуйте їх розтопленим вершковим маслом. Булочки будуть готові приблизно через 25 хвилин.

Корисна порада

Здобні булочки з дріжджового тіста подавайте на стіл у гарячому або теплому вигляді: так вони смачніші. Доповніть їх хорошим вершковим маслом, джемом і насолоджуйтеся!

Господині на замітку

Здобні булочки з дріжджового тіста можна приготувати не тільки зі свіжими, а й із сухими дріжджами. Їх знадобиться приблизно в 2-3 рази менше, тобто, в нашому випадку — 15-20 грамів.

Рецепт люб’язно надав Франц Гуїк, шеф-кухар Grand Park Hotel Health&Spa в Гастайні. «Наш регіон — місце унікальне, де, можливо, якоїсь надвидатної гастрономії і не існує зовсім… але готують так сильно, що неможливо забути. Як завжди, все геніальне — просто і дуже корисно». Приготуйте страви за його рецептами, і переконайтеся в цьому самі!

Добавить комментарий

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Як вибрати ковші для спецтехніки

Успішна діяльність у сфері агробізнесу залежить не лише від якості сільськогосподарських машин, а й від…

12 години ago

Підсумок для скидання магазину: що це та для чого він потрібен?

Підсумок для скидання магазину — це корисний аксесуар для стрільців, який використовується для тимчасового зберігання…

3 дні ago

Быстрая зарядка электромобиля: особенности и преимущества

Быстрая зарядка дает возможность батарею электромобиля меньше чем за час. Многие автовладельцы пользуются только таким…

4 дні ago

Як підібрати автоскло для кращої звукоізоляції салону

Шумоізоляція автоскла – важливий аспект комфорту водія та пасажирів. Сторонні шуми від інших машин, вітру…

4 дні ago

Димохід: що це таке, як вибрати та встановити правильно

Димохід — одна з ключових складових системи опалення в будинку чи квартирі. Він відповідає за…

1 тиждень ago

Пленка для бассейнов: Виды и преимущества использования

Пленка для бассейнов играет важнейшую роль в обеспечении водонепроницаемости и эстетики чаши бассейна. Это покрытие не…

1 тиждень ago