Categories: Їжа

Здобні булочки з дріжджового тіста

Здобні булочки з дріжджового тіста — дуже домашня, затишна, справді душевна випічка. Вони гарні в будь-який час дня, але особливо вранці. Погодьтеся: так приємно прокидатися від аромату свіжої випічки! Звичайно, це вимагатиме від господині особливого героїзму, навіть якщо йдеться про вихідний день, адже на вистоювання тіста йде кілька годин. Ловіть лайфхак! Замісіть дріжджове тісто для здобних булочок ввечері і приберіть у холодильник. А вранці дістаньте і залиште на 2 години. Коли тісто підніметься, розділіть його на булочки і готуйте далі за рецептом.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • молоко — 240 мл
  • свіжі дріжджі — 40 г
  • цукор — 120 г
  • ванільний цукор — 1 ч. л.
  • яйця — 4 шт.
  • борошно — 500 г
  • сіль — на кінчику ножа
  • вершкове масло — 30-50 г

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

Приготуйте дріжджове тісто для здобних булочок. Для цього підігрійте в невеликій каструлі молоко приблизно до 30°C, додайте в нього дріжджі та перемішайте.

Додайте звичайний і ванільний цукор, сіль і перемішайте. Злегка збийте яйця і додайте в молочну суміш. Зверху просійте борошно з сіллю і ретельно вимісіть тісто для булочок.

Помістіть тісто в чисту миску, накрийте харчовою плівкою або рушником. Дайте тісту піднятися протягом 1 години. Обімніть тісто для булочок і повторіть процес ще 2 рази.

Тісто викладіть на стіл, припорошений борошном, і скачайте товсту ковбаску. Розділіть її на невеликі шматочки і сформуйте кульки. Залиште на 15 хвилин під рушником.

Кульки з тіста перекладіть у форму, злегка змащену вершковим маслом, розташовуючи їх близько одна до одної. Залиште ще на 10 хвилин під рушником.

Випікайте здобні булочки з дріжджового тіста в духовці, нагрітій до 180°C. У процесі змащуйте їх розтопленим вершковим маслом. Булочки будуть готові приблизно через 25 хвилин.

Корисна порада

Здобні булочки з дріжджового тіста подавайте на стіл у гарячому або теплому вигляді: так вони смачніші. Доповніть їх хорошим вершковим маслом, джемом і насолоджуйтеся!

Господині на замітку

Здобні булочки з дріжджового тіста можна приготувати не тільки зі свіжими, а й із сухими дріжджами. Їх знадобиться приблизно в 2-3 рази менше, тобто, в нашому випадку — 15-20 грамів.

Рецепт люб’язно надав Франц Гуїк, шеф-кухар Grand Park Hotel Health&Spa в Гастайні. «Наш регіон — місце унікальне, де, можливо, якоїсь надвидатної гастрономії і не існує зовсім… але готують так сильно, що неможливо забути. Як завжди, все геніальне — просто і дуже корисно». Приготуйте страви за його рецептами, і переконайтеся в цьому самі!

Добавить комментарий

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Чим вас може зацікавити навіс із полікарбонату

Сучасний ринок будівельних та декоративних матеріалів переповнений рішеннями, які поєднують у собі функціональність, довговічність і…

3 тижні ago

Обмен криптовалют Одесса: как выбрать надежный и выгодный способ

Владение цифровыми активами открывает множество финансовых возможностей, но рано или поздно перед каждым криптоэнтузиастом встает…

4 тижні ago

Анальный оргазм: секрет, о котором не принято говорить (а зря)

Многие слышали об этом, но почти никто не обсуждает открыто. Анальный оргазм — тема, вокруг…

1 місяць ago

Експорт металобрухту: чому це загроза для української економіки

Український ринок металобрухту опинився під серйозним тиском. Вивезення брухту за кордон, яке останнім часом активно…

1 місяць ago

Все секреты закупок: смотрите видео наших мастер-классов ➜ Easy-China: опт из Китая в World

Запуск и развитие бизнеса с товарами из Китая — это путь, полный как больших возможностей,…

1 місяць ago

Термостатический смеситель для ванны: зачем он нужен и в чём его преимущества

Ванная давно перестала быть просто утилитарным местом — здесь хочется расслабиться и получить предсказуемый комфорт…

1 місяць ago