Categories: Їжа

Карпаччо

Надати їй форму правильного циліндра, загорнути в харчову плівку і помістити в морозильну камеру на 1,5 год. Потім дуже гострим ножем нарізати м’ясо тонкими скибочками.

Розкласти скибочки м’яса на обробних дошках або тарілках, злегка присипати сіллю і повернути в морозильну камеру ще на 20 хв.

Змішати йогурт, вустерський соус і соус табаско, лимонний сік, сіль і білий перець. Розкласти м’ясо на великій тарілці та полити соусом, що вийшов.

Щоб карпаччо дійсно тануло в роті, купіть дуже гарну вирізку. Різати треба обов’язково поперек волокон і бажано слайсером — скибочки мають бути майже прозорими.

Біографи Чіпріані стверджують, що його фірмовий соус був приготований на основі майонезу. Не будемо сперечатися, тільки зауважимо, що майонез у знаменитого шефа навряд чи був покупним із пакетика.

Господині на замітку

Історія створення цієї страви дихає «духами і туманами». Духи — це прекрасна графиня Амалія Нані Моченіго, а тумани — Венеція, де ця страва і народилася. 1931 року поруч із площею Сан-Марко бідна, але дуже добра людина Джузеппе Чіпріані відкрив бар Harry’s. Дозволимо собі невеликий відступ і розповімо, як це сталося. Працюючи барменом у венеціанському готелі «Європа», Чіпріані познайомився з американським студентом Гаррі Пікерінгом, якого сувора тітонька привезла до Венеції лікуватися від алкоголізму. Судячи з місця знайомства, затія провалилася, і розгнівана тітка поїхала додому, залишивши племінника без гроша. І тоді Чіпріані позичив своєму американському другові на зворотний квиток 10 000 лір. Особливих надій на повернення боргу він не мав, проте через 2 роки Пікерінг повернувся із сумою, втричі більшою за позичену. Знаючи, що Джузеппе мріє про відкриття власного бару, він вручив йому гроші з єдиною умовою — бар мав носити його ім’я. Harry’s Bar дуже швидко став улюбленим місцем зустрічі європейських і заокеанських знаменитостей. Серед його завсідників були Артуро Тосканіні, Арістотель Онассіс, Марія Каллас, Чарлі Чаплін і багато інших. Частим гостем був Ернест Хемінгуей, який описав і бар, і його власника в романі «За річкою в тіні дерев». Графиня Амалія теж любила заходити в модний бар. Одного разу вона поскаржилася Чіпріані, що лікарі заборонили їй вживати в їжу термічно оброблене м’ясо (дивна хвороба була у графині!). Нарізавши заморожену яловичу

Добавить комментарий

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Чим вас може зацікавити навіс із полікарбонату

Сучасний ринок будівельних та декоративних матеріалів переповнений рішеннями, які поєднують у собі функціональність, довговічність і…

3 тижні ago

Обмен криптовалют Одесса: как выбрать надежный и выгодный способ

Владение цифровыми активами открывает множество финансовых возможностей, но рано или поздно перед каждым криптоэнтузиастом встает…

4 тижні ago

Анальный оргазм: секрет, о котором не принято говорить (а зря)

Многие слышали об этом, но почти никто не обсуждает открыто. Анальный оргазм — тема, вокруг…

1 місяць ago

Експорт металобрухту: чому це загроза для української економіки

Український ринок металобрухту опинився під серйозним тиском. Вивезення брухту за кордон, яке останнім часом активно…

1 місяць ago

Все секреты закупок: смотрите видео наших мастер-классов ➜ Easy-China: опт из Китая в World

Запуск и развитие бизнеса с товарами из Китая — это путь, полный как больших возможностей,…

1 місяць ago

Термостатический смеситель для ванны: зачем он нужен и в чём его преимущества

Ванная давно перестала быть просто утилитарным местом — здесь хочется расслабиться и получить предсказуемый комфорт…

1 місяць ago