Categories: Їжа

Цепеліни

Цепеліни — це традиційна і найфірменніша литовська страва, щось на кшталт величезних картопляних галушок із м’ясною начинкою. Їх подають із традиційним соусом зі шкварок. Вона доволі груба, сільська, має доволі примітивний вигляд і дуже неоднозначна на смак. Для тих, хто не боїться експериментів, можна пробувати.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • картопля 1,5 кг
  • цибуля 3 шт.
  • фарш м’ясний 250 г
  • бекон 100 г
  • крохмаль 3 ст. л.
  • перець чорний мелений 1 щіпка
  • сіль 2 ч. л.

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

400 грамів картоплі відварюємо в мундирі.

Коли картопля буде готова, тремо на тертці для дерунів сиру картоплю, що залишилася (приблизно 1,1 кг).

Друшляк встановлюємо в миску, на друшляк кладемо лляний рушник і викладаємо в нього подрібнену картоплю. Потім тиснемо картоплю, щоб вона стала більш сухою, але не насухо.

Вичавлену картоплю перекладаємо в миску. У миску з картоплею додаємо 1 натерту цибулину на цій же тертці. Перемішуємо.

Тепер на дрібній тертці тремо варену картоплю і також додаємо її в миску, всипаємо 1,5 столові ложки крохмалю і сіль. Перемішуємо всі інгредієнти.

Далі змішуємо м’ясний фарш, нарізану кубиками цибулю, чорний мелений перець і сіль.

Робочу поверхню посипаємо крохмалем. Картопляну суміш ділимо на 8 рівних частин. Беремо одну частину і формуємо корж, у центр якого кладемо м’ясну начинку.

Потім защеплюємо краї коржа, щоб у підсумку вийшла форма витягнутої котлети. Зліплені цепеліни кладемо на харчову плівку.

У півсклянки води додаємо 1,5 столові ложки крохмалю і вимішуємо його. Кип’ятимо воду у великій каструлі, додаємо сіль і тонкою цівкою вливаємо воду з крохмалем, при цьому весь час помішуємо вміст каструлі. Потім кладемо цепеліни в каструлю і варимо їх протягом 20 хвилин на несильному вогні.

Нарізаємо бекон і цибулину. Викладаємо нарізані інгредієнти в пательню й обсмажуємо до золотистого кольору, солимо за смаком.

Акуратно дістаємо цепеліни з каструлі, викладаємо їх на блюдо, зверху на цепеліни викладаємо обсмажені бекон із цибулею.

Добавить комментарий

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Підсумок для скидання магазину: що це та для чого він потрібен?

Підсумок для скидання магазину — це корисний аксесуар для стрільців, який використовується для тимчасового зберігання…

2 дні ago

Быстрая зарядка электромобиля: особенности и преимущества

Быстрая зарядка дает возможность батарею электромобиля меньше чем за час. Многие автовладельцы пользуются только таким…

4 дні ago

Як підібрати автоскло для кращої звукоізоляції салону

Шумоізоляція автоскла – важливий аспект комфорту водія та пасажирів. Сторонні шуми від інших машин, вітру…

4 дні ago

Димохід: що це таке, як вибрати та встановити правильно

Димохід — одна з ключових складових системи опалення в будинку чи квартирі. Він відповідає за…

7 днів ago

Пленка для бассейнов: Виды и преимущества использования

Пленка для бассейнов играет важнейшую роль в обеспечении водонепроницаемости и эстетики чаши бассейна. Это покрытие не…

7 днів ago

Чому варто замовити дизайн інтер’єру квартири у професійної студії

Кожен дім має бути не лише місцем, де ми відпочиваємо після важкого дня, але й…

7 днів ago