Categories: Їжа

Чкмерулі

Ви любите чкмерулі? Так, так, знаю — хто ж не любить?! Адже це ж пісня! Улюблена наша грузинська пісня! Давайте приготуємо.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • курка 1 шт.
  • вершки 30% 500 мл
  • часник 1 головка
  • рослинна олія для маринаду
  • хмелі-сунелі 1 ч.л.
  • кінза 1/2 пучок(а)
  • петрушка 1/2 пучок(а)
  • перець за смаком
  • сіль

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

Готувати почнемо з вечора. Що краще м’ясо промаринується, то смачнішою та ніжнішою вийде страва. Замість цілої курки можна взяти і її частини. Цього разу я готувала з курячого стегна. Отже, приступимо.

Курку або її частини потрібно промити, добре відбити з двох боків, скласти в миску, посолити, поперчити, полити олією, накрити плівкою і залишити маринуватися в холодильнику. Найголовніше — щоб у маринаді був кожен сантиметр м’яса, а час можна регулювати. Якщо є потреба, починайте смажити через годину, а я це зроблю завтра.

Розігріваємо сковороду. Без олії! А поки дістанемо м’ясо з холодильника. Ще раз обітремо його маринадом і будемо викладати на гарячу сковороду. Повторюю — на гарячу! Це важливо. Поклали? Тепер чекаємо утворення рум’яної скоринки. Але чекаємо терпляче — не перевертаючи. Усе буде зрозуміло за запахом і видно по краєчках. Краще зробимо соус у цей час. Так, і духовку ввімкнемо. Треба до 190 градусів нагріти.

У миску виллємо вершки. Обов’язково жирні — вони ж соус. Петрушку та кінзу дрібно наріжемо, часник видавимо. Додамо до вершків. Туди ж — хмелі-сунелі, сіль, перець за смаком. Там, здається, уже курка посмажилася. Перевернемо.

Судячи з усього, вже й другий бік обсмажився до скоринки. Тоді виливаємо на курку весь соус, накриваємо кришкою і на 15 хвилин у духовку. Не забудемо відстебнути ручку. Але якщо ручка незнімна, що теж буває, тоді курку потрібно перекласти у форму і в ній уже залити соусом. Але все одно — в духовку.

Як зрозуміти, що вже час виймати чкмерулі з духовки? Аромат усе сам за себе скаже. О! Цей момент Ви ні з чим не переплутаєте! Тепер готово! Витягуємо. Але якщо раптом нюх підводить, крайній випадок — через 20 хвилин виймайте.

Бачите? Соус ще кипить. Переверніть курку, щоб і іншій стороні теж дісталося.

Можна подавати. Добре б із хлібом або з коржем, але якщо любите гарнір, теж не соромтеся. Там такий соус. Приємного апетиту!

Добавить комментарий

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Як вибрати ковші для спецтехніки

Успішна діяльність у сфері агробізнесу залежить не лише від якості сільськогосподарських машин, а й від…

11 години ago

Підсумок для скидання магазину: що це та для чого він потрібен?

Підсумок для скидання магазину — це корисний аксесуар для стрільців, який використовується для тимчасового зберігання…

3 дні ago

Быстрая зарядка электромобиля: особенности и преимущества

Быстрая зарядка дает возможность батарею электромобиля меньше чем за час. Многие автовладельцы пользуются только таким…

4 дні ago

Як підібрати автоскло для кращої звукоізоляції салону

Шумоізоляція автоскла – важливий аспект комфорту водія та пасажирів. Сторонні шуми від інших машин, вітру…

4 дні ago

Димохід: що це таке, як вибрати та встановити правильно

Димохід — одна з ключових складових системи опалення в будинку чи квартирі. Він відповідає за…

1 тиждень ago

Пленка для бассейнов: Виды и преимущества использования

Пленка для бассейнов играет важнейшую роль в обеспечении водонепроницаемости и эстетики чаши бассейна. Это покрытие не…

1 тиждень ago