Categories: Їжа

Чкмерулі

Ви любите чкмерулі? Так, так, знаю — хто ж не любить?! Адже це ж пісня! Улюблена наша грузинська пісня! Давайте приготуємо.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • курка 1 шт.
  • вершки 30% 500 мл
  • часник 1 головка
  • рослинна олія для маринаду
  • хмелі-сунелі 1 ч.л.
  • кінза 1/2 пучок(а)
  • петрушка 1/2 пучок(а)
  • перець за смаком
  • сіль

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

Готувати почнемо з вечора. Що краще м’ясо промаринується, то смачнішою та ніжнішою вийде страва. Замість цілої курки можна взяти і її частини. Цього разу я готувала з курячого стегна. Отже, приступимо.

Курку або її частини потрібно промити, добре відбити з двох боків, скласти в миску, посолити, поперчити, полити олією, накрити плівкою і залишити маринуватися в холодильнику. Найголовніше — щоб у маринаді був кожен сантиметр м’яса, а час можна регулювати. Якщо є потреба, починайте смажити через годину, а я це зроблю завтра.

Розігріваємо сковороду. Без олії! А поки дістанемо м’ясо з холодильника. Ще раз обітремо його маринадом і будемо викладати на гарячу сковороду. Повторюю — на гарячу! Це важливо. Поклали? Тепер чекаємо утворення рум’яної скоринки. Але чекаємо терпляче — не перевертаючи. Усе буде зрозуміло за запахом і видно по краєчках. Краще зробимо соус у цей час. Так, і духовку ввімкнемо. Треба до 190 градусів нагріти.

У миску виллємо вершки. Обов’язково жирні — вони ж соус. Петрушку та кінзу дрібно наріжемо, часник видавимо. Додамо до вершків. Туди ж — хмелі-сунелі, сіль, перець за смаком. Там, здається, уже курка посмажилася. Перевернемо.

Судячи з усього, вже й другий бік обсмажився до скоринки. Тоді виливаємо на курку весь соус, накриваємо кришкою і на 15 хвилин у духовку. Не забудемо відстебнути ручку. Але якщо ручка незнімна, що теж буває, тоді курку потрібно перекласти у форму і в ній уже залити соусом. Але все одно — в духовку.

Як зрозуміти, що вже час виймати чкмерулі з духовки? Аромат усе сам за себе скаже. О! Цей момент Ви ні з чим не переплутаєте! Тепер готово! Витягуємо. Але якщо раптом нюх підводить, крайній випадок — через 20 хвилин виймайте.

Бачите? Соус ще кипить. Переверніть курку, щоб і іншій стороні теж дісталося.

Можна подавати. Добре б із хлібом або з коржем, але якщо любите гарнір, теж не соромтеся. Там такий соус. Приємного апетиту!

Добавить комментарий

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Acer Aspire или Lenovo IdeaPad: какой бюджетный ноутбук лучше купить

Если выбираете среди бюджетных ноутбуков для работы, учебы или обычного применения, взгляд обязательно упадет на…

2 дні ago

Історія шкіряних аксесуарів та найцікавіші вироби зі шкіри: від давніх часів до сьогодні

Шкіряні вироби супроводжують людство вже тисячоліттями. Вони не тільки служили необхідними предметами побуту, а й…

2 дні ago

Ремонт і демонтаж натяжних стель: чому важливо звернутися до професіоналів

Натяжні стелі стали одним із найпопулярніших варіантів оздоблення інтер'єру завдяки своїй естетичній привабливості та функціональності.…

2 дні ago

Салициловая кислота: секрет чистой и здоровой кожи

Салициловая кислота уже давно зарекомендовала себя как один из лучших компонентов для ухода за кожей,…

3 дні ago

Як обрати і купити якісний портсигар

Вибір і покупка якісного портсигару – процес, який потребує уваги до деталей. Це не просто…

3 дні ago

В яких сферах застосовуються залізобетонні вироби

Залізобетонні вироби є незамінним матеріалом в сучасному будівництві, де на перший план виходять міцність, довговічність…

3 дні ago