Categories: Їжа

Базовий рецепт розсипчастої перловки

Їжа

robertss 20.09.2023 Article

Топлене масло можна замінити сумішшю вершкового та рослинного.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 2 склянки добірної перлової крупи
  • 5 склянок питної води
  • 2 ст. л. топленого масла
  • 0,5 ч. л. солі

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

Візьміть широку каструлю з товстим дном, поставте на слабкий вогонь і прогрійте. Всипте перлову крупу й обсмажуйте, часто помішуючи, 5 хв.

Додайте олію, посоліть, ретельно перемішайте, обсмажуйте, не перестаючи помішувати, ще 5 хв.

Одночасно доведіть питну воду до кипіння. Після загалом 10 хв. обсмажування влийте киплячу воду в каструлю з перловкою, збільште вогонь до максимуму, знову доведіть до кипіння.

Закрийте каструлю кришкою, зменшіть вогонь до слабкого. Варіть, не відкриваючи кришку, 25 хв.


Зніміть каструлю з вогню, укутайте в плед і дайте настоятися, 15-20 хв.


Час готування


Кількість порцій


Складність приготування


Вегетаріанське


Технологія


На одну порцію:


«Гастрономъ»


Якщо ви помітили помилку або неточність, будь ласка, пишіть коментар, ми обов’язково відповімо.

Ключові слова


Ілюстрації до матеріалу: ТОВ «Видавничий дім «Гастроном»

Наскільки ймовірно, що за нагоди ви порекомендуєте Gastronom.ru друзям і знайомим?

точно НЕ порекомендую


точно порекомендую

Спасибі! Ваша думка важлива для нас.

СХОЖІ МАТЕРІАЛИ

Каші — це окремий, абсолютно особливий вид страв із круп і деяких бобових. Може здатися .

Часто кажуть, що перлову кашу складно готувати. Це зовсім не так: головне — замочити перлову кашу.

Перловка — не найпопулярніша крупа навіть під час посту, хоча з перловки можна приготувати дуже .

легко

Кутя з перловки — один із різновидів цієї ритуальної страви, яку найчастіше готують із перлової крупи.

КОМЕНТАРІЇ


Ольга З. 9 жовтня 2021 року

kirasmilepro і Кіра, крупу промивати не обов’язково. Зараз продають перловку такої якості, що ця операція не потрібна. І промита крупа чи ні, її все-одно можна всипати і пересипати)

kirasmilepro 8 жовтня 2021 року

Хто-небудь зможе відповісти на моє запитання? Просто зазвичай крупу промивають, бо вона брудна. Але в цьому рецепті бентежить що її потрібно всипати, а це слово більше відноситься до сухих продуктів.

Кіра 8 жовтня 2021

Доброго ранку. Скажіть. Промивати перлову крупу на початку потрібно в цьому рецепті?

admin

Recent Posts

Чим вас може зацікавити навіс із полікарбонату

Сучасний ринок будівельних та декоративних матеріалів переповнений рішеннями, які поєднують у собі функціональність, довговічність і…

3 тижні ago

Обмен криптовалют Одесса: как выбрать надежный и выгодный способ

Владение цифровыми активами открывает множество финансовых возможностей, но рано или поздно перед каждым криптоэнтузиастом встает…

4 тижні ago

Анальный оргазм: секрет, о котором не принято говорить (а зря)

Многие слышали об этом, но почти никто не обсуждает открыто. Анальный оргазм — тема, вокруг…

1 місяць ago

Експорт металобрухту: чому це загроза для української економіки

Український ринок металобрухту опинився під серйозним тиском. Вивезення брухту за кордон, яке останнім часом активно…

1 місяць ago

Все секреты закупок: смотрите видео наших мастер-классов ➜ Easy-China: опт из Китая в World

Запуск и развитие бизнеса с товарами из Китая — это путь, полный как больших возможностей,…

1 місяць ago

Термостатический смеситель для ванны: зачем он нужен и в чём его преимущества

Ванная давно перестала быть просто утилитарным местом — здесь хочется расслабиться и получить предсказуемый комфорт…

1 місяць ago