Categories: Їжа

Баранина в гранатовому соку

Гранатовий сік — непростий кулінарний компонент через велику кількість у ньому дубильних речовин. Але ми з вами не будемо добу маринувати м’ясо в гранатовому соку. Ми лише натремо ним баранину для особливого смаку і ніжності та залишимо м’ясо в холодильнику лише на 2 год.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • сік 1/3 великого граната
  • 200 г баранячої корейки на кісточці одним шматком
  • 1 ч. л. суміші свіжомелених спецій: зіра, коріандр, чорний перець
  • 2 невеликі картоплини
  • 1 середня цибулина
  • сіль
  • зелень
  • зерна граната для подачі

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

Натріть гранатовим соком шматок баранини. Посипте його спеціями та витримуйте в холодильнику 2 год.

Картоплю вимийте щіткою і зваріть у киплячій воді в мундирі до м’якості, приблизно 25 хв. Готову картоплю очистіть і наріжте кружальцями.

Цибулю наріжте кільцями.

На квадратний лист фольги розміром приблизно 35х35 см викладіть картоплю. Посоліть. Накрийте її шматком м’яса зі спеціями. Поверх м’яса викладіть цибулю і знову посоліть.

Загорніть фольгу, згорнувши й обсмаживши підняті краї зверху. Покладіть баранину у фользі на решітку розігрітої до 180 °С духовки. Запікайте 1 год.

Під час подачі поруч зі шматком м’яса викладіть картоплю разом із цибулею. М’ясо полийте соусом, що утворився. Прикрасьте зеленню та зернами граната.

Господині на замітку

У жодному разі не тримайте натерте гранатовим соком м’ясо більше 2-3 год. М’ясо набуде волокнистої структури і не надто приємного смаку.

Час підготовки


Час готування


1 год 30 хв


Кількість порцій


Складність приготування


Вегетаріанське


Технологія


На одну порцію:


Книга Гастронома: узбецька домашня кухня


Якщо ви помітили помилку або неточність, будь ласка, пишіть коментар, ми обов’язково відповімо.

Ключові слова


Ілюстрації до матеріалу: ТОВ «Видавничий дім «Гастроном»

Наскільки ймовірно, що за нагоди ви порекомендуєте Gastronom.ru друзям і знайомим?

точно НЕ порекомендую


точно порекомендую

Дякую! Ваша думка важлива для нас.

СХОЖІ МАТЕРІАЛИ

Баранину люблять і готують у найрізноманітніших країнах. Баранина — характерний інгредієнт страв східної кухні.

У кухонній шафі всякого пристойного кухаря на Кавказі неодмінно стоїть пляшка з яким-небудь соусом.

Гранат використовується в основних стравах двома способами. З його зерняток вичавлюють пронизливо терпкий сік, .

Добавить комментарий

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Чим вас може зацікавити навіс із полікарбонату

Сучасний ринок будівельних та декоративних матеріалів переповнений рішеннями, які поєднують у собі функціональність, довговічність і…

3 тижні ago

Обмен криптовалют Одесса: как выбрать надежный и выгодный способ

Владение цифровыми активами открывает множество финансовых возможностей, но рано или поздно перед каждым криптоэнтузиастом встает…

4 тижні ago

Анальный оргазм: секрет, о котором не принято говорить (а зря)

Многие слышали об этом, но почти никто не обсуждает открыто. Анальный оргазм — тема, вокруг…

1 місяць ago

Експорт металобрухту: чому це загроза для української економіки

Український ринок металобрухту опинився під серйозним тиском. Вивезення брухту за кордон, яке останнім часом активно…

1 місяць ago

Все секреты закупок: смотрите видео наших мастер-классов ➜ Easy-China: опт из Китая в World

Запуск и развитие бизнеса с товарами из Китая — это путь, полный как больших возможностей,…

1 місяць ago

Термостатический смеситель для ванны: зачем он нужен и в чём его преимущества

Ванная давно перестала быть просто утилитарным местом — здесь хочется расслабиться и получить предсказуемый комфорт…

1 місяць ago