Categories: Їжа

Баранина, тушкована з нутом

Страва ця являє собою м’які реберця з кісточкою, добре протушковані в цибулевому соку, цибуля ж візьме м’ясний сік і аромат і перетвориться на ніжне доповнення до баранини. І все це на шарі великого жовтого нуту-нохату, розпареного, що ввібрав у себе добру кількість баранячого жиру і цибулевого соку… Уявили? Тоді визначаємося, що купити і як готувати.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 500 г реберної частини баранини на кістці
  • 400 г сухого нуту
  • 4-5 середніх цибулин
  • сухий фіолетовий базилік
  • 1 ст. л. свіжомеленої суміші зіри
  • 1 ст.л. коріандру
  • 1 ст.л. червоного гострого перцю
  • сіль
  • листочки кінзи для подачі

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

Нут замочіть у великій кількості холодної води на 24 год, потім злийте воду, нут промийте.

Купіть баранину також за день до приготування, разом із нутом. Пересипте її сухим базиліком, накрийте і приберіть на найхолоднішу полицю холодильника.

Пласт реберець розділіть, прорізавши м’ясо і сполучну тканину між кісточками. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.

Розігрійте порожній казан або каструлю з товстим дном. Викладіть дно і стінки казана ребрами жиром донизу. Дайте жиру час розтопитися, щоб м’ясо почало смажитися і жир вкрився золотисто-коричневою скоринкою. Перемішайте та обсмажуйте м’ясо у власному жиру 5 хв.

Розрівняйте м’ясо в казані, щільно покладіть поверх нього цибулю, посоліть. Зменшіть вогонь до мінімуму. Посипте сумішшю спецій, зверху щільним шаром покладіть нут.

Дуже щільно закрийте казан кришкою. Тушкуйте на мінімальному вогні 1,5 год. Після закінчення тушкування цибуля набуде насиченого коричневого кольору, а нут буде приготований на пару.

Вміст казана перемішайте, за необхідності посоліть. Потримайте страву під кришкою в гарячому казані ще 10 хв. Подавайте на плоскому блюді, прикрасивши листочками кінзи.

Господині на замітку

Купуючи баранину, попросіть м’ясника відрубати ребра смугою, з довжиною реберець близько 10 см. Якщо кришка нещільно прилягає до казана, замотайте місце стику фольгою.

Добавить комментарий

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Чим вас може зацікавити навіс із полікарбонату

Сучасний ринок будівельних та декоративних матеріалів переповнений рішеннями, які поєднують у собі функціональність, довговічність і…

3 тижні ago

Обмен криптовалют Одесса: как выбрать надежный и выгодный способ

Владение цифровыми активами открывает множество финансовых возможностей, но рано или поздно перед каждым криптоэнтузиастом встает…

4 тижні ago

Анальный оргазм: секрет, о котором не принято говорить (а зря)

Многие слышали об этом, но почти никто не обсуждает открыто. Анальный оргазм — тема, вокруг…

1 місяць ago

Експорт металобрухту: чому це загроза для української економіки

Український ринок металобрухту опинився під серйозним тиском. Вивезення брухту за кордон, яке останнім часом активно…

1 місяць ago

Все секреты закупок: смотрите видео наших мастер-классов ➜ Easy-China: опт из Китая в World

Запуск и развитие бизнеса с товарами из Китая — это путь, полный как больших возможностей,…

1 місяць ago

Термостатический смеситель для ванны: зачем он нужен и в чём его преимущества

Ванная давно перестала быть просто утилитарным местом — здесь хочется расслабиться и получить предсказуемый комфорт…

1 місяць ago