Categories: Їжа

“Баклажанья”, лазанья з баклажанів із томатним соусом

Лазанья — дуже варіативна страва. У її базі лежать листи пасти, тобто, по суті, плоскі широкі макарони. Між ними шари якоїсь начинки — і тільки ви вирішуєте, якої саме. Давайте приготуємо дуже просту лазанью, в якій головними будуть смачні баклажани і томатний соус зі шматочками свіжих помідорів.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 16 аркушів лазаньї
  • 800 г баклажанів
  • 2 великих помідори (400 г)
  • 4-6 зубчиків часнику (20-30 г)
  • 1 банка (400 г) томатного соусу з базиліком
  • 400 мл томатного соку
  • 400 г моцарели для піци
  • рослинна олія
  • сіль
  • свіжомелений чорний перець

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

Для соусу розчавіть, очистіть, подрібніть часник. Посипте часник сіллю (приблизно 2/3 ч. л.) і перцем, ще порубайте. Змішайте часник із томатним соусом і томатним соком.

Розігрійте духовку до 200°С. Застеліть 2 дека пергаментом. Наріжте баклажани вздовж пластинами завтовшки не більше 1 см. Щедро змастіть баклажани з одного боку олією і посоліть.

Викладіть баклажани масляним боком догори на підготовлені дека (можна трохи внахлест, щоб усі помістилися). Запікайте в духовці до рум’яної скоринки, приблизно 20 хв.

Свіжі помідори наріжте кубиками 2 см, трохи посоліть і поперчіть (сік, що витікає, додайте у ваш соус). Натріть моцарелу на крупній тертці й розділіть на дві нерівні частини, одна трохи більша за іншу.

Налийте у форму для запікання (див. пораду) кілька ложок води і трохи соусу, викладіть перший шар листів лазаньї. На них — трохи соусу і шар баклажанів. Потім знову соус, баклажани і менша частина моцарели. Продовжуйте викладати пасту, соус і баклажани, поки вони не скінчаться. Наприкінці залийте лазанью всім соусом, що залишився.

Закрийте форму змащеною олією фольгою і поставте в духовку на 30 хв. Потім приберіть фольгу. Посипте моцарелою, що залишилася, і поверніть у духовку ще на 10-15 хв. Подавайте гарячою або теплою.

Господині на замітку

Найзручніше готувати лазанью в глибокій прямокутній формі розміром 35 х 20 см, але можна і в довгій формі для кексів 35 х 10 см, у ній буде потрібно менше шарів пасти.

Добавить комментарий

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.

admin

Recent Posts

Чим вас може зацікавити навіс із полікарбонату

Сучасний ринок будівельних та декоративних матеріалів переповнений рішеннями, які поєднують у собі функціональність, довговічність і…

3 тижні ago

Обмен криптовалют Одесса: как выбрать надежный и выгодный способ

Владение цифровыми активами открывает множество финансовых возможностей, но рано или поздно перед каждым криптоэнтузиастом встает…

4 тижні ago

Анальный оргазм: секрет, о котором не принято говорить (а зря)

Многие слышали об этом, но почти никто не обсуждает открыто. Анальный оргазм — тема, вокруг…

1 місяць ago

Експорт металобрухту: чому це загроза для української економіки

Український ринок металобрухту опинився під серйозним тиском. Вивезення брухту за кордон, яке останнім часом активно…

1 місяць ago

Все секреты закупок: смотрите видео наших мастер-классов ➜ Easy-China: опт из Китая в World

Запуск и развитие бизнеса с товарами из Китая — это путь, полный как больших возможностей,…

1 місяць ago

Термостатический смеситель для ванны: зачем он нужен и в чём его преимущества

Ванная давно перестала быть просто утилитарным местом — здесь хочется расслабиться и получить предсказуемый комфорт…

1 місяць ago