Азербайджанський плов — розкішний варіант для дачної вечірки. По-перше, ця ситна страва не потребує великого закусочного столу, достатньо приготувати кілька легких салатів і розкласти на тарілці помідори, огірки та багато пряної зелені (стебла зеленої цибулі та молодого часнику, базилік, тархун, кінзу, м’яту). А по-друге, до приготування плову можна залучити гостей. Як правило, вони з великим задоволенням беруть у цьому участь. Особливо для цих цілей гарні азербайджанські плови — вони складаються з декількох частин, кожну з яких готують і подають окремо.
ІНГРЕДІЄНТИ
Для коржа:
Для основи:
Промийте рис у великій кількості води, періодично її змінюючи. Остання вода має бути абсолютно прозорою. Замочіть рис для плову в бутильованій воді на 30 хв. Потім закип’ятіть 1,5 л свіжої води, злегка підсоліть, всипте рис і варіть, знявши піну, до напівготовності, 7 хв.
Приготуйте тісто для коржа. Борошно просійте із сіллю, додайте яйце, 1 ст. л. води та розтоплене масло. Вимісіть гладке еластичне тісто. Розкачайте його в тонкий пласт і застеліть ним дно та стінки казана, в якому будете готувати азербайджанський плов.
Відкиньте рис на друшляк. Масло розтопіть. Викладіть на тісто половину рису, розрівняйте поверхню і полийте зверху половиною масла. Додайте рис, що залишився, полийте другою половиною масла, накрийте кришкою і готуйте на найменшому вогні 30 хв. Готовий рис залиште в теплому місці (загорніть у ковдру).
Каштани відваріть у невеликій кількості киплячої води 7 хв. Цибулю крупно наріжте. Сухофрукти промийте в теплій воді. Із гранатів відіжміть сік. Курку наріжте невеликими шматками й обсмажте у 2 ст. л. топленого масла на сильному вогні 5 хв. Перекладіть у каструлю з товстим дном. У сковороді, де смажилася курка, обсмажте цибулю до м’якості, 5 хв. Додайте цибулю, сік граната та 1/2 склянки окропу в каструлю з куркою. Готуйте під кришкою на невеликому вогні 30 хв. Покладіть каштани і сухофрукти, посоліть, перемішайте і готуйте ще 10 хв.
Шафран розчиніть в 1 ст. л. окропу. Змішайте з 1 ст. л. вершкового масла. Готовий рис викладіть із казана та розділіть на 2 частини. У половину рису влийте шафранову суміш і перемішайте. На велике неглибоке блюдо викладіть смужками білий і шафранний рис. По центру або збоку покладіть курку з каштанами і сухофруктами. Одразу ж подайте до столу. Коржик нарвіть руками і теж подайте до столу на окремому блюді.
Господині на замітку
Не використовуйте для плову гранатовий сік із пакета — він може легко все зіпсувати. Тим паче що зі стиглих цільних гранатів відтиснути сік дуже просто: для цього неочищений гранат треба гарненько розім’яти руками об стіл. Потім обережно зрізати невеликий шматочок шкірки з верхівки і злити сік.
Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.
Сучасний ринок будівельних та декоративних матеріалів переповнений рішеннями, які поєднують у собі функціональність, довговічність і…
Владение цифровыми активами открывает множество финансовых возможностей, но рано или поздно перед каждым криптоэнтузиастом встает…
Многие слышали об этом, но почти никто не обсуждает открыто. Анальный оргазм — тема, вокруг…
Український ринок металобрухту опинився під серйозним тиском. Вивезення брухту за кордон, яке останнім часом активно…
Запуск и развитие бизнеса с товарами из Китая — это путь, полный как больших возможностей,…
Ванная давно перестала быть просто утилитарным местом — здесь хочется расслабиться и получить предсказуемый комфорт…