Їжа
robertss 13.09.2023 Article
«Давайте розділимо хліб!» — саме так запросять вас до столу в Азербайджані. Але одним з основних продуктів харчування на Кавказі є все ж таки м’ясо. До його вибору в Азербайджані ставляться з особливою серйозністю. Будь-який місцевий скаже, що не варто .
Відфільтрувати рецепти в добірці
Назва рецепта
Бажані інгредієнти
Виключити інгредієнти
Час приготування
Вегетаріанське
Джерело рецепта
Показати всі категорії
середньо
Азербайджанський люля-кебаб — справжня класика жанру: у цій країні його готують відмінно, зі знанням .
легко
Шурпа з баранини може стати вашим улюбленим супом, якщо її можна назвати супом, адже шурпа — це і .
Олена 1 вересня 2022 року
легко
Сезон кизилу триває зовсім недовго, тому важливо встигнути купити ці ягоди і зварити хоча б трохи .
легко
Рецепт від Талеха Гамідова, шеф-кухаря ресторану Zafferano city
Катерина Маслова 2 вересня 2021 року
легко
Цей суп готується дуже швидко, подається зі слабосоленим лососем, викладеним на грінки.
Михайло Кукленко 16 березня 2021 року
середньо
Пісний плов з овочами та сухофруктами. Можливо, комусь таке вигадливе поєднання здасться .
середньо
Котлети в казані (азерб. — qazan kotleti) — напрочуд смачна, яскрава страва азербайджанської кухні.
Udzhal1462 3 листопада 2020 року
легко
Сьогодні я приготував одну з найпоширеніших перших страв азербайджанської кухні — довгу. Це .
Udzhal1462 30 липня 2020
середньо
Бакинський плов із сухофруктами — один із видів цієї знаменитої страви, причому не найпопулярніший.
легко
Аджика з помідорами та яблуками — домашня страва півдня Росії. Так її часто готують у .
легко
Тонкий пиріжок у формі півмісяця з рясною начинкою гарний завжди. Один раз навчившись готувати .
складно
Курячий плов гарний тим, що готується простіше, ніж класичний із баранини, а результат завжди .
середньо
Кюфта бозбаш — традиційна страва азербайджанської кухні. Ситна, з густим бульйоном. Основа — м’ясо .
Udzhal1462 12 квітня 2019 року
складно
Ці маленькі пельмені — гордість азербайджанських господинь. В особливих умільців у столовій ложці .
середньо
В Азербайджані люблять цікаві смакові поєднання. Солодкий гарбуз і кизил відмінно балансують один з одним .
легко
Кутаби — популярна закуска, яку готують по всьому Кавказу. Тонкий коржик у формі .
Shefs 26 липня 2018 року
складно
В Азербайджані лявангі готують чи не в кожному будинку, причому кожна господиня вважає свій .
легко
Цей рецепт — варіація на тему азербайджанського хінгала. В ідеалі локшину готують вручну з прісного .
Лариса Іванівна 29 жовтня 2017 року
середньо
Азербайджанський плов — розкішний варіант для дачної вечірки. По-перше, ця ситна страва не є .
легко
Шах-плов у мультиварці готується із суміші різного рису, що надають готовій страві потрібної .
Марина МАРмеладИНКА 12 січня 2017 року
легко
Без цього плову не обходиться жодне застілля в Азербайджані. Його обов’язково подають на всіх .
середньо
Молода баранина — основа м’ясного столу в Азербайджані. Ми готуємо плов із м’яса молодих курдючних корів .
середньо
Чихиртма — дуже смачний гарнір до традиційного азербайджанського плову. В основі страви — соковита, .
середньо
Складно придумати більш корисний продукт, ніж мацоні. Особливо якщо ви приготували його самі, з .
легко
Спробуйте рецепт окрошки від ресторану Воронеж! Щоб зробити суп по-справжньому корисним, тут .
Ресторан Воронеж 30 червня 2016 року
легко
aleksandr27 28 червня 2016
легко
Подавайте такі кебаби із зеленню, скибочкою лимона і свіжим, хрустким хлібом.
легко
Сергій Сущенко 19 квітня 2016
легко
Бастурма з курячого філе — це прекрасна закуска до пива.
Дмитро Романов 27 лютого 2016 року
легко
Микола Бакунов 10 листопада 2015 року
середньо
Суп піті в горщику — традиційна страва азербайджанської кухні, яку на його батьківщині просто обожнюють.
легко
Режис Трігель 4 вересня 2015 року
легко
Класична страва кавказької, азіатської та арабської кухні. Підкорює своєю простотою. Її можна було б приготувати .
Олена 7 серпня 2015 року
легко
легко
середньо
Вона ж усім відома Толма. За останніми даними асоціації кухарів, у кулінарії налічується близько .
Гаяне Бреіова 23 червня 2015 року
середньо
Як це водиться в цьому сезоні — рецепти стали модною тенденцією. Коли хочеться в подорож, .
Гаяне Бреіова 23 червня 2015 року
легко
JangarKumar 15 червня 2015
легко
Простий і нескладний свіжий салат, нагадає що скоро літо!
JangarKumar 25 березня 2015
середньо
легко
Геннадій Усачов 25 серпня 2014 року
середньо
середньо
Кебаби з індички з томатним соусом у пітах — чудова затія. Вони, безсумнівно, гарні для довгих .
середньо
У цьому плові горох можна замінити на нут.
легко
Прекрасний домашній десерт, який можна подати до чаю або кави.
Володимир Безметний 23 лютого 2013 року
легко
готується легко і дуже смачно
Марина М 24 жовтня 2012 року
середньо
середньо
«Давайте розділимо хліб!» — саме так запросять вас до столу в Азербайджані. Але одним з основних продуктів харчування на Кавказі є все ж таки м’ясо. До його вибору в Азербайджані ставляться з особливою серйозністю. Будь-який місцевий скаже, що не варто розраховувати на смачну страву, якщо головний інгредієнт куплений у магазині, та ще й замороженим. М’ясо зазвичай купують у знайомого м’ясника, який обробляє баранчика або теля прямо на очах у покупця. Шашлик, бастурма, долма, кюфта, густі супи з баранини — ось лише короткий список популярних м’ясних азербайджанських страв.
Рецепти азербайджанської кухні Основний смак страв національної кухні — кисло-солодкий. Азербайджан — благодатний край, багатий овочами, фруктами, ягодами. Поєднання м’яса, птиці та риби з кизилом, гранатами, аличею, сливою, айвою надає стравам неповторного смаку. Як же можна подати на стіл рибу без знаменитого соусу наршараб або шашлик із телячої вирізки — без сливового або кизилового соусу? Без соусів страви азербайджанської кухні вже не ті. Місцеві господині ніколи не куплять ці соуси в магазинах. Бо домашні соуси, зроблені з дотриманням азербайджанських рецептів, і пляшечки, які ви бачите на прилавках магазинів, — це, як то кажуть, «дві великі різниці».
Салати азербайджанської кухні і не тільки Дуже часто запитують: чому в такій багатій азербайджанській кухні так мало салатів із заправками і закусок? Історики національної кулінарії сходяться в одному: все, що росло на цій щедрій землі, споконвіку було настільки смачним і ароматним, що нарізати й змішувати ці дари, а тим паче забивати натуральний смак та аромат трав і плодів усілякими «майонезами» вважалося блюзнірським. Однак і в азербайджанських ресторанах, і під час домашньої трапези неодмінно подають на стіл низку закусок: свіжі помідори, огірки, щедру тарілку зелені, всілякі соління і маринади та обов’язково сир.
Азербайджанські рецепти довгожителів Сир — це взагалі окрема тема азербайджанської національної кухні… Тут знають толк у цьому продукті. Особливо цінується сир зі смішною назвою «мотал». Розсільний сир мотал виготовляють з овечого молока, щільно набивають у бурдюки, кінці якого перев’язують і зберігають у прохолодному місці протягом 3-4 місяців. Мотал має досить пікантний, злегка гострий смак і аромат. Подають його часто зі свіжим, теплим лавашем і додають багато зелені: гілочки тархуна, кінзи, базиліка, зеленої цибулі… Свіжа зелень тут росте цілий рік. Її не тільки додають під час готування до страв азербайджанської кухні, а й їдять просто так і в дуже великій кількості. І хто знає, можливо, в цьому, зокрема, і полягає секрет довголіття кавказців?
Если выбираете среди бюджетных ноутбуков для работы, учебы или обычного применения, взгляд обязательно упадет на…
Шкіряні вироби супроводжують людство вже тисячоліттями. Вони не тільки служили необхідними предметами побуту, а й…
Натяжні стелі стали одним із найпопулярніших варіантів оздоблення інтер'єру завдяки своїй естетичній привабливості та функціональності.…
Салициловая кислота уже давно зарекомендовала себя как один из лучших компонентов для ухода за кожей,…
Вибір і покупка якісного портсигару – процес, який потребує уваги до деталей. Це не просто…
Залізобетонні вироби є незамінним матеріалом в сучасному будівництві, де на перший план виходять міцність, довговічність…