Categories: Їжа

Ароматна качка з картоплею в рукаві

Ароматна качка з картоплею в рукаві неймовірно смачна та дуже ніжна. Цю страву можна приготувати і на вечерю, і на свято. Подати з рисом, овочами або, як у нашому випадку, з картоплею. Щоб качка вийшла м’яка та смачна, потрібно з увагою підійти до вибору птиці. Віддайте перевагу невеликій тушці з малою кількістю жиру. Птицю потрібно буде попередньо замаринувати. Для цього ми з’єднаємо соєвий соус із медом, лимонним соком, часником і спеціями. Знадобиться не менше години, щоб м’ясо просочилося ароматним маринадом. До того ж вам напевно сподобається сам процес приготування, завдяки використанню рукава для запікання. Просто і швидко. У рукаві м’ясо не висохне, не пригорить, а стане м’яким, соковитим і ніжним. Картопля, вбере в себе весь зайвий качиний жир і стане ароматною та соковитою.

УЧАСНИК КОНКУРСУ


Розбуди в собі Тигра


ІНГРЕДІЄНТИ

  • качина тушка — 700-800 г
  • картопля — 5-6 шт.
  • зелень для прикраси

Для маринаду:

  • соус соєвий — 60 мл
  • мед — 10 г
  • сік лимона — 10 мл
  • часник — 1 зубчик
  • сіль — 5 г
  • чорний мелений перець
  • паприка мелена — 3 г

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

Підготуйте всі інгредієнти для приготування ароматної качки з картоплею в рукаві за списком. Качину тушку обробіть на шматочки. Ретельно промийте та обсушіть паперовими рушниками. Натріть сіллю та перцем.

Приготуйте маринад. Часник очистіть і пропустіть через прес. У мисці з’єднайте соєвий соус, мед і ретельно перемішайте, щоб він розчинився. Додайте сік лимона, паприку, сіль, перець і часник, перемішайте.

Шматочки курки викладіть у маринад і ретельно перемішайте так, щоб він покривав усі частини птиці. Затягніть ємність харчовою плівкою і залиште на 1 годину за кімнатної температури.

Картоплю ретельно вимийте з овочевою щіточкою, а потім очистіть від шкірки. Овоч наріжте на невеликі шматочки або кубики. Посоліть за смаком.

Качку з картоплею викладіть у підготовлений рукав для запікання разом із маринадом. Ретельно зафіксуйте його з двох боків, щоб рідина не витекла. Запікайте в попередньо розігрітій до 170-180 °С духовці протягом 2-х годин.

Надзвичайно смачна, дуже ніжна і м’яка качка шматочками, запечена в рукаві, готова. Викладіть шматочки на тарілку і подавайте в гарячому вигляді з картоплею та улюбленим соусом. Посипте рубаною зеленню.

Господині на замітку

Ароматна качка з картоплею в рукаві готується досить довго. Щоб прискорити процес, замаринуйте птицю напередодні. Тоді вам залишиться тільки підготувати картоплю, скласти інгредієнти в рукав і чекати, поки вона запікатиметься в духовці.

З ароматною качкою з картоплею в рукаві добре поєднуються такі трави, як майоран, розмарин, шавлія, тархун і чебрець. Додайте їх у маринад, і смак птиці стане більш витонченим.

Добавить комментарий

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Чим вас може зацікавити навіс із полікарбонату

Сучасний ринок будівельних та декоративних матеріалів переповнений рішеннями, які поєднують у собі функціональність, довговічність і…

4 тижні ago

Обмен криптовалют Одесса: как выбрать надежный и выгодный способ

Владение цифровыми активами открывает множество финансовых возможностей, но рано или поздно перед каждым криптоэнтузиастом встает…

1 місяць ago

Анальный оргазм: секрет, о котором не принято говорить (а зря)

Многие слышали об этом, но почти никто не обсуждает открыто. Анальный оргазм — тема, вокруг…

1 місяць ago

Експорт металобрухту: чому це загроза для української економіки

Український ринок металобрухту опинився під серйозним тиском. Вивезення брухту за кордон, яке останнім часом активно…

1 місяць ago

Все секреты закупок: смотрите видео наших мастер-классов ➜ Easy-China: опт из Китая в World

Запуск и развитие бизнеса с товарами из Китая — это путь, полный как больших возможностей,…

1 місяць ago

Термостатический смеситель для ванны: зачем он нужен и в чём его преимущества

Ванная давно перестала быть просто утилитарным местом — здесь хочется расслабиться и получить предсказуемый комфорт…

2 місяці ago