Categories: Їжа

Антипасті з літніх овочів

Їжа

robertss 15.09.2023 Article

Антипасти — смачна, корисна страва з літніх овочів. Склад овочів може змінюватися на Ваш смак.

УЧАСНИК КОНКУРСУ


Овочеве меню


ІНГРЕДІЄНТИ

  • баклажан 400 г
  • кабачок 400 г
  • помідори (краще м’ясисті)- 4 шт.
  • перець болгарський 2 шт.
  • цибуля 1 шт.
  • головка часнику 1 шт.
  • приправа «Італійські трави» 1-2 ч.л.
  • сіль за смаком
  • каєнський перець за бажанням
  • сік половини лимона
  • оливкова олія

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

Баклажан помити, порізати кільцями або півкільцями, завтовшки 2 см, посолити, залишити на 15 хв, потім промити водою і обсушити серветкою. Сковороду змастити оливковою олією, злегка обсмажити (припекти).

Кабачки помити, порізати кільцями, завтовшки 1,5-2 см, обсушити серветкою, також обсмажити на сковороді.

Перець порізати смужками або великими півкільцями, помідори і цибулю порізати великими кільцями. У форму для запікання викладаємо рядами кабачки, перець, баклажани, помідори.

Зверху кладемо зубчики часнику і кільця цибулі. Посипаємо приправами і поливаємо оливковою олією (2 ст.л.).

Накриваємо форму фольгою, ставимо в розігріту, до 200°C, духовку на 10 хв.

Дістаємо, знімаємо фольгу, солимо, скроплюємо лимонним соком (любителі бальзаміко можуть замінити ним лимонний сік. І знову ставимо в духовку на 10-15 хв. (орієнтуйтеся на свою духовку).

Приємного апетиту!


Господині на замітку

Традиційно подається, як холодна закуска перед пастою, але можна подати і в теплому вигляді, як гарнір до м’яса або риби.

Час підготовки


Час готування


Кількість порцій


Складність приготування


Технологія


На одну порцію:


Якщо ви помітили помилку або неточність, будь ласка, пишіть коментар, ми обов’язково відповімо.

Ключові слова


Ілюстрації до матеріалу: Фото користувача, автора рецепта

Наскільки ймовірно, що за нагоди ви порекомендуєте Gastronom.ru друзям і знайомим?

точно НЕ порекомендую


точно порекомендую

Дякую! Ваша думка важлива для нас.

СХОЖІ МАТЕРІАЛИ

Найскладніше — вибрати серед безлічі рецептів холодних закусок ті, які вдало доповнять .

Закускою зазвичай називають першу страву обіду або вечері. Оскільки основне призначення закуски — це .

Літні рецепти — легкі, свіжі, «холодні». У спеку не хочеться ні наваристих супів, ні зігріваючих супів.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Як вибрати ковші для спецтехніки

Успішна діяльність у сфері агробізнесу залежить не лише від якості сільськогосподарських машин, а й від…

1 день ago

Підсумок для скидання магазину: що це та для чого він потрібен?

Підсумок для скидання магазину — це корисний аксесуар для стрільців, який використовується для тимчасового зберігання…

4 дні ago

Быстрая зарядка электромобиля: особенности и преимущества

Быстрая зарядка дает возможность батарею электромобиля меньше чем за час. Многие автовладельцы пользуются только таким…

5 днів ago

Як підібрати автоскло для кращої звукоізоляції салону

Шумоізоляція автоскла – важливий аспект комфорту водія та пасажирів. Сторонні шуми від інших машин, вітру…

5 днів ago

Димохід: що це таке, як вибрати та встановити правильно

Димохід — одна з ключових складових системи опалення в будинку чи квартирі. Він відповідає за…

1 тиждень ago

Пленка для бассейнов: Виды и преимущества использования

Пленка для бассейнов играет важнейшую роль в обеспечении водонепроницаемости и эстетики чаши бассейна. Это покрытие не…

1 тиждень ago