Їжа
robertss 14.09.2023 Article
Айсбан — м’ясний спеціалітет із Німеччини. Готується зі свинячої рульки. Дуже ситна страва не на кожен день.
ІНГРЕДІЄНТИ
Свинячі ніжки ретельно вимити й очистити від щетини. Відварювати в киплячій підсоленій воді протягом 2 год.
Часник очистити, дрібно нарізати. Ніжки вийняти з каструлі, обсушити, покласти в миску, посипати часником, сіллю і перцем. Накрити і поставити в холодильник на ніч.
Наступного дня цибулю очистити й нарізати тонкими півкільцями. У сковорідці розігріти олію й обсмажити цибулю, 7-8 хв.
Нарізати ковбаски навскоси на скибочки. Свіжу капусту тонко нашаткувати.
Змішати кислу та свіжу капусту з цукром, цибулею, ковбасками та насінням кропу. Консервовані томати нарізати шматочками.
Розігріти духовку до 190°C. Застелити глибоке деко великим шматком пергаменту, зробивши високі борти. Викласти на папір підготовлену капусту з ковбасками, свинячі ніжки і томати разом із соком. Посипати майораном, чебрецем, покласти лаврове листя і перець горошком. Щільно накрити ніжки шматком фольги і поставити томитися в духовку на 1,5 год. За 15 хв. до готовності фольгу зняти.
Час готування
2 год 30 хв
Кількість порцій
Складність приготування
Вегетаріанське
На одну порцію:
«Колекція рецептів»
№04 (108) лютий 2011
Якщо ви помітили помилку або неточність, будь ласка, пишіть коментар, ми обов’язково відповімо.
Ключові слова
Ілюстрації до матеріалу: ТОВ «Видавничий дім «Гастроном»
Наскільки ймовірно, що за нагоди ви порекомендуєте Gastronom.ru друзям і знайомим?
точно НЕ порекомендую
точно порекомендую
Дякую! Ваша думка важлива для нас.
СХОЖІ МАТЕРІАЛИ
середньо
Холодець останнім часом незаслужено втрачає звання царя святкового столу. Одні не хочуть, щоб його .
легко
Бобові дуже багаті вітамінами і мінералами, в них дуже багато білка і клітковини. Крім того, вони .
Традиційні закуски до пива — свинячі або баранячі реберця. Їх можна посмажити на грилі або просто на .
Пиво може бути чудовим інгредієнтом для приготування страв. Завдяки пиву кухня, звісно, стає .
Знаменитий ельзаський шукрут приготувати не дуже складно: капусту приправляють часником, кмином і .
КОМЕНТАРІЇ
Юрій 6 січня 2014 року
Коли металообробка ще не досягла нинішніх висот, полози для ковзанів, на яких німці і в ті стародавні часи любили поганяти замерзлими озерами, виготовляли зі стегнової свинячої кістки — вона найтвердіша. Називали полози «айсбан«. Ну а пізніше ця назва перейшла у власне ім’я однієї з найвідоміших німецьких страв.
Юрій 6 січня 2014 року
Саме за схожим рецептом готували айсбан у Бад Зааров-Пісков, у нас там був профілакторій, а жив я на півночі, і там ця страва не культивувалася. У профілакторій з’їжджалися наші льотчики з усієї НДР і підтверджували ідентичність рецепта, за винятком гарніру і салату в страві. Багато було й колег із Цербста.
Гість 27 грудня 2013 року
за п’ять років відвідування гаштетів у Цербсті я жодного разу не їв такого айсбана, а ось свиняча рулька з квашеною капустою була в меню завжди і неодноразово поїдалася, також і в Берліні, і це завжди було айбан
Гість 24 жовтня 2013 року
Гевурці — це, судячи з усього, Gewuerz — спеції (ось така вона, російська німецька мова), і, до речі, дорога редакція, так, мав рацію попередній гість — Eisbein — Айсбайн, а айсбан — це ковзанка 🙂
Альона Спіріна 17 червня 2013 року
Шановний госте, може, поясните, що таке «гевурці»?
Гість 16 червня 2013 року
Люди, так-то айсбайн ( eisbein ) eis-лід , bein-нога . За вашим виходить, що подають до пива замарожену ногу . Так-то це називається —Schweins- Haxe —незнаю як по-російськи це перекласти, але це спеціалєтет Deutschland, свиняча ніжка в гевурцах до пива —-ВОТ .
Гість 25 січня 2013 року
Скажіть, як подавати цю страву? Як ділити ніжку на 3 частини. Адже вказано, що рецепт на 6 порцій?
Гість 31 травня 2012
Правильніше було б написати айсбайн, байн — у перекладі з німецької — ніжка… Відварені свинячі ніжки і є, поряд із ковбасками, основою цієї страви…
Мирон Химинець 28 лютого 2012 року
Я вважаю, що відварювати м’ясо — будь-то ніжки, реберця (а відварюють, щоб були м’якими), але не враховують одну ДУЖЕ ВАЖЛИВУ ПІДСТАВУ! При варінні БУДЬ-ЯКОГО продукту весь ,,ЦИМУС,,йде у воду, і. виливається. Я роблячи схожу страву просто тушкую м’ясо в невеликій кількості води, додаючи цибулю, часник, кмин і майоран. Наприкінці випарюю воду до кінця, і будь ласка — є в наявності готовий, м’який, соковитий продукт (просочений відповідними спеціями), і всі смаки залишилися в м’ясі. Спробуйте приготувати за моїм і побачите РІЗНИЦЮ! Приємного апетиту, ШЕФ.
Сучасний ринок будівельних та декоративних матеріалів переповнений рішеннями, які поєднують у собі функціональність, довговічність і…
Владение цифровыми активами открывает множество финансовых возможностей, но рано или поздно перед каждым криптоэнтузиастом встает…
Многие слышали об этом, но почти никто не обсуждает открыто. Анальный оргазм — тема, вокруг…
Український ринок металобрухту опинився під серйозним тиском. Вивезення брухту за кордон, яке останнім часом активно…
Запуск и развитие бизнеса с товарами из Китая — это путь, полный как больших возможностей,…
Ванная давно перестала быть просто утилитарным местом — здесь хочется расслабиться и получить предсказуемый комфорт…