Categories: Їжа

Аджика з хроном

Аджика з хроном — один із різновидів гострої кавказької приправи, яку готують і в Грузії, і в Абхазії, і у Вірменії. Подавати такий соус можна до будь-якого м’яса, чи то стейк, чи то шашлик: у будь-якому разі рішення буде безпрограшним. Чому в аджику додано хрін? Просто тому, що з ним вона стає ще більш пекучою, яскравою, виразною. Крім того, хрін — чудовий консервант. З такою «добавкою» аджика може зберігатися ледь не вічно! Річ у тім, що хрін вбиває всі хвороботворні бактерії, і саме тому таку аджику можна використовувати не тільки для посилення гастрономічних вражень, а й для профілактики застудних захворювань.

УЧАСНИК КОНКУРСУ


Збережи літо на зиму


ІНГРЕДІЄНТИ

  • помідори — 1 кг
  • червоний солодкий перець — 500 г
  • червоний гіркий перець — 120 г
  • корінь хрону — 110 г
  • часник — 100 г
  • цукор — 1 ст. л.
  • сіль — 1,5 ст. л.

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

Підготуйте інгредієнти для аджики. Помідори, солодкий і гіркий перець вимийте та обсушіть паперовим рушником. Корінь хрону очистіть і промийте холодною водою. Наріжте скибочками.

Помідори наріжте великими шматочками, попередньо видаливши основи плодоніжок. Солодкий перець розріжте на половинки. Видаліть перегородки та все насіння.

М’якоть солодкого перцю крупно наріжте. У стручків гіркого перцю відріжте основи плодоніжок (насіння залиште). Зубчики часнику очистіть, великі можна розрізати на половинки

Усі інгредієнти для аджики пропустіть через м’ясорубку з частою решіткою у велику миску. Додайте сіль і цукор, перемішайте. Залиште на 2 години за кімнатної температури.

Підготуйте банки (краще невеликі, об’ємом до 200 мл) і кришки. Ретельно вимийте їх і простерилізуйте будь-яким зручним для вас способом. Дайте обсохнути.

Спробуйте аджику в мисці. Якщо знадобиться, додайте ще трохи цукру та солі. Розкладіть по підготовлених банках і закрийте кришками. Приберіть на зберігання в прохолодне місце.

Корисна порада

Помідори для аджики слід брати тільки яскраво-червоні, дуже стиглі, навіть перестиглі. Саме такі плоди забезпечать приправі гарний колір та ідеальний смак.

Цікаво, що крім «вологої» аджики існує ще й «суха», яку здавна готують мегрели та додають у гарячі м’ясні страви в процесі приготування.

Добавить комментарий

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

6 причин орендувати автомобіль: переваги прокату

Оренда автомобіля вже давно перестала бути розкішшю або виключно туристичною послугою. Сьогодні це популярне рішення…

1 день ago

Чим особливі якісні машинки для тютюну

Якісні машинки для тютюну — це не просто інструменти для виготовлення самокруток. Вони є важливою…

2 дні ago

Чем отличается качественный и современный монокуляр ночного видения

Как известно, монокуляр ночного видения — это прибор, использующий специальные технологии для усиления света в…

6 днів ago

Почему фидерные катушки Flagman – ваш лучший спутник в рыбалке

В мире рыбалки фидерные катушки играют важнейшую роль в достижении успеха на водоеме. Они обеспечивают…

1 тиждень ago

Что нужно для видеонаблюдения частного дома?

Круглосуточное наблюдение за домом с помощью современных видеокамер позволяет даже на расстоянии следить за его…

1 тиждень ago

Чем отличаются современные офисные тумбы?

Офисные тумбы – это незаменимый элемент мебели, позволяющий организовать рабочее пространство и повысить его удобство.…

2 тижні ago