Categories: Їжа

Аджика з хроном

Аджика з хроном — один із різновидів гострої кавказької приправи, яку готують і в Грузії, і в Абхазії, і у Вірменії. Подавати такий соус можна до будь-якого м’яса, чи то стейк, чи то шашлик: у будь-якому разі рішення буде безпрограшним. Чому в аджику додано хрін? Просто тому, що з ним вона стає ще більш пекучою, яскравою, виразною. Крім того, хрін — чудовий консервант. З такою «добавкою» аджика може зберігатися ледь не вічно! Річ у тім, що хрін вбиває всі хвороботворні бактерії, і саме тому таку аджику можна використовувати не тільки для посилення гастрономічних вражень, а й для профілактики застудних захворювань.

УЧАСНИК КОНКУРСУ


Збережи літо на зиму


ІНГРЕДІЄНТИ

  • помідори — 1 кг
  • червоний солодкий перець — 500 г
  • червоний гіркий перець — 120 г
  • корінь хрону — 110 г
  • часник — 100 г
  • цукор — 1 ст. л.
  • сіль — 1,5 ст. л.

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

Підготуйте інгредієнти для аджики. Помідори, солодкий і гіркий перець вимийте та обсушіть паперовим рушником. Корінь хрону очистіть і промийте холодною водою. Наріжте скибочками.

Помідори наріжте великими шматочками, попередньо видаливши основи плодоніжок. Солодкий перець розріжте на половинки. Видаліть перегородки та все насіння.

М’якоть солодкого перцю крупно наріжте. У стручків гіркого перцю відріжте основи плодоніжок (насіння залиште). Зубчики часнику очистіть, великі можна розрізати на половинки

Усі інгредієнти для аджики пропустіть через м’ясорубку з частою решіткою у велику миску. Додайте сіль і цукор, перемішайте. Залиште на 2 години за кімнатної температури.

Підготуйте банки (краще невеликі, об’ємом до 200 мл) і кришки. Ретельно вимийте їх і простерилізуйте будь-яким зручним для вас способом. Дайте обсохнути.

Спробуйте аджику в мисці. Якщо знадобиться, додайте ще трохи цукру та солі. Розкладіть по підготовлених банках і закрийте кришками. Приберіть на зберігання в прохолодне місце.

Корисна порада

Помідори для аджики слід брати тільки яскраво-червоні, дуже стиглі, навіть перестиглі. Саме такі плоди забезпечать приправі гарний колір та ідеальний смак.

Цікаво, що крім «вологої» аджики існує ще й «суха», яку здавна готують мегрели та додають у гарячі м’ясні страви в процесі приготування.

Добавить комментарий

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Чим вас може зацікавити навіс із полікарбонату

Сучасний ринок будівельних та декоративних матеріалів переповнений рішеннями, які поєднують у собі функціональність, довговічність і…

3 тижні ago

Обмен криптовалют Одесса: как выбрать надежный и выгодный способ

Владение цифровыми активами открывает множество финансовых возможностей, но рано или поздно перед каждым криптоэнтузиастом встает…

4 тижні ago

Анальный оргазм: секрет, о котором не принято говорить (а зря)

Многие слышали об этом, но почти никто не обсуждает открыто. Анальный оргазм — тема, вокруг…

1 місяць ago

Експорт металобрухту: чому це загроза для української економіки

Український ринок металобрухту опинився під серйозним тиском. Вивезення брухту за кордон, яке останнім часом активно…

1 місяць ago

Все секреты закупок: смотрите видео наших мастер-классов ➜ Easy-China: опт из Китая в World

Запуск и развитие бизнеса с товарами из Китая — это путь, полный как больших возможностей,…

1 місяць ago

Термостатический смеситель для ванны: зачем он нужен и в чём его преимущества

Ванная давно перестала быть просто утилитарным местом — здесь хочется расслабиться и получить предсказуемый комфорт…

1 місяць ago