Categories: Їжа

Аджапсандалі з картоплею

Аджапсандалі з картоплею — одна з варіацій на тему кавказького овочевого рагу з пряними травами та часником. Звісно, присутність цього коренеплоду в рецепті викликає чимало запитань, адже використання його не надто характерне для кулінарних традицій Грузії, Вірменії чи Азербайджану. Проте нам подобається додавати картоплю в аджапсандалі: з нею страва одразу переходить у розряд самодостатніх страв і її цілком можна подати на вечерю без жодного м’яса. Готується таке рагу досить легко: овочі спочатку обсмажуються, потім з’єднуються і тушкуються у власному соку (воду в аджапсандалі додавати в жодному разі не рекомендується).

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 1 кг середніх баклажанів
  • 500 г молодої картоплі
  • 500 г помідорів
  • 2 середні морквини
  • 3 середні цибулини
  • 3 солодких різнокольорових перці
  • 1 перець чилі
  • 4 зубчики часнику
  • великий пучок кінзи
  • 5 гілочок базиліку
  • 1 ч. л. насіння коріандру
  • 1 ч. л. уцхо-сунелі
  • 1 лавровий лист
  • оливкова олія
  • сіль, свіжомелений чорний перець

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

Підготуйте овочі для аджапсандалі. Розріжте баклажани вздовж, а потім скибочками завтовшки 5 мм. Покладіть у миску і посоліть, залиште на 30 хв.

Промийте баклажани для аджапсандалі в холодній воді та ретельно відіжміть зайву вологу.

Розігрійте велику пательню з оливковою олією і в кілька прийомів обсмажте баклажани. Готову партію викладайте в друшляк, щоб стекла зайва олія, і перекладайте в широку каструлю.

Очистіть овочі. Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву — соломкою, солодкий перець — смужками, картоплю — середніми кубиками.

Обсмажте в розігрітій олії цибулю до золотистого кольору, 10 хв. Додайте моркву, картоплю і солодкий перець, смажте все разом на невеликому вогні, помішуючи, 15 хв. Перекладіть у каструлю до баклажанів.

Помідори для аджапсандалі покладіть у миску і залийте окропом на 3 хв, потім обдайте холодною водою, зніміть шкірку і наріжте кубиками, перекладіть у каструлю. Поставте каструлю з овочами на маленький вогонь і тушкуйте 10 хв.

Часник, базилік і кінзу для аджапсандалі дрібно наріжте, покладіть у ступку і злегка потовчіть із дрібкою солі, додайте до овочів. Дрібно наріжте гострий перець. Розтовчіть у ступці насіння коріандру. Додайте в каструлю розтерту зелень, гострий перець і спеції. Посоліть і поперчіть, тушкуйте ще 10 хв. Вимкніть вогонь і залиште на 30 хв. під кришкою. Подавайте аджапсандалі теплим або охолодженим.

Корисна порада

Аджапсандалі з картоплею можна запекти в духовці. У цьому разі баклажани слід підготувати так, як зазначено в рецепті, а картоплю відварити протягом 10 хвилин. Потім усі овочі викласти шарами у форму, посипати зеленню з часником, посолити, поперчити і запікати під фольгою приблизно 45 хвилин за 180 °С.

Традиційно овочі для аджапсандалі з картоплею прийнято нарізати досить крупно. Ви можете спробувати такий варіант, тільки в цьому разі обирайте для приготування важку чавунну каструлю з товстими стінками, яка добре зберігає тепло і дає змогу інгредієнтам томитися, але не пригорати.

Добавить комментарий

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Як завести бензиновий генератор

Як відомо, перебої з електрикою можуть застати нас зненацька у найбільш непідходящий момент. І наявність бензинового…

18 години ago

Когда покупка футболок оптом является отличным решением

Покупка футболок оптом на сайте Эврика может быть настоящим спасением как для бизнеса, так и…

21 годину ago

Почему влагоизмеритель зерна так важен для современных предприятий

В современных условиях сельского хозяйства, где точность и эффективность становятся важнейшими факторами, каждый элемент технологического…

21 годину ago

Чому для бізнесу настільки важливі якісні пластикові ємності для води

Вода — це основа всього живого, і її правильне зберігання має неабияке значення для безпеки…

2 дні ago

Где чаще всего применяется напорная раструбная труба из ПВХ

Напорные раструбные трубы из ПВХ (поливинилхлорид) представляют собой важный компонент в различных сферах строительства и…

4 дні ago

Стаканчики, пакети і наклейки з логотипом: плюси для бізнесу

У сучасному світі кожен елемент бренду має велике значення для успіху компанії. Дрібниці, такі як…

4 дні ago