Аджапсандалі з картоплею — одна з варіацій на тему кавказького овочевого рагу з пряними травами та часником. Звісно, присутність цього коренеплоду в рецепті викликає чимало запитань, адже використання його не надто характерне для кулінарних традицій Грузії, Вірменії чи Азербайджану. Проте нам подобається додавати картоплю в аджапсандалі: з нею страва одразу переходить у розряд самодостатніх страв і її цілком можна подати на вечерю без жодного м’яса. Готується таке рагу досить легко: овочі спочатку обсмажуються, потім з’єднуються і тушкуються у власному соку (воду в аджапсандалі додавати в жодному разі не рекомендується).
ІНГРЕДІЄНТИ
Підготуйте овочі для аджапсандалі. Розріжте баклажани вздовж, а потім скибочками завтовшки 5 мм. Покладіть у миску і посоліть, залиште на 30 хв.
Промийте баклажани для аджапсандалі в холодній воді та ретельно відіжміть зайву вологу.
Розігрійте велику пательню з оливковою олією і в кілька прийомів обсмажте баклажани. Готову партію викладайте в друшляк, щоб стекла зайва олія, і перекладайте в широку каструлю.
Очистіть овочі. Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву — соломкою, солодкий перець — смужками, картоплю — середніми кубиками.
Обсмажте в розігрітій олії цибулю до золотистого кольору, 10 хв. Додайте моркву, картоплю і солодкий перець, смажте все разом на невеликому вогні, помішуючи, 15 хв. Перекладіть у каструлю до баклажанів.
Помідори для аджапсандалі покладіть у миску і залийте окропом на 3 хв, потім обдайте холодною водою, зніміть шкірку і наріжте кубиками, перекладіть у каструлю. Поставте каструлю з овочами на маленький вогонь і тушкуйте 10 хв.
Часник, базилік і кінзу для аджапсандалі дрібно наріжте, покладіть у ступку і злегка потовчіть із дрібкою солі, додайте до овочів. Дрібно наріжте гострий перець. Розтовчіть у ступці насіння коріандру. Додайте в каструлю розтерту зелень, гострий перець і спеції. Посоліть і поперчіть, тушкуйте ще 10 хв. Вимкніть вогонь і залиште на 30 хв. під кришкою. Подавайте аджапсандалі теплим або охолодженим.
Корисна порада
Аджапсандалі з картоплею можна запекти в духовці. У цьому разі баклажани слід підготувати так, як зазначено в рецепті, а картоплю відварити протягом 10 хвилин. Потім усі овочі викласти шарами у форму, посипати зеленню з часником, посолити, поперчити і запікати під фольгою приблизно 45 хвилин за 180 °С.
Традиційно овочі для аджапсандалі з картоплею прийнято нарізати досить крупно. Ви можете спробувати такий варіант, тільки в цьому разі обирайте для приготування важку чавунну каструлю з товстими стінками, яка добре зберігає тепло і дає змогу інгредієнтам томитися, але не пригорати.
Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.
Купівля будівельного рівня може здатися простим завданням, проте правильний вибір цього інструменту може суттєво вплинути…
Если выбираете среди бюджетных ноутбуков для работы, учебы или обычного применения, взгляд обязательно упадет на…
Шкіряні вироби супроводжують людство вже тисячоліттями. Вони не тільки служили необхідними предметами побуту, а й…
Натяжні стелі стали одним із найпопулярніших варіантів оздоблення інтер'єру завдяки своїй естетичній привабливості та функціональності.…
Салициловая кислота уже давно зарекомендовала себя как один из лучших компонентов для ухода за кожей,…
Вибір і покупка якісного портсигару – процес, який потребує уваги до деталей. Це не просто…