Їжа
robertss 12.09.2023 Article
Про «найправильніший» рецепт аджапсандалі по-грузинськи можна сперечатися нескінченно і так і не дійти до єдиної думки. Якої, чесно кажучи, і бути не може, адже подібну страву готують по всьому кавказькому регіону, і кожна господиня має своє власне уявлення про метод. Головне — щоб кожен інгредієнт аджапсандалі по-грузинськи обсмажувався окремо, причому в міру, без фанатизму. У результаті, після з’єднання всіх овочів у єдиному просторі має вийти прекрасний ансамбль ароматів і смаків, де кожен «учасник» має свій впізнаваний голос.
ІНГРЕДІЄНТИ
Баклажани для аджапсандалі нарізати великими шматками, присипати сіллю і залишити на 20 хв., потім промити і злегка віджати. Цибулю та картоплю очистити. У перців видалити серцевину. Помідори обдати окропом, зняти шкірку. Нарізати всі овочі великими шматками. Зелень вимити, обсушити та подрібнити. Часник очистити та розчавити.
Розігріти в сковороді 2 ст. л. олії, обсмажити картоплю протягом 5 хв. Додати баклажани, готувати ще 4 хв. Перекласти в каструлю. Покласти зелень.
У сковороду влити олію, що залишилася, обсмажити цибулю, 5 хв,
Додати перці та помідори для аджапсандалі й готувати на середньому вогні ще 5 хв.
Викласти помідори, перець і цибулю в каструлю з картоплею і баклажанами, додати часник, сіль і перець. Поставити на сильний вогонь, довести до кипіння й одразу ж зняти з вогню. Подавати аджапсандалі по-грузинськи гарячим.
Корисна порада
Аджапсандалі по-грузинськи подається не тільки в гарячому вигляді. На наш погляд, особливо смачною страва стає після ґрунтовного відпочинку в холодильнику (не менше 5 годин).
Хто б що не говорив, аджапсандалі по-грузинськи можна готувати як із картоплею, так і без: усе залежить від того, хочете ви зробити страву більш ситною чи менш.
Час готування
Кількість порцій
Складність приготування
Вегетаріанське
Технологія
Пристрій
На одну порцію:
«Школа гастронома»
#20 (70), 2006
Якщо ви помітили помилку або неточність, будь ласка, пишіть коментар, ми обов’язково відповімо.
Ключові слова
Наскільки ймовірно, що за нагоди ви порекомендуєте Gastronom.ru друзям і знайомим?
точно НЕ порекомендую
точно порекомендую
Дякую! Ваша думка важлива для нас.
СХОЖІ МАТЕРІАЛИ
Страви грузинської кухні так органічно вписалися в наше меню, що ми часом забуваємо, що їхня батьківщина — .
Аджапсандалі — грузинська версія овочевого рагу. Основні інгредієнти цієї страви — баклажани, баклажани, .
середньо
Маринована капуста по-грузинськи — ідеальна закуска для тих, кому подобаються страви з яскраво вираженим ароматом .
легко
Чудове поєднання маслянистого та ніжного баклажана з ароматними волоським горіхом, кінзою та, звісно .
Олена 28 серпня 2015
складно
Чахохбілі з курки по-грузинськи — відома традиційна страва грузинської кухні. Вона нескладна в приготуванні.
Олена 15 червня 2017
середньо
Сациві по-грузинськи традиційно готують з індичкою. До речі, саме слово «сациві» означає лише соус .
середньо
Лобіо по-грузинськи — страва, яку здавна їли на обід найбідніші верстви населення, тому що .
середньо
Аджапсандалі з картоплею — одна з варіацій на тему кавказького овочевого рагу з пряними травами і .
середньо
Аджапсандалі в мультиварці готувати не тільки можна, а й потрібно! Хоча б тому, що ймовірність .
легко
легко
Шеф-кухар ресторану Duran Bar Микола Бакунов Традиційну кавказьку страву я вирішив поєднати з .
середньо
На простіші аджапсандалі у вас піде не більше ніж півгодини, на найскладніший варіант, у якому все .
легко
Грузинський суп чихіртма менш відомий у нас, ніж харчо, проте на батьківщині він користується не .
середньо
Як приготувати грузинський шашлик? Шукати найправильніший рецепт навіть не намагайтеся: кожен житель .
середньо
Про найправильніший рецепт супу харчо по-грузинськи можна сперечатися нескінченно, як і про спосіб приготування .
легко
Складно судити, наскільки подібні баклажани по-грузинськи мають відношення до кухні цієї кавказької .
January Smith 7 червня 2022 року
легко
Смачні баклажани по-грузинськи можна подати на стіл як самостійну страву або доповнити ними .
КОМЕНТАРІЇ
Arvlad 8 липня 2017 року
Дівчата і хлопці! Часто зустрічаю в коментарях чи запитаннях проблеми часові, скільки хвилин (!) варити, пекти тощо. Це проблеми тих, хто зовсім не вміє готувати, бо решті зрозуміло, що за 4 хв. баклажани будуть хіба що тільки гарячі, а перець у томатній масі і за 5 хв. буде сирим. Раджу простіше — обсмажуйте компоненти практично до готовності — тоді жоден із них не перетвориться на кашу. Можете використовувати й інші рацпропозиції, що стосуються компонентів — оливки, сир і різні прянощі, яким в аджабсандалі робити нічого, просто придумайте свою назву, і все діла! А що стосується вірменського аджабсандалу або грузинського аджабсандалі, страву полюбляють і готують і там, і там. потрібна картопля чи м’ясо, чи ні, вирішувати Вам — ці компоненти для аджабсандалу в Закавказзі вживають так само, як і український борщ, кожна господиня варить по-своєму, за виключенням оливок, сиру, лимону і т. п. — це вже пахне збірною селянкою. Я так думаю!
maro4a 1 грудня 2015 року
додам ще раз коментар для себе: наступного разу всіх інгредієнтів, окрім трав і часнику, на піввини менше, надто вже багато виходить, в каструлю ледве влазить, та й готувати довше. я б почала з обсмажування картоплі та баклажанів окремо (одне в каструлі, інше в пательні), потім склала разом у каструлю, за умови спільного приготування баклажанів із картоплею забагато, й вони не смажаться, а тушкуються…
fergie 5 грудня 2014 року
a kto skazal 4to eto blyudo — gruzinskoe.
Купівля будівельного рівня може здатися простим завданням, проте правильний вибір цього інструменту може суттєво вплинути…
Если выбираете среди бюджетных ноутбуков для работы, учебы или обычного применения, взгляд обязательно упадет на…
Шкіряні вироби супроводжують людство вже тисячоліттями. Вони не тільки служили необхідними предметами побуту, а й…
Натяжні стелі стали одним із найпопулярніших варіантів оздоблення інтер'єру завдяки своїй естетичній привабливості та функціональності.…
Салициловая кислота уже давно зарекомендовала себя как один из лучших компонентов для ухода за кожей,…
Вибір і покупка якісного портсигару – процес, який потребує уваги до деталей. Це не просто…