Зміст
Їжа
robertss 11.09.2023 Article
Є багато різних рецептів варення з абрикосів, джемів, конфітюрів, але найсмачнішою заготовкою на зиму вважається абрикосове варення з кісточками. Рецептів такого варення досить багато, і хоча деякі кулінари вважають, що готувати його занадто складно, це не так. Не варто боятися труднощів! Самі рецепти досить прості, але потребуватимуть терпіння і часу.
Перше, на що потрібно звернути увагу, якщо захочете приготувати таке варення — це вибір абрикосів. Вони мають бути стиглими, але водночас доволі щільними та міцними, без пошкоджень і ознак псування. Якщо це абрикоси не з вашого саду, а з ринку або з магазину, де представлений великий вибір, то найкраще спершу купити по 2-3 штучки кожного вподобаного вами сорту. Удома витягніть кісточки з плодів, акуратно їх розколіть і спробуйте на смак кожне ядерце — воно не має гірчити. Гіркі ядра не підходять для цього варення. У великій кількості вони мало того, що зіпсують смак, так ще й можуть бути небезпечними для здоров‘я. Їх використовують тільки для аромату і кладуть не більше 3-5 штук на літрову банку.
Пропонуємо вам добірку з кількома варіантами приготування варення з абрикосів із кісточками, щоб ви потішили себе та близьких.
Наше варення з абрикосів із ядерцями — справжній вишуканий десерт! По-перше, в його складі є грейпфрут, який дарує страві неповторний аромат і приємні цитрусові ноти. По-друге — ми додали у варення серцевинки абрикосових кісточок, тим самим зробивши його текстуру цікавішою. По-третє, що теж дуже незвично, для варіння сиропу використовували не звичайний білий цукор, а коричневий: це, знову ж таки, дуже позитивно позначилося на смаку варення з абрикосів з ядрышками. Готуйте його і дегустуйте із задоволенням! Варення з абрикосів із ядерцями
Для приготування потрібно:
Корисна порада: банки для варення з абрикосів із ядерцями можна стерилізувати в мікрохвильовій печі. Налийте в ємність фільтровану воду і покладіть на бік у прилад. Шар води має бути близько 3 см. Увімкніть мікрохвильовку і стерилізуйте банки 2 хвилини за потужності 700-1000 Вт.
До речі: варення з абрикосів із ядерцями можна додатково ароматизувати не тільки лікером, як запропоновано в рецепті, а й зірочками бодяну та паличками кориці. Їх слід додати під час передостаннього варіння.
Хіба потрібен привід, щоб побалувати себе, своїх близьких і друзів найсмачнішими бурштиновими ласощами з абрикосів? Що за ласощі? Звичайно ж абрикосове варення Королівське з кісточками. Навіть назва говорить сама за себе і обіцяє насичений смак і чудовий зовнішній вигляд.
Абрикоси для цього варення найкраще вибирати невеликі, так виходить естетичніше, але загалом підійдуть будь-які. Головне, щоб вони були щільними, без пом’ятих бочків і гірких ядер. Ще один важливий момент, який стосується зовнішнього вигляду і залежить від вашого досвіду та вправності — якщо не виходить поки що виштовхувати кісточки, залишаючи плід цілим, то робіть надріз ножем, акуратно розкриваючи абрикос, як раковину. Абрикосове варення Королівське з кісточками
Для приготування потрібно
Господині на замітку: у рецепті абрикосового варення вказано приблизний час настоювання. Він не обов’язково має бути 10-12 год, якщо абрикоси постоять у сиропі довше на 1-2 год, то нічого страшного. Просто підлаштовуйте приготування під свій зручний графік.
До речі: лимонний сік у цьому рецепті можна замінити на лимонну кислоту. Для цього просто розведіть у столовій ложці з питною водою трохи лимонної кислоти, приблизно 1/4 ч. л. або, як у народі кажуть, — на кінчику ножа.
Абрикос — фрукт дуже солодкий, і якщо вам не хочеться нудотності в заготовках на зиму, то можна або додати під час приготування менше цукру, або цю солодкість згладити ще й кислинкою. Наприклад, як у рецепті абрикосового варення з кісточками і лимоном. Лимон активно відчувається в смаку, а також є чудовим консерватором, тож час варіння цих ласощів можна значно скоротити. Та й з кісточками тут працювати набагато простіше, оскільки в цьому рецепті їх не проштовхують, а розрізають самі плоди навпіл. Абрикосове варення з кісточками і лимоном
Для приготування потрібно:
Господині на замітку: абрикосове варення з кісточками та лимоном не обов’язково готувати з цілими ядрами та часточками плодів. Може бути й такий варіант — м’якоть абрикоса разом з очищеними ядрами та лимоном пропускають через м’ясорубку, потім засипають цукром, а далі варять згідно з рецептом.
До речі: цедра цілого лимона в цьому рецепті дає дуже активний і яскравий смак. Якщо ви хочете зробити варення менш цитрусовим, то використовуйте цедру з половини лимона.
Якщо хочете вразити рідних і друзів красивими і смачними сонячними ласощами, тоді цей рецепт точно для вас. Ароматне, прозоре абрикосове варення часточками з кісточками — це не тільки смачно, а й так гарно, що його фото хоч зараз у всі соціальні мережі. Повірте, воно збере багато лайків! З цим рецептом вам не доведеться довго стояти біля плити, постійно щось помішуючи, принцип приготування тут набагато простіший, а результат вас точно не розчарує. Взимку з таким варенням у вас на столі завжди буде шматочок теплого сонячного літа. Абрикосове варення часточками з кісточками
Для приготування потрібно:
Господині на замітку: щоб ваше абрикосове варення шматочками з кісточками було розподілене по банках рівномірно, спочатку шумівкою розкладіть половинки абрикосів і ядерця, а вже потім зверху залийте сиропом.
До речі: для цього варення з абрикосів із кісточками частину цукру можна замінити на будь-який смачний мед. Робити це слід за формулою — 1 ст. л. меду дорівнює 2 ст. л. цукру.
На весь світ відомий рецепт Королівського або Царського варення з абрикосів з кісточками, але мало хто знає, що спочатку його готували по-іншому — не з кісточками, а з цільним мигдалем. І цей смак ні з чим не зрівняється! До речі, готувати його набагато простіше, ніж королівський варіант. Для естетики, звісно, можна зберегти форму абрикосів, начинивши кожен мигдальним горіхом, так щоб плоди просто сяяли в прозорому сиропі, але найсмачніше таке варення виходить у злегка розвареному вигляді, при цьому з цільними горішками. Абрикосове варення з мигдалем
Для приготування потрібно:
Господині на замітку: таке абрикосове варення з мигдалем можна приготувати і за рецептом Королівського. Просто замініть ядерця на горіхи, а самі плоди залишайте цільними, намагаючись акуратно витягти з них кісточки.
До речі: варення з абрикосів іноді готують і з іншими горіхами, наприклад, з волоськими. Вони чудово поєднуються зі смаком солодкого медового абрикоса. У вас вийдуть вишукані ласощі до чаю або чудова начинка для млинців.
Уявіть собі зимовий ранок, за вікном ще темно, а у вас на столі у вазочці світить яскраве і неможливо ароматне сонце. У чому секрет? Усе просто — це абрикосове варення! І поки саме сезон цих солодких, медових плодів, давайте приготуємо таке варення з кісточками на зиму. Якого сорту вибирати абрикоси для цього варення? Та будь-якого! Головне, щоб вам подобався смак, і щоб кісточка не гірчила. Можна увімкнути фантазію і додати до абрикосів натуральний мед, ванільний цукор або подрібнені горішки, а решта — лише проста кулінарна магія, створена вашими руками. Абрикосове варення з кісточками на зиму
Для приготування потрібно:
Господині на замітку: у таке варення з кісточками на зиму, якщо ви його готуєте для дорослих, можна сміливо додавати який-небудь ароматний алкоголь із яскравим смаком, наприклад, коньяк, бренді, віскі, арманьяк тощо. Для тієї кількості абрикосів, яка вказана в рецепті, буде достатньо 50-70 мл алкоголю.
До речі: це варення не таке густе як джем, тому, прибравши з нього кісточки, ви отримаєте чудове просочення для коржів на торт. А ядерця можна використати для прикраси або, подрібнивши, додати в саме тісто.
Если выбираете среди бюджетных ноутбуков для работы, учебы или обычного применения, взгляд обязательно упадет на…
Шкіряні вироби супроводжують людство вже тисячоліттями. Вони не тільки служили необхідними предметами побуту, а й…
Натяжні стелі стали одним із найпопулярніших варіантів оздоблення інтер'єру завдяки своїй естетичній привабливості та функціональності.…
Салициловая кислота уже давно зарекомендовала себя как один из лучших компонентов для ухода за кожей,…
Вибір і покупка якісного портсигару – процес, який потребує уваги до деталей. Це не просто…
Залізобетонні вироби є незамінним матеріалом в сучасному будівництві, де на перший план виходять міцність, довговічність…