Їжа
robertss 12.09.2023 Article
Що таке абрикосова олія і з чим її їдять? І чи їдять? Відомо, що її можна купити в аптеці в пляшечках по 25 мл — для догляду за шкірою. Але ось вживати в їжу у нас в країні донедавна ніхто особливо не намагався. А вона, між тим, дуже смачна і корисна!
Абрикосову олію вичавлюють, ясна річ, з абрикосових кісточок, використовуючи тільки дуже стиглі плоди. Кісточки очищають від м’якоті і з кожної акуратно витягують їстівне ядро. Ядерця обробляють парою, щоб вони стали м’якшими. Поміщають під прес і вичавлюють олію, яку потім тричі фільтрують.
Вона виходить прозорою, жовто-помаранчевою, з ледь вловимим солодким ароматом абрикосів і мигдалю. Дієтологи радять купувати нерафіновану олію холодного віджиму, тобто тільки ту, яку очистили від механічних домішок і не піддавали ні температурній, ні хімічній обробці.
Абрикосова олія багата на вітаміни А, Е, F, поліненасичені жирні кислоти, містить фосфор, калій, залізо, йод і цинк. Для профілактики авітамінозу, судинних і травних хвороб рекомендується пити по 1 чайній ложці абрикосової олії 3 рази на день за 30 хвилин до їди. А співаки, оратори та професійні лектори полощуть нею горло для пом’якшення зв’язок після тривалих навантажень.
У кулінарії абрикосову олію можна використовувати повсюдно — для смаження, варіння, випічки. Але оскільки ціна і цінність цієї олії високі, а під час температурної обробки всі корисні речовини випаровуються, то краще використовувати її в мінімально переробленому вигляді. Завдяки горіховому аромату абрикосова олія в поєднанні з сіллю і спеціями стане чудовою заправкою для салатів і гарнірів.
У герметичній упаковці абрикосова олія зберігається в темному місці за температури від 5 до 25 градусів, а після відкриття — тільки в холодильнику.
Абрикосова олія, 250 мл, 450 руб.
ЮЛІЯ АНДРЕЯНОВА: «Я народилася 21 червня, в найдовший день у році, в один день із принцом Вільямом. У мене два червоні дипломи. Я розмовляю п’ятьма мовами — російською, англійською, італійською, французькою та українською, як моя бабуся. Я встигла попрацювати в різних компаніях, і в результаті вибрала те, від чого отримую величезне задоволення: підкидати слова, ловити їх і складати в речення. Я везуча і в мене чудова інтуїція. Я вмію готувати, вишивати, водити машину. Найбільше на світі люблю оповідання Чехова, лінуватися і смачно їсти. Мені майже завжди вдається поєднувати ці три задоволення».
Перша проба:
Черемховий хліб
Пошуки смачного хліба привели Юлію Андреянову в московську пекарню, де роблять черемховий хліб. Черемховий хліб — назва розкриває секрети . Див. далі.
Рис семирічної витримки
У пошуках рису для правильного різотто Юлія Андреянова об’їздила всю Москву. Не знайшла. Виручили друзі: подарували Юлі рис її мрії! Див. далі.
Лляна каша
Ті, хто хоч раз пробував лляну олію, знає, що вона дуже неприємно пахне. Але наполегливі дієтологи пропонують додавати її в салат усім, хто хоче жити довго й бадьоро. Див. далі.
Мексиканський огірок
Юля Андреянова проникла на в’єтнамський ринок у Москві та виявила там масу всього смачного. Наприклад, мексиканські огірки, схожі на огірки. Див. далі.
Соус зі слив — квацарахі
Знайти соус квацарахі в Москві непросто. Промислово розфасований він зник з наших прилавків разом з іншими грузинськими продуктами. Див. далі.
Сучасний ринок будівельних та декоративних матеріалів переповнений рішеннями, які поєднують у собі функціональність, довговічність і…
Владение цифровыми активами открывает множество финансовых возможностей, но рано или поздно перед каждым криптоэнтузиастом встает…
Многие слышали об этом, но почти никто не обсуждает открыто. Анальный оргазм — тема, вокруг…
Український ринок металобрухту опинився під серйозним тиском. Вивезення брухту за кордон, яке останнім часом активно…
Запуск и развитие бизнеса с товарами из Китая — это путь, полный как больших возможностей,…
Ванная давно перестала быть просто утилитарным местом — здесь хочется расслабиться и получить предсказуемый комфорт…