Зміст
Їжа
robertss 08.09.2023 Article
Починається сезон винограду і ми хочемо поділитися з вами цікавими рецептами з цими солодкими ягодами. Готувати виноград дуже зручно, особливо, якщо він без кісточок. А рецепти можуть бути найрізноманітніші: від салатів і закусок до десертів і напоїв.
Якщо ви думали, що єдиний спосіб їсти виноград — це зривати ягоди з грона, ви багато чого пропустили. Завдяки своїй природній солодкості, формі та соковитості, виноград може бути доречним у багатьох рецептах. Його можливості нескінченні — від смаження і до заморожування. Для початку дамо кілька простих лайфхаків щодо приготування винограду.
Забудьте про складні рецепти домашнього морозива. Представляємо вам заморожений виноград. Усе, що потрібно зробити, це зняти ягоди з грона, промити, ретельно витерти паперовим рушником, висипати в лоток рівним шаром і прибрати в морозилку. Після заморожування перед вами — готовий простий десерт або закуска для освіження рецепторів між кількома ситними стравами. Ягоди замороженого винограду можна покласти в напої замість льоду, взяти з собою на роботу в ланч-боксі або просто з’їсти як одну з найкращих низькокалорійних закусок.
Розвинемо тему замороженого винограду далі. Нам потрібен виноград, виноградний сік і лід. Подрібніть усі інгредієнти в чаші блендера на високій швидкості. За бажанням можна додати інші заморожені ягоди, найкращий варіант — чорниця. Розлийте напій по склянках і пийте.
А можете розлити отриману суміш у формочки, встромити палички для ескімо і заморозити. Буде відмінний виноградний сорбет!
Лід із винограду з ягодами
А тепер спробуєте запекти виноград. Перед вами відкриються нові нюанси його смаку. Змішайте ягоди з оливковою олією, сіллю та свіжомеленим перцем. Перекладіть у жароміцну форму і запечіть у розігрітій духовці за 180 °С духовці, 30 хв. Виноград зморщиться, прогріється і його смак посилиться мінімум у 2 рази. Їжте запечений виноград як самостійну закуску, використовуйте для приготування тостів і простих зелених салатів за улюбленими рецептами, подавайте з морозивом або заварним кремом.
До речі, із запеченим виноградом виходять чудові брускети . Наріжте чіабатту скибками завтовшки 2 см. і змастіть один бік оливковою олією. Покладіть хліб на решітку, поставте у верхню третину духовки масляним боком догори на 3-5 хв. за 220 °С. Змастіть запечений бік м’яким сиром (краще козячим), викладіть виноград, збризніть винним оцтом (краще, бальзамічним) і прикрасьте листочками м’яти.
Брускети із запеченим виноградом, сиром і бальзаміком
Любите шашлички? Не великовагову конструкцію з м’яса або птиці на металевих шампурах, а легку різнокольорову закуску на мініатюрних дерев’яних шпажках із фруктів, овочів і морепродуктів. Наріжте очищені банани, м’якоть ананаса і дині кубиками розміром із великий виноград, який ви купили напередодні. Чергуючи з самим виноградом, нанизайте підготовлені інгредієнти на шпажки і подавайте наприкінці обіду або вечері. За бажання поставте поруч миску з дипом із вершкового сиру, натурального йогурту, меду і соку лайма або лимона. Буде чудово!
Не дуже подобаються ці пустощі з фруктами та ягодами? Нанизайте на шпажку кубики бородинського хліба, блакитного сиру, едама або гауди. Не забудьте про виноград і нехай він буде різнокольоровим і різних сортів.
Закуска Виноград із сиром і бородинським хлібом на шпажках
Підніміть традиційну сальсу на новий рівень, додавши в неї нарізаний виноград. Змішайте нарізані ягоди (кісточки геть!) з дрібно нарізаною цибулею, кінзою, халапеньйо. Приправте соком лайма, оливковою олією і сіллю. У результаті вийде чудова комбінація, що підкреслює красу винограду. Подавайте сальсу разом із чіпсами або тостами. Для сальси найкраще використовувати соковитий виноград сорту кодрянка.
Сальса з виноградом, подана зі смаженою курячою печінкою
Ви чули про салат із виноградом і куркою? Ось його рецепт . Ми пропонуємо використовувати виноград (найкраще сорт кодрянка) у заправці для цього або інших салатів. Виявляється, немає нічого простішого! Ви просто змішуєте в чаші блендера виноград, оливкову олію з сіллю, меленим перцем і свіжими пряними травами, наприклад, з листочками розмарину. Подрібнюєте всі інгредієнти до однорідності і протираєте отриману суміш через сито. Заправка готова.
Салат із винограду та курки
Якщо ви ніколи не куштували чатні, почніть із цього — виноградного . Відмітна риса чатні — комбінація солодкого і кислого. Вважається, що знайомство європейців із цією приправою почалося з мангового чатні, але винахідливі господині швидко навчилися використовувати місцеві овочі та фрукти: помідори — стиглі й зелені, буряк, ревінь, агрус, яблука… Чатні може бути і сирим, і вареним, з’їденим одразу ж після приготування або ж заготовленим про запас. Тому чатні можна розглядати і як соус, і як заготовку.
Виноград зніміть із гілочок і розріжте на 4 частини, видаляючи кісточки. Імбир дрібно наріжте. Прогрійте мед і винний оцет у каструлі з товстим дном. Додайте імбир, доведіть до кипіння і варіть на мінімальному вогні 3 хв. Покладіть виноград і рубані листочки м’яти, перемішайте і варіть на сильному вогні 4 хв. Посоліть і поперчіть. Змішайте крохмаль із холодною водою, влийте в чатні, варіть 1 хв. Остудіть і подавайте до м’яса або зрілих сирів із хлібом.
Швидкий чатні з винограду з м’ятою та імбиром
Щоб зрозуміти, для чого вам потрібен припущений у вині виноград, просто згадайте смак і текстуру маринованої сливи. Вона така… ммм! Але припущений виноград сорту кишмиш або тайфі на смак навіть кращий. Для приготування припущеного у вині винограду дрібною теркою видаліть цедру з лимона, вичавіть сік. У сотейнику змішайте вино, сік лимона і цукор. На сильному вогні доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і прогрівайте до загустіння, 3-4 хв. Зніміть виноградини з грона і покладіть у сироп. Перемішайте. Готуйте 3 хв., остудіть. Усе! Далі використовуйте «винні» ягоди за своїм бажанням. І почніть із десерту. Для нього збийте маскарпоне, змішайте з подрібненими цукатами та цедрою. Розкладіть виноград у сиропі по чашках. У тарілки викладіть маскарпоне і прикрасьте м’ятою. Подавайте разом — кожен сам викладе виноград на маскарпоне.
Припущений у вині виноград із маскарпоне
Любите готувати варення, джеми та конфітюри? Приготуйте джем із винограду. Ягоди покладіть у каструлю і на слабкому вогні прогрівайте, поки вони не лопнуть і не дадуть сік. Зніміть із вогню і процідіть. Подавіть ягоди товкачиком, щоб витягти максимум соку, шкірки видаліть, сік поверніть у каструлю. Додайте цукор і лимон зі шкіркою (без кісточок!), нарізаний середніми часточками. Збільште вогонь до середнього і варіть, постійно помішуючи, до загустіння. Розкладіть по банках. Усе! Ніяких багаторазових заливок і довгого варіння. Ми ж обіцяли прості рецепти з винограду, виконуємо обіцяне!
Виноградний джем із лимоном
Виноградний пиріг із пісочного тіста
Готувати рисову кашу на кокосовому молоці — не новина. Але є свої нюанси. Кокос є досить сильним ароматизатором. Екзотичний смак, який він дарує звичайному рису, залишається тільки підкреслити і спрямувати в потрібному напрямку. Наприклад, додавши в кашу виноград і брусничне варення.
Ключові слова
Якщо ви помітили помилку або неточність, будь ласка, повідомте нам .
Ілюстрації до матеріалу: ТОВ «Видавничий дім «Гастроном»
Наскільки ймовірно, що за нагоди ви порекомендуєте Gastronom.ru друзям і знайомим?
Сучасний ринок будівельних та декоративних матеріалів переповнений рішеннями, які поєднують у собі функціональність, довговічність і…
Владение цифровыми активами открывает множество финансовых возможностей, но рано или поздно перед каждым криптоэнтузиастом встает…
Многие слышали об этом, но почти никто не обсуждает открыто. Анальный оргазм — тема, вокруг…
Український ринок металобрухту опинився під серйозним тиском. Вивезення брухту за кордон, яке останнім часом активно…
Запуск и развитие бизнеса с товарами из Китая — это путь, полный как больших возможностей,…
Ванная давно перестала быть просто утилитарным местом — здесь хочется расслабиться и получить предсказуемый комфорт…