Зміст
Їжа
robertss 06.09.2023 Article
Ідеальні пельмені мають містити всього сім інгредієнтів: фарш м’ясний, цибулю ріпчасту, сіль, перець, борошно, воду і яйця. Формулювання «спеції» у складі дуже розмите — під його виглядом виробники можуть додавати до складу підсилювачі смаку та ароматизатори. Експерти «Роскачества» радять робити вибір на користь продукту, маркування якого суворо прописує всі спеції, що використовуються у складі.
«Для збільшення об’ємів м’ясної начинки виробник може додати у фарш клітковину і крохмаль. Зверніть увагу, що цих складових не повинно бути ні у фарші, ні в тісті — такий хід є обманом споживача» , — зазначила Погожева Алла, д.м.н., професор, провідний науковий співробітник ФДБУН «ФІЦ харчування та біотехнології».
«Якщо під час варіння пельмені значно додали в розмірі, то це може свідчити про наявність сої в рецептурі. При термообробці вона має тенденцію до надмірного збільшення обсягів» , — зазначила експерт.
Пельмені поділяють на кілька категорій від «А» до «Д», які відрізняє кількість м’яса у складі готового продукту. Категорія «А» свідчить про те, що в складі фаршу міститься не менше 80% м’яса. Категорія «Б» — не менше 60% м’яса, до них належать «Елітні», «Яловичі», «Телячі», «Східні». Категорія «В» має у фарші щонайменше 40% м’яса, і до них відносять «Російські», «Сибірські», «Столові», «Традиційні», «Сабантуй» тощо. Пельмені категорії «Г» мають не менше ніж 20%, а «Д» може містити менше ніж 20% м’яса, решту фаршу при цьому складуть спеції, цибуля і тваринні субпродукти.
«Зазвичай у сирих пельменях співвідношення фаршу і тіста дорівнює 60/40, 50/50 або 40/60. Це означає, що кілограм продукту навіть із високим вмістом м’яса в складі (категорія А) не може коштувати дорожче за кілограм м’яса» , — пояснила Алла Погожева.
Пельмені в пачці мають бути розсипчастими, не злиплими. Злиплі пельмені можуть свідчити про порушення умов зберігання, розморожування і подальше заморожування продукту. Це означає, що навіть якщо під час його виготовлення використовувалися найякісніші продукти — купувати такі пельмені не варто, вони можуть бути зіпсованими.
Максимальний термін зберігання пельменів — шість місяців від дня їхнього вироблення, до того ж температура їхнього зберігання має бути не вищою за мінус 10 градусів, оптимальний температурний режим — мінус 18 градусів. Перед покупкою зверніть увагу на відповідність терміну придатності та температурного режиму зберігання.
Оскільки пельмені не є дієтичним продуктом, для тих, хто уважно стежить за своєю вагою, порція пельменів не повинна перевищувати 10 штук (150 грамів, приблизно 300 ккал) і не містити добавок у вигляді майонезу, олії та жирної сметани. Як соус до них можна використовувати нежирний натуральний йогурт або нежирну (10%) сметану. Для того щоб знизити калорійність домашніх пельменів, слід готувати їх із цільнозернового борошна та яловичого або індичого фаршу з додаванням овочів.
Сучасний ринок будівельних та декоративних матеріалів переповнений рішеннями, які поєднують у собі функціональність, довговічність і…
Владение цифровыми активами открывает множество финансовых возможностей, но рано или поздно перед каждым криптоэнтузиастом встает…
Многие слышали об этом, но почти никто не обсуждает открыто. Анальный оргазм — тема, вокруг…
Український ринок металобрухту опинився під серйозним тиском. Вивезення брухту за кордон, яке останнім часом активно…
Запуск и развитие бизнеса с товарами из Китая — это путь, полный как больших возможностей,…
Ванная давно перестала быть просто утилитарным местом — здесь хочется расслабиться и получить предсказуемый комфорт…