Зміст
Їжа
robertss 06.09.2023 Article
Соус здатен перетворити звичайну страву з риби на справжній шедевр кулінарії. Важливо його тільки правильно підібрати і приготувати. Головні принципи такі: що жирніша риба, то гострішим і кислішим має бути соус. Чим риба ніжніша, тим соус делікатніший. Що яскравіший смак риби, то нейтральніший соус — і навпаки. Правильний соус збалансує смак і додасть штрих витонченості. Він має бути легким доповненням, не маскувати делікатний аромат риби та не перебивати натуральний смак.
Соус тартар класичний — результат не стільки дружби народів, скільки їхньої активної взаємодії в давні часи. Назва походить від слова «татари»: саме ці кочові народи доставляли колись європейцям чимало проблем. Ті ж французи вважали войовничих вершників дикунами і приписували їм дивні звички, зокрема смакові. Так ось, в епоху розквіту кулінарії в цій країні (кінець XIX століття) кухарями було винайдено чимало чудових соусів, дедалі більше вишуканих і витончених. Однак був серед них і доволі пікантний на основі майонезу — з каперсами та маринованими огірочками. Цей соус вирізнявся з-поміж усіх інших яскравим насиченим, «дикуватим» смаком, тому й був названий «тартаром», тобто, «татарським». Готується він дуже легко, у чому ми пропонуємо вам переконатися просто зараз.
Соус тартар класичний
Порада: Соус тартар можна приготувати на основі домашнього майонезу. Візьміть 2 яйця, збийте з 1 чайною ложкою лимонного соку і потім поступово, не припиняючи збивання, тонкою цівкою влийте 280 мл рослинної олії. Залишилося приправити майонез за смаком, відміряти необхідну кількість і використовувати за нашим рецептом.
Індійська кухня завжди дивує поєднанням простоти та смаку. Цей легкий та ароматний соус не став винятком. Подайте його як доповнення до закусок або використовуйте для основних страв, переважно рибних.
Йогуртовий соус каррі
Тільки соус може перетворити на шедевр найпростіший шматок посмаженої, запеченої або звареної на парі риби (все це має бути зроблено дуже правильно, звісно). Він має ніжний вершковий смак і ненав’язливу кислинку, яка підкреслить смак риби.
Соус зі щавлю
Для приготування соусу зі щавлю потрібно:
Така мандаринова сальса чудово підійде до запеченого лосося. Вона чудово відтінить і освіжить смак жирної риби. Дуже незвичайне поєднання із соковитих мандаринів, пряних трав, гострого перцю та імбиру. Обов’язково варто спробувати!
Мандаринова сальса
Для приготування мандаринової сальси до риби потрібно:
Вершково-горіховий соус вдало поєднується з нежирною білою рибою, такою як тріска, тілапія чи камбала, морепродуктами та пастою. У складі соусу — 20%-ві вершки, волоські горіхи, твердий сир, часник і петрушка. Тож смак у нього вершковий, але з гостринкою, а рубані горіхи і нарізана зелень надають соусу шорсткуватої текстури. Рецепт підійде не тільки для тих, хто на кухні як риба у воді, а й для новачків. Навіть якщо у вашому арсеналі вже є кілька улюблених соусів, спробуйте приготувати наш вершково-горіховий — він допоможе урізноманітнити багато звичних продуктів і страв.
Вершково-горіховий соус до риби
Для приготування вершково-горіхового соусу до риби потрібно:
Порада: Поекспериментуйте зі смаком — додайте в соус трохи лимонної цедри.
Вершково-часниковий соус ідеально поєднується з рибою та овочами. Але якщо ви чекаєте на гостей, то для початку запропонуйте їм закуски: чіпси, смажені сирні палички, грінки, свіжу моркву, селеру, огірок і помідор. А до них подайте цей легкий вершково-часниковий соус. Ви витратите на його приготування мінімум часу, а результат перевершить ваші очікування. На відміну від магазинного аналога, рецепт не передбачає додавання консервантів, барвників, ароматизаторів. Набір продуктів доступний і мінімальний. Найголовніше купуйте хороші вершки: якісні, свіжі та з невеликим терміном придатності. Тоді в успіху страви можна бути впевненим на всі 100%.
Вершково-часниковий соус
Для приготування вершково-часникового соусу потрібно:
Порада: Спробуйте приготувати соус із запеченим часником. Вам знадобиться ціла головка. Зріжте з неї верхівку, приправте сіллю, перцем, полийте оливковою олією і загорніть у фольгу. Потім готуйте в духовці, розігрітій до 180 °С, протягом 30 хвилин. Часникове пюре викладіть у соус.
Как известно, монокуляр ночного видения — это прибор, использующий специальные технологии для усиления света в…
В мире рыбалки фидерные катушки играют важнейшую роль в достижении успеха на водоеме. Они обеспечивают…
Круглосуточное наблюдение за домом с помощью современных видеокамер позволяет даже на расстоянии следить за его…
Офисные тумбы – это незаменимый элемент мебели, позволяющий организовать рабочее пространство и повысить его удобство.…
Выбор и покупка углового дивана – это задача, которая требует внимательности и продуманности. Диван является…
В современном мире точность измерений играет важнейшую роль в различных сферах деятельности. Особенно это касается…