Зміст
Їжа
robertss 06.09.2023 Article
Щоб день почався з гарного настрою, відкрийте холодильник і скажіть «ЧИИИИИЗ!». Ароматні страви з тягучим і ніжним сиром забезпечать посмішку надовго навіть похмурого ранку.
Ошатні тартинки з яскравим, сирно-полуничним, смаком можна приготувати не тільки як святковий сніданок: таку смакоту захочеться їсти щоранку.
Тартинки з полуницею і козячим сиром
4 порції, приготування: 30 хв.
1 Тісто наріжте на 6 рівних прямокутників. Викладіть на застелене пергаментом деко. Наколіть тісто виделкою.
2. Краї змастіть жовтком. Запікайте за 200 °С до рум’яної скоринки, приблизно 15 хв. Остудіть.
3. Полуницю крупно наріжте. У сковороді розтопіть масло з медом і сіллю. Збільште вогонь до максимального, покладіть полуницю, обсмажте, 2 хв.
4. Намастіть тартинки сиром, на сир викладіть полуницю, полийте соусом зі сковорідки, поперчіть і одразу подавайте.
Замість базиліка можна взяти тархун або зелену цибулю — у омлету вийде трохи інший смак.
Омлет із чеддером і червоною цибулею
2-3 порції, приготування: 15 хв.
1. У базиліка видаліть стебла. Натріть сир на крупній тертці. Очистіть цибулю та наріжте товстими пір’ям.
2. Збийте яйця з 2 ст. л. води та сіллю з перцем до однорідності. Додайте чеддер і базилік, перемішайте.
3. Розтопіть масло в сковороді з антипригарним покриттям. Покладіть цибулю й обсмажте, 2 хв.
4. Влийте яєчно-сирну масу і смажте, посуваючи лопаткою шматки омлету, що схопилися, щоб на їхнє місце стекли сирі яйця, приблизно 4 хв. Відразу ж подавайте.
Такий сендвіч дуже сподобається дітям. Замість яблука можна використовувати груші або айву.
Смажений сендвіч із пармезаном, яблуком і фундуком
2 порції, приготування: 20 хв.
1. Фундук насипте на деко рівним шаром, поставте в розігріту до 180 °С духовку, смажте, помішуючи, 10 хв. Потім зсипте гарячі горіхи в кухонний рушник, загорніть, збризніть рушник зверху водою і дайте постояти кілька хвилин.
2. очистіть горіхи від лушпиння, гарненько потерши їх усередині рушника. Акуратно розгорніть рушник і вийміть горіхи. Порубайте їх так, щоб вийшли і великі шматочки, і дрібна крихта.
3. У петрушки видаліть жорсткі кінці стебел, все інше дрібно порубайте. Покладіть зелень у ступку, додайте щедру дрібку солі та розітріть у пасту, підливаючи олію — приблизно 3 ст. л. Змішайте петрушкову пасту з горіхами.
4. Яблуко очистіть від серцевини та наріжте м’якоть якомога тоншими часточками. Збризніть лимонним соком. Наріжте сир тонкими скибочками.
5. Злегка змастіть один бік усіх шматків хліба маслом. На інший бік 4 шматків покладіть скибочки сиру, поверх — скибочки яблук. Другий бік шматків, що залишилися, намажте петрушечно-горіховою пастою.
6. Закрийте сендвічі, з’єднавши шматки хліба. Розігрійте сковорідку на середньому вогні, обсмажте сендвічі з обох боків до золотистої скоринки (сир має розплавитися). Подавайте негайно.
Супер корисний і водночас ситний сніданок на будь-який день.
Тост з авокадо, овечим сиром і яйцем-пашот
2 порції, приготування: 15 хв.
1. Змастіть вершковим маслом центр 2 шматків плівки 30х30 см, посоліть. Покладіть плівку в мисочки, щоб краї звисали, у кожну акуратно розбийте по яйцю. Зберіть звисаючі краї плівки, видаліть зайве повітря, закрутіть плівку і зав’яжіть. Опустіть яйця в плівці в слабо киплячу воду на 4 хв.
2. Настрогайте овечий сир ножем для чищення овочів тонкими скибочками. Підсмажте з хліба тости, змастіть маслом. Авокадо очистіть і тонко наріжте.
3. Викладіть на тости авокадо і яйце-пашот, на пашот — ще по скибочці масла. Посипте сиром. Одразу ж подавайте з соусом табаско, за бажанням.
Для вегетаринаського варіанта замість окосту візьміть в’ялені помідори.
Печений перець із сирним сиром та окостом
2-3 порції , приготування: 30 хв.
1. очистіть солодкі перці, розрізавши їх уздовж навпіл. Змастіть олією, запікайте в духовці під сильно розігрітим грилем шкіркою догори 20 хв.
2. Готові перці складіть у миску, закрийте, залиште на 15-20 хв., потім акуратно очистіть і обсушіть.
3 Наріжте окіст дрібними кубиками, змішайте з сиром. Змащуйте смужки перцю з внутрішньої сторони шинково-сирною масою, згортайте в рулетик. Одразу ж подавайте.
Таку начинку можна загорнути і в тандирний тонкий лаваш «конвертом».
Гаряча піта з вершковим сиром і солодким перцем
2-4 порції,, приготування: 15 хв.
1. очистіть від насіння і плодоніжок перець, видаліть білі перегородки. Наріжте м’якоть дуже дрібними (2-3 мм) кубиками.
2. подрібніть зелену цибулю. Змішайте кінзу і перець, трохи посоліть. Змішайте сметану з гірчицею за смаком, потім із вершковим сиром. Поперчіть. Перемішайте сирну масу із солодким перцем і зеленою цибулею.
3. Розріжте піти навпіл і підсмажте трохи в тостері. Потім акуратно розкрийте половинки піт, дайте вийти парі, промажте зсередини начинкою і подавайте
Сучасний ринок будівельних та декоративних матеріалів переповнений рішеннями, які поєднують у собі функціональність, довговічність і…
Владение цифровыми активами открывает множество финансовых возможностей, но рано или поздно перед каждым криптоэнтузиастом встает…
Многие слышали об этом, но почти никто не обсуждает открыто. Анальный оргазм — тема, вокруг…
Український ринок металобрухту опинився під серйозним тиском. Вивезення брухту за кордон, яке останнім часом активно…
Запуск и развитие бизнеса с товарами из Китая — это путь, полный как больших возможностей,…
Ванная давно перестала быть просто утилитарным местом — здесь хочется расслабиться и получить предсказуемый комфорт…