Зміст
Їжа
robertss 07.09.2023 Article
Класика французької кухні — круасани з листкового тіста, приготованого на вершковому маслі, здається, існували завжди. Насправді ж круасани — такі, якими ми їх знаємо зараз — з’явилися у Франції тільки на початку XX століття.
Простий круасан і чашка капучино — найпопулярніший французький сніданок. Ця випічка гарна і сама по собі, але особливо чудово ніжні хрусткі круасани поєднуються з різноманітними начинками, і солодкими, і солоними. Експериментувати можна нескінченно. Пропонуємо вам надихнутися рецептами з нашого конструктора, а пізніше почати винаходити свої.
Ситний запечений круасан із ковбасками, сиром і помідорами — це вже не сніданок, а повноцінний обід або вечеря. Ковбаски знадобиться попередньо обсмажити на пательні, щоб потім прогріти в духовці круасан разом з усіма іншими інгредієнтами начинки, доки не розплавиться сир. Чудову компанію такому круасану складе зелений салат із легкою заправкою з лимонного соку й оливкової олії.
Для приготування 4 порцій потрібно:
Як приготувати:
До речі
На 100 г: білки 12,38 г (15,47% добової норми) — жири 22,29 г (24,77%) — вуглеводи 17,03 г (10,14%) — ккал 317,98 (17,66%) — натрій 812,87 мг (56,06%) — загальний цукор 4,93 г (9,86%) — НЖК 9,81 г (49,05%) — харчові волокна 1,27 г (4,23%)
Класичне поєднання філе індички з журавлинно-апельсиновим соусом стане чудовим начинкою для круасана. Свіжа пряна рукола доповнить симфонію смаків своєю легкою гіркуватістю. Ще більш вишуканим це поєднання зроблять скибочки сиру з білою пліснявою, наприклад, брі або камамбера.
Для приготування 4 порцій потрібно:
Як приготувати:
До речі
На 100 г: білки 11,68 г (14,6% добової норми) — жири 9,9 г (11%) — вуглеводи 16,74 г (9,96%) — ккал 201,47 (11,19%) — натрій 329,08 мг (22,69%) — загальний цукор 5,82 г (11,64%) — НЖК 3,87 г (19,35%) — харчові волокна 1,74 г (5,8%)
Ніжний кремовий скрембл із яєць із вершковим маслом — сам по собі вже гастрономічне задоволення. У поєднанні з круасаном, швидко обсмаженими креветками і гострим томатним соусом він перетворюється на справжній шедевр, від якого неможливо відірватися. Готуйте скрембл не довше кількох хвилин, не забуваючи постійно перемішувати. Ідеальний скрембл — щось середнє між омлетом і кремом.
Для приготування 4 порцій потрібно:
Для соусу:
Як приготувати:
До речі
На 100 г: білки 10,08 г (12,6% добової норми) — жири 20,17 г (22,41%) — вуглеводи 18,3 г (10,89%) — ккал 294,7 (16,37%) — натрій 556,88 мг (38,40%) — загальний цукор 4,76 г (9,52%) — НЖК 8,25 г (41,25%) — харчові волокна 1,44 г (4,8%)
Такий круасан із начинкою з печеного перцю з авокадо та яйцем — чудовий приклад страви, всі інгредієнти для якої можна приготувати заздалегідь, а перед вживанням просто зібрати в єдине ціле. Варені яйця, смужки печеного перцю і пюре з авокадо з лимонним соком і оливковою олією можуть зберігатися в холодильнику кілька днів. Спробуйте підмаринувати смужки печеного перцю в невеликій кількості бальзамічного оцту з оливковою олією та улюбленими травами — так вийде ще смачніше.
Для приготування 4 порцій потрібно:
Як приготувати:
Порада
Ви можете запекти перець заздалегідь і зберігати в холодильнику протягом 3-4 днів.
До речі
На 100 г: білки 5,51 г (6,89% добової норми) — жири 16,71 г (18,57%) — вуглеводи 18,92 г (11,26%) — ккал 242,99 (13,5%) — натрій 315,57 мг (21,76%) — загальний цукор 4,84 г (9,68%) — НЖК 5,21 г (26,05%) — харчові волокна 4,04 г (13,47%)
Союз вишні та мигдалю сам по собі ідеальний, що не кажи. Як начинка для круасана йому потрібне доповнення у вигляді кремового сирного сиру. Ласуни можуть додати до нашого рецепта шоколадний соус або шоколадну пасту, змастивши нею верхні половинки круасанів.
Для приготування 4 порцій потрібно:
Як приготувати:
Порада
Замість мигдальних пластівців можна обсмажити цілі горіхи, остудити та порубати ножем у дрібні крихти. Вишневий джем можна використовувати готовий.
До речі
На 100 г: білки 6,11 г (7,64% добової норми) — жири 18,51 г (20,57%) — вуглеводи 31,5 г (18,75%) — ккал 316,29 (17,57%) — натрій 274,35 мг (18,92%) — загальний цукор 15,53 г (31,06%) — НЖК 8,42 г (42,1%) — харчові волокна 1,65 г (5,5%)
Ще одна солодка і ситна начинка для круасанів до сніданку поєднує випічку з сиром, медом і свіжим виноградом. Той випадок, коли начинка і круасан окремо можуть бути самостійним сніданком, але разом дають приголомшливий синергетичний ефект. Як додаткове джерело дорогоцінної енергії на день додайте до начинки обсмажені рубані волоські горіхи.
Для приготування 4 порцій потрібно:
Як приготувати:
До речі
На 100 г: білки 8,8 г (11% добової норми) — жири 10,92 г (12,13%) — вуглеводи 36,65 г (21,81%) — ккал 276,38 (15,35%) — натрій 225,77 мг (15,57%) — загальний цукор 18,52 г (37,04%) — НЖК 6,05 г (30,25%) — харчові волокна 1,83 г (6,1%)
Купівля будівельного рівня може здатися простим завданням, проте правильний вибір цього інструменту може суттєво вплинути…
Если выбираете среди бюджетных ноутбуков для работы, учебы или обычного применения, взгляд обязательно упадет на…
Шкіряні вироби супроводжують людство вже тисячоліттями. Вони не тільки служили необхідними предметами побуту, а й…
Натяжні стелі стали одним із найпопулярніших варіантів оздоблення інтер'єру завдяки своїй естетичній привабливості та функціональності.…
Салициловая кислота уже давно зарекомендовала себя как один из лучших компонентов для ухода за кожей,…
Вибір і покупка якісного портсигару – процес, який потребує уваги до деталей. Це не просто…