Їжа
robertss 05.09.2023 Article
Перше, про що ми згадуємо, коли замість довгоочікуваного тепла занурюємося в прохолодну, дощову та сопливу погоду — імбир. Імбир по праву вважається одним із найкращих народних засобів для профілактики застудних захворювань, допомагає відновити імунітет, та й просто дарує гарний настрій.
У імбиру багато корисних властивостей — він і схуднути допоможе, і судини прочистить, і токсикозу позбавить. Але саме його імуностимулювальні, протизапальні та зігрівальні властивості цінуються найбільше.
Імбир чудово допомагає впоратися з кашлем, заспокоюючи бронхи. Завдяки комплексу корисних речовин і ефірних олій, що містяться в ньому, він зменшує запалення (в будь-якому місці, але за застуди нас цікавить насамперед горло і носоглотка), бореться з бактеріями і вірусами і буквально дезінфікує організм. Допомагає він боротися і з підвищеною температурою, нормалізує терморегуляцію і покращує потовиділення. А ще позбавляє болю і підвищує загальний тонус організму, насичуючи його корисними вітамінами і мінералами. За умови регулярного вживання імбиру (і не тільки в сезон застуд!) ви ніколи не страждатимете від дефіциту вітаміну С, калію, марганцю і магнію.
У холодну погоду так приємно випити гарячого чаю, де імбир може виступати лише одним із компонентів. Лимон, брусниця, кориця (та інші прянощі) — все це чудова підмога в боротьбі з вогкістю і вогкістю. Перед вами — п’ять найкращих теплих напоїв, які допоможуть протистояти холодам і застуді, а заодно порадують смаком і подарують гарний настрій.
Імбирний чай — найвірніший засіб, щоб швидко зігрітися. Перевірено тисячами добровольців.
Цей брусничний напій сподобається всім: він кисло-солодкий, не нудотний і приємний на смак.
Брусничний напій
Збитень традиційно готують із меду або патоки, і його основне призначення — зігріти тіло і душу в холодну дощову погоду. У цьому випадку його смак посилюється гвоздикою, корицею та імбиром.
Збитень із корицею
Пропонуємо пити безалкогольний варіант пуншу — «кіндер пунш» — усім і в необмежених кількостях.
Індійський чай масала — напій з гармонійним пряним смаком, який оцінять навіть гурмани. Рецепт масала чаю простий, а приготування не займе у вас багато часу. Цей напій дозволить відчути аромат спекотної Індії прямо у вас на кухні.
ВАЖЛИВО: не варто зловживати імбиром при загостреннях виразкової хвороби, гострому гастриті, інших проблемах зі шлунком і кишківником у гострій стадії, у разі гепатиту, а також при схильності до кровотеч і на останніх місяцях вагітності.
Ключові слова
Якщо ви помітили помилку або неточність, будь ласка, повідомте нам .
Ілюстрації до матеріалу: Shuttestock/ТАСС, Shutterstock/FOTODOM
Наскільки ймовірно, що за нагоди ви порекомендуєте Gastronom.ru друзям і знайомим?
Если выбираете среди бюджетных ноутбуков для работы, учебы или обычного применения, взгляд обязательно упадет на…
Шкіряні вироби супроводжують людство вже тисячоліттями. Вони не тільки служили необхідними предметами побуту, а й…
Натяжні стелі стали одним із найпопулярніших варіантів оздоблення інтер'єру завдяки своїй естетичній привабливості та функціональності.…
Салициловая кислота уже давно зарекомендовала себя как один из лучших компонентов для ухода за кожей,…
Вибір і покупка якісного портсигару – процес, який потребує уваги до деталей. Це не просто…
Залізобетонні вироби є незамінним матеріалом в сучасному будівництві, де на перший план виходять міцність, довговічність…