Зміст
Їжа
robertss 04.09.2023 Article
Пшоняна крупа завжди гарна, особливо на сніданок. Вона не містить глютену, надзвичайно поживна і має той самий золотистий відтінок, якого нам так часто не вистачає похмурого ранку.
Про що розповімо в статті:
Подавайте кашу із сезонними ягодами
Вершкова пшоняна каша з прянощами
4 порції, приготування: 45 хв
1. дуже ретельно, у 6-7 водах промийте пшоно — вода, що стікає, має бути абсолютно прозорою. Викладіть крупу в сито й обсушіть.
2. У каструлі об’ємом не менше 2,5 л розігрійте вершкове масло, всипте сіль, усі прянощі та крупу. Обсмажте пшенку на слабкому вогні, весь час помішуючи, приблизно 2 хв.
3. Влийте киплячу воду, ретельно перемішайте, знову доведіть до кипіння. Закрийте кришкою і варіть на середньо-слабкому вогні, поки не вбереться вода, приблизно 15 хв.
4. Влийте гарячі вершки, всипте ванільний цукор, ретельно перемішайте, закрийте, варіть на слабкому вогні 5-7 хв.
5. Зніміть каструлю з вогню, укутайте в плед або поставте на диван під подушку на 15-20 хв.
Замість яловичої грудинки можна взяти свинячу або баранячі реберця.
Розварна пшоняна каша з яловичою грудинкою
6 порцій, приготування: 2 год 30 хв.
1. Залийте м’ясо 2 л киплячої води, доведіть знову до кипіння, посоліть, зніміть піну. Додайте крупно нарізані 1 цибулину та 1 морквину, варіть 1,5-2 год. М’ясо має стати м’яким.
2. Зніміть м’ясо з кістки, якщо вона була, і дрібно порубайте все м’ясо (включно зі сполучною тканиною та жиром). Бульйон процідіть.
3. очистіть і дрібно наріжте цибулину, що залишилася. У каструлю з товстим дном влийте трохи олії, покладіть цибулю й обсмажте до м’якості, приблизно 5 хв.
4. дуже ретельно, у 6-7 водах, промийте пшоно — вода, що стікає, має бути абсолютно прозорою. Викладіть пшоно до цибулі, обсмажуйте 2 хв.
5. Влийте 700 мл бульйону, додайте м’ясо, доведіть до кипіння, поперчіть і варіть під кришкою, поки вся рідина не вбереться, а крупа не розвариться, приблизно 25 хв. При подачі покладіть у кашу шматочок масла.
Пшоняна каша у східному стилі, ситна та ароматна.
Розсипчаста пшоняна каша з баклажанами та зірою
4 порції, приготування: 45 хв.
1. дуже ретельно, у 6-7 водах промийте пшоно — вода, що стікає, має бути абсолютно прозорою. Викладіть крупу в сито й обсушіть.
2. У каструлі об’ємом не менше 2,5 л розігрійте вершкове масло, всипте сіль, зіру та крупу. Обсмажте пшенку на слабкому вогні, весь час помішуючи, приблизно 2 хв.
3. Влийте киплячу воду, ретельно перемішайте, доведіть до кипіння. Закрийте кришкою і варіть на середньослабкому вогні до м’якості пшонки, 20-25 хв. (залежить від якості крупи).
4. тим часом розчавіть, почистіть і подрібніть часник. Баклажани наріжте кубиками зі стороною 2 см. Обсмажте баклажани в оливковій олії до повної готовності. Посипте часником, посоліть, ще трохи обсмажте.
5. Зніміть каструлю з кашею з вогню, додайте баклажани, перемішайте, закрийте, укутайте в плед або поставте на диван під подушку на 15-20 хв.
Це не просто солодка пшоняна каша, а практично десерт. — Поживний і смачний.
Пшоняна каша з грушами та карамелізованими горіхами
4 порції, приготування: 45 хв.
Для грушевої заправки:
1. дуже ретельно, у 6-7 водах промийте пшоно — вода, що стікає, має бути абсолютно прозорою. Викладіть крупу в сито й обсушіть.
2. У каструлі об’ємом 2,5 л розігрійте вершкове масло, всипте сіль, прянощі та крупу. Обсмажте пшенку на слабкому вогні, весь час помішуючи, приблизно 2 хв.
3. Влийте киплячу воду, ретельно перемішайте, знову доведіть до кипіння. Закрийте кришкою і варіть на середньому вогні, поки поки вся рідина не вбереться, а крупа не розвариться, приблизно 25 хв.
4. Зніміть каструлю з вогню, укутайте в плед або поставте на диван під подушку приблизно на 15-20 хв.
5. Для заправки грушу наріжте невеликими шматочками, видаливши серцевину, але не очищаючи від шкірки. У сковорідці розтопіть олію, на сильному вогні дуже швидко обсмажте груші до золотистої скоринки. Готові груші викладіть шумівкою на тарілку, полийте медом.
6. У сковороду, де смажилися груші, всипте цукор, влийте 1 ч. л. води, розтопіть до стану сиропу. Всипте горіхи, обсмажуйте на середньому вогні, струшуючи сковороду, 3 хв.
7. Викладіть кашу в тарілки, змішавши з грушами. Посипте карамелізованими горіхами.
Вершкове масло можна замінити будь-якою рослинною олією.
Ідеальна розсипчаста пшоняна каша
4 порції, приготування: 45 хв.
1. Щоб пшоно не гірчило, з крупинок потрібно змити тоненьку плівочку. Для цього пшоно потрібно промити в 6-7 водах (4-та або 5-та вода може бути гарячою, решта — холодна), ретельно перетираючи крупинки пальцями. Вода, що стікає, має бути абсолютно прозорою. Викладіть крупу в сито і обсушіть.
2. У каструлі об’ємом не менше 2,5 л розігрійте вершкове масло, всипте сіль, цукор і крупу. Обсмажте пшенку на середньому вогні, весь час помішуючи, приблизно 1,5 хв.
3. Влийте киплячу воду або молоко, ретельно перемішайте, знову доведіть до кипіння. Закрийте кришкою і варіть на середньо-слабкому вогні до м’якості пшенки, 20-25 хв. (залежить від якості крупи).
4. Зніміть каструлю з вогню, укутайте в плед або поставте на диван під подушку на 15-20 хв.
Добавки до пшоняної каші:
— Смажений кубиками бекон із цибулею
— Печений часник і вершкове масло
— Песто з в’ялених помідорів
— Родзинки, курага і фініки та кориця
Если выбираете среди бюджетных ноутбуков для работы, учебы или обычного применения, взгляд обязательно упадет на…
Шкіряні вироби супроводжують людство вже тисячоліттями. Вони не тільки служили необхідними предметами побуту, а й…
Натяжні стелі стали одним із найпопулярніших варіантів оздоблення інтер'єру завдяки своїй естетичній привабливості та функціональності.…
Салициловая кислота уже давно зарекомендовала себя как один из лучших компонентов для ухода за кожей,…
Вибір і покупка якісного портсигару – процес, який потребує уваги до деталей. Це не просто…
Залізобетонні вироби є незамінним матеріалом в сучасному будівництві, де на перший план виходять міцність, довговічність…