Categories: Їжа

5 причин їсти диню, щоб зберегти здоров’я і гарний настрій

Ароматна цукрова сонячно-жовта диня — не тільки чудові ласощі, вона і дуже корисна, особливо — для жінок. Ось лише п’ять ситуацій, у яких диня виявиться незамінною помічницею.

Схуднути. Незважаючи на свою солодкість, це один із найнизькокалорійніших плодів, у 100 г всього 35 ккал. На 90% диня складається з води, а її вуглеводи легко і без залишку засвоюються. Завдяки цьому цей плід відмінно втамовує спрагу, надовго насичує і сприяє зниженню ваги.

Поліпшити настрій . Диня здатна вселити бадьорість одним тільки солодким ароматом. Але тут у роботу вступають вітаміни групи В (В1, В2, В5, В6, В9), які дуже важливі для нормального функціонування нашої нервової системи. Саме вони допомагають поліпшити настрій, дарують спокій і одночасно впевненість, допомагають протистояти стресу.

Зміцнити імунітет. У шматочку дині вагою близько 150 г міститься приблизно половина необхідної нам щодня кількості вітаміну С. Саме він зміцнює наш «імунний щит» і допомагає протистояти вірусам та інфекціям.

Очистити печінку, нирки та кишечник. У м’якоті дині міститься інозит, який ще іноді називають вітаміном В8, хоча він належить до групи вітаміноподібних речовин. Але як би він не називався, його функція — запобігати відкладенню жиру в тканинах печінки: цироз нам не загрожує! М’яка сечогінна та жовчогінна властивість дині (яку описував ще Авіценна) теж допомагає розвантажити нашу видільну систему й оздоровити організм загалом. А клітковина активізує травні процеси, не даючи накопичуватися в кишечнику токсинам та іншим шкідливим «відкладенням».

Зберегти жіноче здоров’я. У дині є фолієва кислота, якої сучасним городянкам украй бракує. Зазвичай регулярно цей вітамін споживають тільки майбутні мами, тоді як потребують його всі без винятку жінки будь-якого віку. Адже саме фолієва кислота допомагає підтримувати гормональний фон, регулює баланс статевих гормонів, а отже, робить нас жіночними та привабливими. Фолієва кислота здатна регулювати перепади настрою в різні складні моменти: під час вагітності, за гормональних коливань, у період менопаузи. А ще в дині багато антиоксидантів, які допомагають продовжити молодість і зберегти зовнішню привабливість.

Диню краще їсти через 2 години після вживання їжі: в ній багато грубої клітковини, яка перевантажує шлунок, кишківник і підшлункову залозу. Саме тому людям, у яких із цими органами негаразди, ласувати динею потрібно з обережністю. Також не варто захоплюватися десертами з дині, якщо є ризик розвитку цукрового діабету. І ніколи не поєднуйте свіжу диню з молоком або алкоголем!

Добавить комментарий

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.

admin

Recent Posts

Чим вас може зацікавити навіс із полікарбонату

Сучасний ринок будівельних та декоративних матеріалів переповнений рішеннями, які поєднують у собі функціональність, довговічність і…

3 тижні ago

Обмен криптовалют Одесса: как выбрать надежный и выгодный способ

Владение цифровыми активами открывает множество финансовых возможностей, но рано или поздно перед каждым криптоэнтузиастом встает…

4 тижні ago

Анальный оргазм: секрет, о котором не принято говорить (а зря)

Многие слышали об этом, но почти никто не обсуждает открыто. Анальный оргазм — тема, вокруг…

1 місяць ago

Експорт металобрухту: чому це загроза для української економіки

Український ринок металобрухту опинився під серйозним тиском. Вивезення брухту за кордон, яке останнім часом активно…

1 місяць ago

Все секреты закупок: смотрите видео наших мастер-классов ➜ Easy-China: опт из Китая в World

Запуск и развитие бизнеса с товарами из Китая — это путь, полный как больших возможностей,…

1 місяць ago

Термостатический смеситель для ванны: зачем он нужен и в чём его преимущества

Ванная давно перестала быть просто утилитарным местом — здесь хочется расслабиться и получить предсказуемый комфорт…

1 місяць ago