Зміст
Їжа
robertss 05.09.2023 Article
Коктейлі вже давно стали атрибутом наймодніших вечірок. Як дотепно зазначив Г’ю Лорі, виконавець ролі доктора Хауса: «Якщо люди навчаться змішувати коктейлі, коктейлі навчать змішувати людей в одній компанії». Такий формат проведення часу підходить для будь-якого віку і будь-якого приводу, а фланування гостей залом з коктейльним келихом у руці неминуче надає події особливого світського лоску.
Успіх коктейльної вечірки — це насамперед продуманий сценарій. За ідею можна взяти одну з головних коктейльних епох — наприклад, часи Сухого Закону. Влаштуйте вечірку в стилі «Великого Гетсбі» з його смугастими костюмами, блиском і бахромою, а також коктейлями того часу — DryMartini, «Кривавою Мері» або «Лонг Айлендом». Чудовою ідеєю стане повернення до 60-х, коли в ходу були лялькові платтячка і фетрові капелюхи, а герої серіалу «Божевільні» пили «Мангеттен» і «Дайкірі». Або комусь більше до душі припадуть 80-ті — епоха гламуру і диско, для створення іскристого настрою вам знадобиться багато-багато м’яти для «Мохіто» або дзеркальна куля, що крутиться під стелею.
Заздалегідь простудіюйте міксологічні сайти, освойте знакові коктейльні рецептури обраної вами епохи, попередьте гостей про дрес-код і підберіть відповідний музичний супровід. Така вечірка запам’ятається надовго, адже кожен у ній буде виконавцем головної ролі в коктейльній виставі.
Закуповувати цілий легіон пляшок, перетворюючи «квартирник» на професійний бар, звісно, недозволена розкіш. Тож обмежтеся набором напоїв, найчастіше цитованих у коктейльних рецептурах, зробіть ставку не на кількість, а на якість. Мінімальний стратегічний запас — горілка, віскі, ром (краще — універсальний баккарді), джин, вермут (мартіні), лікери (щонайменше кавовий, апельсиновий і бейліс), шампанське. Усе це перед початком вечірки зручно розставте на окремому столику, вино та шампанське поставте в лід, щоб зустріти гостей у всеозброєнні, а не кидатися протягом усього вечора від столу до холодильника.
«Барний клуб» — це спеціальна програма лояльності для покупців алкогольної продукції в магазинах торгової мережі «Пятёрочка». Учасники клубу отримують низку привілеїв — знижки та спеціальні ціни на товари, що їх цікавлять, і доступ до унікального контенту, що містить поради та рекомендації щодо вибору напоїв і супутніх товарів, а також багато іншої корисної інформації. Важливо зазначити, що в «Барному клубі» діє кілька рівнів для учасників. Чим більші витрати на алкоголь в учасника — тим вищий рівень, що дає ще більше привілеїв: ексклюзивні ціни на продукцію, підвищені бали з кожної покупки, спеціальні пропозиції та подарунки від партнерів клубу.
Вступити до «Барного клубу» можуть тільки повнолітні власники картки програми лояльності «Виручай-картка», зареєструвавшись на сайті bar.5ka.ru або в мобільному застосунку «П’ятірочки».
Але професіонали радять розраховувати «норму споживання» за формулою 3 різних коктейлі на персону. Адже мета таких вечірок — не колективно напитися, а смакувати коктейлі по ковточку, насолоджуючись нюансами смаку. Крім міксів з градусом, приготуйте пару-трійку безалкогольних коктейлів — серед гостей обов’язково опиняться ті, хто за кермом, або уникає спиртного з інших причин. І їм зовсім не хочеться весь вечір нудьгувати зі склянкою води.
На цьому найчастіше попадаються новачки — начебто всі дрібниці продумали, список покупок двадцять разів перевірили, а про лід забули. Але ж саме лід у коктейлях — один із смислових інгредієнтів. Раціональніше приготувати дві партії льоду. Перша — той лід, який ви кластимете в напої, його заморожуємо з питної води в спеціальних формочках (можна, звісно, як героїня «Основного інстинкту», орудувати ножем для колки і відбивати шматки від цільного шматка, але це небезпечно і вимагає більше часу, тож гості в очікуванні коктейлю ризикують занудьгувати). Друга партія льоду — «технічна», та, де будуть охолоджуватися пляшки і посуд. Його має бути щонайменше втричі більше, ніж їстівного, і для його приготування можна сміливо використовувати воду з-під крана — все одно цей лід не потрапить у келих.
Найзручніший формат коктейльної вечірки — фуршет. Зробивши акцент на напої, як супровід до них можна обмежитися так званим фінгер-фудом, тобто легкими закусками, які зручно брати руками. Маленькі бутерброди, птіфури, нарізані соломкою овочі та фрукти, кошики з паштетами, креветки на шпажках — цього більш ніж достатньо. Гостям із келихами в руках буде набагато зручніше ласувати міні порціями.
Если выбираете среди бюджетных ноутбуков для работы, учебы или обычного применения, взгляд обязательно упадет на…
Шкіряні вироби супроводжують людство вже тисячоліттями. Вони не тільки служили необхідними предметами побуту, а й…
Натяжні стелі стали одним із найпопулярніших варіантів оздоблення інтер'єру завдяки своїй естетичній привабливості та функціональності.…
Салициловая кислота уже давно зарекомендовала себя как один из лучших компонентов для ухода за кожей,…
Вибір і покупка якісного портсигару – процес, який потребує уваги до деталей. Це не просто…
Залізобетонні вироби є незамінним матеріалом в сучасному будівництві, де на перший план виходять міцність, довговічність…