Зміст
Їжа
robertss 31.08.2023 Article
Серпень і вересень — саме час для купівлі кавунів. Нешкідливість, поживна марність і низька калорійність — ось, у чому більшість покупців кавунів упевнені! Але є й ті, хто розповість багато «страшилок» про накачані отрутою і нітратами «смугастики». Наші поради тим, хто не злякався і хоче купити кавун!
Голосів: 13
Купуйте кавуни в магазинах або спеціально обладнаних торгових точках. Уникайте купівлі баштанних на трасах, з траків, газелей чи з багажника «Жигулів». Кавуни швидко вбирають усілякі шкідливі домішки.
Не соромтеся запитати у продавця дозвіл на торгівлю і накладну, щоб переконатися в якості товару, його санітарній та іншій сертифікації, а також місці походження.
Не купуйте половинки або часточки кавунів навіть у магазинах. На розрізаних ягодах швидко утворюються шкідливі мікроорганізми.
Не дозволяйте продавцю вирізати шматочок кавуна, щоб продемонструвати його стиглість. Кавун, ніж та й руки продавця можуть бути брудними. А вдома ретельно вимийте кавун, навіть краще зі спеціальним засобом. Розрізаний кавун не залишайте на столі, а обов’язково зберігайте в холодильнику.
Не давайте дітям до трьох років більше однієї-двох часточок кавуна. Не тому, що вам доведеться частіше міняти підгузки, а тому, що в більшій кількості він може спричинити в дитини розлад травлення і навіть болі в животі.
Людям із проблемою рівня цукру в крові краще не зловживати кавуном — їжте на здоров’я, але не по цілому на день!
Тим, хто страждає на захворювання нирок або сечового міхура, теж не слід надто захоплюватися кавунами: вони мають безумовний сечогінний ефект, а отже, навантаження на систему виведення рідини з організму збільшується.
Завдяки своїм здібностям виводити рідину з організму — кавун чудово підходить людям, які стежать за вагою. Один день тільки на кавунах, і мінус 2-3 кілограми вам гарантовані. Дієтологи додають, що таким шляхом ваш організм покинуть і шлаки.
Купуйте великий, але не гігантський кавун. Що кавун більший, але при цьому легший, то він стигліший. Пляма на боці має бути не дуже великою і чим жовтішою, тим краще. Біла пляма — ознака нітратів.
Хвостик у стиглого кавуна неодмінно сухий. А ореол під ним ороговілий.
Стиглий кавун резонує під ударом, а при поплескуванні видає чистий дзвінкий, а не глухий звук. При натисканні двома руками шкірка трохи прогинається і тріщить.
Шкірку стиглого кавуна важко проткнути нігтем, якщо ви легко зробили це і відчули запах свіжоскошеної трави — кавун недостиглий.
У розрізаного кавуна волокна, що йдуть від серцевини до скоринки, мають бути білого кольору, а поверхня зрізу іскритися крупинками. Якщо поверхня глянцева, а волокна жовті — кавун нітратний.
Не варто їсти кавун як десерт після ситного обіду. Краще з’їсти його за годину до їди або через 2 години після. Тоді у вашому шлунку пануватимуть мир і спокій.
Кавун — двостатева ягода. У кавунів «хлопчиків» низ опуклий, а кружечок на ньому маленький. У «дівчаток» низ більш плоский, а кружечок широкий. Природно, «дівчатка» солодші, а кісточок у них менше.
Ключові слова
Якщо ви помітили помилку або неточність, будь ласка, повідомте нам .
Ілюстрації до матеріалу: shutterstock
Наскільки ймовірно, що за нагоди ви порекомендуєте Gastronom.ru друзям і знайомим?
Купівля будівельного рівня може здатися простим завданням, проте правильний вибір цього інструменту може суттєво вплинути…
Если выбираете среди бюджетных ноутбуков для работы, учебы или обычного применения, взгляд обязательно упадет на…
Шкіряні вироби супроводжують людство вже тисячоліттями. Вони не тільки служили необхідними предметами побуту, а й…
Натяжні стелі стали одним із найпопулярніших варіантів оздоблення інтер'єру завдяки своїй естетичній привабливості та функціональності.…
Салициловая кислота уже давно зарекомендовала себя как один из лучших компонентов для ухода за кожей,…
Вибір і покупка якісного портсигару – процес, який потребує уваги до деталей. Це не просто…