Зміст
Їжа
robertss 31.08.2023 Article
Усі обожнюють пироги. Та й як можна від них відмовитися, якщо це домашні пироги, спечені з любов’ю і турботою! Справжні умілиці не тільки готують смачну випічку, а й подають її в найкращому вигляді. Розповідаємо і показуємо, як цікаво прикрасити пироги, надаючи їм найрізноманітніших химерних форм.
Голосів: 14
Найпростіший варіант для ефектного оформлення пирогів або булочок — узяти за основу джгут, скачаний зі шматка, наприклад, дріжджового тіста. Пам’ятаєте, як плести косички, або може вам доступні премудрості плетіння вузлів макраме? Скористайтеся цими знаннями. Довжина і товщина джгута залежить від бажаного результату.
Булочка-плетінка з одного довгого джгута
За бажання довгий джгут можна викладати у своєрідний знак нескінченності, а потім за допомогою паличок для суші та ножа перетворювати на булочку-плюшку.
Якщо скачати товстий і короткий джгут, його можна скласти спіраллю, надрізати кухонними ножицями і перед вами — фігурна булочка.
Якщо скачати довгий джгут, потім розрізати його на 8 рівних шматків, виконати кілька не зовсім складних переплетень і обрізати надлишки тіста, виходить ефектна булочка-брошка або булочка-гудзик (зазвичай схожими на цей виріб великими справжніми гудзиками прикрашають пальта або сумки — вельми модно!).
Яскравий приклад умілого поводження зі джгутом — усім відомий хліб «хала» .
Або менш відома південно-африканська випічка куксістер, приготована у фритюрі, а потім опущена в крижаний лимонний сироп.
Південно-африканська випічка куксістер
При слові «рулет» одразу уявляється маковий рулет — з тонким шаром тіста і багатою, соковитою маковою начинкою. Як виявилося, рулет можна модернізувати і зробити це досить витончено.
Булочка-плюшка з маком
Якщо трохи ускладнити процес плетіння, з рулету виходить булочка складнішої та оригінальнішої форми.
Складний варіант булочки-плюшки з маком
Багато хто чув про святкову випічку — «вінок» щасливі їли, а вмілі її навіть самі пекли. Вінки готують із дріжджового опарного або безопарного тіста, використовуючи для начинки, як правило, сухофрукти. Тут ви можете подивитись як приготувати такий вінок із маком. Хоча й несолодкий вінок із шинкою та сиром теж прекрасний.
Вінок із шинкою та сиром
Є складніший варіант подачі такого пирога. Його зручно готувати з сумішшю прянощів: меленої кориці, кардамону та гвоздики. І в цьому разі начинку не акуратно прибирають всередину, а навмисно демонструє себе всім.
Витий вінок із пряною начинкою
Хто відмовиться від здобного рулету із зеленню та сиром? Ніхто! Тому всі за рецептом рулету сюди .
Фігурний рулет із сиром і зеленню
А ось найзвичніша основа для всіх пирогів і пиріжків — пласт тіста. Що можна з ним зробити, як вивернути, надрізати і згорнути, покажемо на прикладах.
Для першого варіанта знадобитися тільки тісто і якась смачна, хрустка посипка — наприклад, кунжут, горіхи або насіння. Розкачайте бездріжджове тісто в тонкий пласт, змастіть маслом, наріжте рівно, двічі скрутіть, і у вас вийде ось така чудова плетінка.
Вита булочка з кунжутом
Слойка — любов наша. Скільки слойок з’їдено в кондитерських і кав’ярнях… і не злічити. Почніть тепер відлік з нуля, приготувавши вдома таку симпатичну випічку з дріжджового листкового тіста з фруктовою або ягідною начинкою. Тільки нехай вона буде густою, а інакше обов’язково розтечеться. Можна використовувати подрібнені сухофрукти або яблука, нарізані дрібними кубиками й обсмажені на вершковому маслі з цукром.
Слойки з апельсиновою начинкою
А ось інша слойка — більш віртуозна.
Слойки з яблуками та родзинками
Ці булочки — буквально на один уку з. Їх можна подавати до супу або до бульйону, змінюючи начинку на свій розсуд.
Булочка з капустою
А це вже перехід до великих форм. Пиріг із молодим шпинатом завжди гарний, а якщо йому надати ще й цікавої форми — він точно стане темою для обговорення.
Пиріг із сиром і шпинатом
Прекрасна закуска для будь-якої вечірки. Готується швидко і без особливого клопоту. Подавати теплою з лимонадом. Рецепт дивись тут .
Рибні слойки з лососем і палтусом
Для фігурного пирога-квітки зовсім не обов’язково використовувати ром для замочування родзинок — особливо, якщо їстимете пиріг усією родиною. Замініть його соком або міцним чорним чаєм.
Фігурний пиріг-квітка з родзинками та заварним кремом
На початку літа, коли на ринках з’являються листочки молодої черемші з приємним часниковим смаком, — саме час використовувати їх у салатах, у песто, у супах і, зрозуміло, в начинках! Рецепт пиріжків дивись тут .
Яєчні пиріжки з черемшею та зеленою цибулею
Якщо вам набридли рулети з маком — ось новий чудовий спосіб поєднати мак і тісто. Хоча приготування такого пирога і займе у вас трохи більше часу, але зате який він красень!
Гарна булочка з повидлом — справжній витвір мистецтва. Вона рум’яна, повітряна, із запаморочливим ароматом
Булочка-вузлик із повидлом
Если выбираете среди бюджетных ноутбуков для работы, учебы или обычного применения, взгляд обязательно упадет на…
Шкіряні вироби супроводжують людство вже тисячоліттями. Вони не тільки служили необхідними предметами побуту, а й…
Натяжні стелі стали одним із найпопулярніших варіантів оздоблення інтер'єру завдяки своїй естетичній привабливості та функціональності.…
Салициловая кислота уже давно зарекомендовала себя как один из лучших компонентов для ухода за кожей,…
Вибір і покупка якісного портсигару – процес, який потребує уваги до деталей. Це не просто…
Залізобетонні вироби є незамінним матеріалом в сучасному будівництві, де на перший план виходять міцність, довговічність…