Зміст
Їжа
robertss 30.08.2023 Article
А що у вас на вечерю? Якщо чіткої відповіді досі немає, то ось наші рекомендації на цілий тиждень ! А заодно й ідеї для обідів у будні дні. Смачно, різноманітно, і часу на приготування багато не потрібно. Закуповуйте продукти, робіть заготовки, а далі все буде швидко і просто.
Щоб прискорити приготування страв у будні рекомендуємо заздалегідь обробити рибу і зробити деякі заготовки.
1) Лосося (форель) ретельно очистіть від луски. Відріжте голову, хвіст і плавники та відкладіть для супу. 2. Із голови видаліть зябра. Промийте рибу під струменем холодної води та обсушіть паперовими рушниками. 3. Відріжте тешу (жирні шматки, що йдуть уздовж випотрошеного черевця) — теж для супу. Зніміть з остова два філе на шкірі, дуже акуратно зрізуючи м’якоть за допомогою філейного ножа. Остов теж відкладіть для супу. 4. Одне філе зніміть зі шкіри, почавши зрізати від хвоста у напрямку до голови. Шкіру — для бульйону. 5. Покладіть філе на паперові рушники шкірою вниз, щоб не ковзали, і за допомогою пінцета витягніть усі міжреберні кістки.
Майстер-клас з оброблення лосося з фото.
Грудинку можна запекти в понеділок, а ось гравлакс із лосося потрібно приготувати заздалегідь.
Гравлакс або граавілохі — замаринована в пряному сухому маринаді риба цінних порід (зазвичай лосось, сьомга або форель), яку готують як холодну закуску в скандинавських країнах. Гравлакс можна подавати окремо, але найчастіше з нею готують бутерброди на житньому хлібі або відварюють до закуски картоплю.
Гравлакс
На обід — юшка з рибними галушками. До юшки з рибними галушками можна спекти дуже швидкі пиріжки з готового листкового тіста з рубаними крутими яйцями, зеленою цибулею, кропом і вершковим маслом. Не забудьте перед випіканням змастити пиріжки жовтком, щоб вони симпатично виглядали на столі.
Уха з рибними галушками
На вечерю — запечена грудинка з азіатськими прянощами. Грудинка — досить жирне м’ясо, тож на гарнір до запеченої грудинки з прянощами краще подати щось легке, свіже і навіть трохи гостре. Наприклад, салат із печених перців, чилі, шматочків апельсина, оливок і руколи.
Запечена грудинка з азіатськими прянощами
На обід — сендвіч-рол із запеченою грудинкою. До сендвіч-ролу із запеченою грудинкою можна зробити холодний пряний напій на основі кефіру або йогурту з огірками, кропом і спеціями (паприка, імбир, зіра, коріандр, сіль, перець), збивши їх разом у блендері до однорідності.
Сендвіч-рол із запеченою грудинкою
На вечерю — паста з лососем і вершковим соусом. До пасти з лососем і вершковим соусом чудово смакує салат з дуже тонко нашаткованого айсберга і нарізаних соломкою огірків, заправлений лимонним соком, цедрою, маслиновою олією, сіллю і свіжомеленим чорним перцем.
Паста з лососем і вершковим соусом
На обід — великий салат із гравлаксом та авокадо. До великого салату з гравлаксом та авокадо можна запекти або зварити картоплю — і класти її просто в тарілку з салатом. Тоді краще збільшити кількість заправки приблизно вдвічі, тому що до картоплі вона теж чудово підходить.
Великий салат із гравлаксом і авокадо
На вечерю — деруни із зеленою цибулею та сметаною. До дерунів скибочки із зеленою цибулею та сметаною можна подати підсмажений бекон або нарізаний гравлакс, або і те й інше.
Деруни із зеленою цибулею та сметаною
На обід — суп із банки. До такого супу з банки можна подати бутерброди з бородинського хліба з копченим салом, нарізаним тонкими скибочками, і свіжими огірками.
Суп із банки
На вечерю — реберця в спеціях з овочами. Гарною парою до реберець у спеціях з овочами буде простий ароматний розсипчастий рис жасмин без будь-яких добавок. Перед варінням можете обсмажити його кілька секунд у топленому маслі, залити окропом у співвідношенні 1:1,5 (тобто на одну міру рису — півтори міри окропу), посолити, щільно закрити кришкою та варити на середньому вогні 12 хв, після чого дати настоятися в теплому місці ще 12 хв. Зваріть побільше — наступного дня приготуєте з нього ланч.
Реберця в спеціях з овочами
На обід — смажений рис із яйцем, кукурудзою та горошком. До такого смаженого рису з яйцем, кукурудзою і горошком добре підійдуть корейські салати: морквина, «спаржа», папороть, кімчі.
Смажений рис із яйцем, кукурудзою та горошком
На вечерю — закрита піца з куркою. До закритої піци з куркою приготуйте салат із помідорів чері різного кольору, солодкого перцю, червоної цибулі та маслин, полийте маслиновою олією та збризніть бальзаміко.
Закрита піца з куркою
Сучасний ринок будівельних та декоративних матеріалів переповнений рішеннями, які поєднують у собі функціональність, довговічність і…
Владение цифровыми активами открывает множество финансовых возможностей, но рано или поздно перед каждым криптоэнтузиастом встает…
Многие слышали об этом, но почти никто не обсуждает открыто. Анальный оргазм — тема, вокруг…
Український ринок металобрухту опинився під серйозним тиском. Вивезення брухту за кордон, яке останнім часом активно…
Запуск и развитие бизнеса с товарами из Китая — это путь, полный как больших возможностей,…
Ванная давно перестала быть просто утилитарным местом — здесь хочется расслабиться и получить предсказуемый комфорт…