Кошенята, в силу віку і конкретних особливостей організму, повинні їсти інакше, ніж дорослі родичі.
Якщо володар бажає годувати тварину справжньою їжею, то вже з моменту відлучення кошеня від материнського молока, дитина повинна бути знайомий з м’ясом.
У природі хижаки, якими є і кішки, в процес відлучення від материнського молока, вчаться споживати дорослу їжу – м’ясо. Найкраще, якщо в шматку м’яса будуть знаходитися жили, хрящі і сполучні тканини. Це дасть можливість налагодити процес травлення, навчить тварину жувати і гризти.
Невеликі кошенята звикають їсти дорослу їжу потроху. Перехід від материнського молока до дорослих продуктів повинен бути максимально плавним. На перших кроках рекомендується давати рідку їжу у вигляді каш з добавкою м’ясного якісного фаршу.
У міру дорослішання тварини їжа стає все твердіше і вже у віці 2-х місяців кошеняті можна давати цілі шматочки м’яса.
Особливість травлення маленьких кошенят полягає в тому, що їх шлунок зовсім невеликий, менше наперстка. У зв’язку з цим порції їжі і м’яса в тому числі, повинні бути невеликими. Кожен раз частина повинна потроху збільшуватися, адже організм кошеня незмінно збільшується і енергія потрібна для нормального розвитку.
Експерти радять давати м’ясо кошенятам невеликими дозами і не в кожен прийом їжі. А їх повинно бути близько 6 в день до досягнення кошеням віку 2-х місяців.
Перше, про що необхідно не забувати – для гармонійного розвитку вихованця, їжа повинна бути не одноманітною. Не давши спробувати якийсь продукт з дорослого меню маленькому кошеняті, в дорослому віці це зробити буде вельми важко.
Важливо дотримуватися правила — не годувати тварину з власного столу. У людських продуктах є пристойна кількість солі і самих різних консервантів, погано впливають на роботу організму кішки. Під забороною м’ясні гострі, копчені і солоні страви. Краща їжа для кішки на натуральному харчуванні-свіже м’ясо.
Кращим м’ясом, як вважають професіонали, для кошенят вважається яловичина. Професійні заводчики рекомендують починати знайомство кошеня з м’ясом власне з нежирної яловичини. Потім можна пробувати змінити раціон м’ясом птиці, бараниною, кролятиною або кониною.
Необхідність кішки в тваринному білку-12 г на кожну одиницю обмінної енергії. У м’ясі є всі необхідні амінокислоти, які не виробляються організмом тварини. Найважливішою амінокислотою, вважається таурин. При відсутності таурину в раціоні кішок, відбувається ураження міокарда і зміна функцій очної сітківки, що приводить до сліпоти. У природі кішки отримують таурин з тваринних тканин – зв’язок, сухожиль і шкіри.
Необхідними для хорошого функціонування організму підростаючого кошеня і дорослої кішки, вважаються:
У м’ясі міститься пристойну кількість фосфору, при цьому кількість кальцію вкрай мало. У яловичині співвідношення елементів 1:10, а в печінці і серці – 1: 50. При годуванні підростаючого кошеня тільки м’ясом, потроху відбувається розвиток харчового вторинного гіперпаратиреоїдизму, захворювання щитовидки. Патологічний процес провокує зниження процесу мінералізації скелета.
Гіпокальціємія на тлі годування кішки виключно м’ясом відрізняється зниженням рівня кальцію в кров’яному руслі, що приводить в дію механізм вироблення гормону, необхідного для підтримування рівня кальцію на нормальному рівні. Кальцій організм починає брати з кісток, направляючи в кров.
Невеликі кошенята, які отримують в раціоні тільки м’ясо, погано ростуть і розвиваються, через те що, що втрата організмом важливого мікроелемента відбувається в кілька разів швидше, ніж утворення нових кісткових структур. Відзначається заміщення кісткових тканин фіброзної.
Найкраще давати власному улюбленцю сире м’ясо, так як середовище шлунка у кішок більш кисла, ніж у людини. Під час готування м’яса в продукті з’являються Додаткові бактеріальні домішки, що шкодять організму тварини.
Середовище шлунка кішок більш кисла, ніж у людей, і кішки в природі часто їдять туші власних жертв через добу після полювання без якихось наслідків, наявність бактеріальних домішок, що з’явилися під час готування м’яса людиною, в м’ясних продуктах може бути для кішок джерелом проблем. Основне правило при годуванні сирим м’ясом-грамотний вибір продукції, тільки у перевірених менеджерів. Купівля м’яса в магазині не найкраща ідея.
Перед застосуванням продукт найкраще відразу ошпарити або ж заздалегідь проморозити, щоб усунути значну частину патогенних бактерій і мікроорганізмів.
У зв’язку з великим потоком вступників питань, безкоштовні ветеринарні консультації на час припинені.
5 причин вибирати професійні меблі для тераси ресторану та кафе Тераса вашого кафе чи ресторану…
Успішна діяльність у сфері агробізнесу залежить не лише від якості сільськогосподарських машин, а й від…
Підсумок для скидання магазину — це корисний аксесуар для стрільців, який використовується для тимчасового зберігання…
Быстрая зарядка дает возможность батарею электромобиля меньше чем за час. Многие автовладельцы пользуются только таким…
Шумоізоляція автоскла – важливий аспект комфорту водія та пасажирів. Сторонні шуми від інших машин, вітру…
Димохід — одна з ключових складових системи опалення в будинку чи квартирі. Він відповідає за…