Газовий гриль – універсальний пристрій, тому що він дає рівноцінні можливості у приготуванні м’ясних страв, риби, морепродуктів, овочів, супів і багато іншого. Комплектація пристрою дає змогу обробляти інгредієнти різними методами – варити, обсмажувати, тушкувати чи навіть коптити, готувати на рожні. Шашликом на мангалі вже нікого не здивуєш, але є страви на газовому грилі, які точно не залишать байдужими гостей.
Приготування соковитих стейків на грилі
Двосторонні грати хвилястої форми WAVE у комплектації грилів Napoleon, представлених на сторінці https://www.napoleongrills.com.ua/gazovi-grili офіційного представника в Україні, стають універсальними елементами для приготування стейків. Важливо взяти гарну частину м’яса (свинини чи яловичини) та нарізати його на порційні шматочки (також можна придбати готові нарізані стейки). М’ясо обов’язково маринується у спеціях та оливковій олії. Після маринування треба дати шматочкам настоятися та поглинути спеції.
Для приготування стейків на газовому грилі достатньо просмажити їх по 2-3 хвилини з кожної сторони. Можна регулювати тривалість залежно від того, яка ступінь прожарки потрібна. Обсмажування на грилі дає змогу зберегти соковитість м’яса, його структуру. Решітка сприяє отриманню характерного малюнка, який збільшує естетичну насолоду від страви. Готові стейки мають «відпочити» декілька хвилин, після чого можна насолоджуватися ними.
Курячі грудки в маринаді
Куряче філе – інгредієнт, який є найбільш популярним і вже піднабрид. Але використання газових грилів з каталогу компанії «Наполеон» та особливий маринад дають змогу відкрити нові смакові грані грудок. Страва готується так:
- грудки не нарізають, а маринують цілком у соусі з перцю, солі, пів склянки оливкової олії, соку лимона та двох подрібнених зубчиків часнику;
- філе маринується в холодильнику протягом шістьох годин;
- кусочки обсмажуються із двох боків на решітці гриля до отримання золотавої скоринки.
Для урізноманітнення смаку за декілька хвилин до готовності на грудки можна додати потертий сир. Він розплавиться та додасть страві вишуканості. Любителі солоденького можуть комбінувати смаколики з кружальцями ананаса – чудове поєднання.
Звичайно, це далеко не весь перелік страв, які класно готувати на газовому грилі Napoleon. Пристрій завдяки функціональності дає багато можливостей для кулінарних експериментів. Можна готувати супи на пальниках, обсмажувати м’ясо чи овочі на хвилястій решітці. Також у комплектації деяких моделей є рожен – металевий прут, на якому можна приготувати курку цілком або будь-які інші страви.