Зміст
Терпкий, пряний, зігріваючий глінтвейн – ідеальний напій для холодів. Насолоджуйтеся його ароматом і забудьте про сірі будні.
Червоне. Сухе. (напівсухі вина не підходять зважаючи на вміст алергенної сорбінової кислоти.)
При нагріванні і додаванні спецій вино втрачає смак: це – логічно, зробити з цим нічого не можна. Однак, це зовсім не означає, що для глінтвейну можна купувати дешеві сорти (які у нас люблять фасувати, в основному, в тетрапак). Краще зупинитися на відомих (і перевірених!) марках середнього цінового сегмента.
Експерти підкреслюють, що вино повинно бути з нейтрального винограду – із слабо вираженими танинами і ароматом. Для глінтвейну важлива основа, на яку буде нашаровуватися все інше.
У виборі спецій себе можна не стримувати. До абсолютно обов’язкової – кориці (паличці), зірці анісу або бадьяна і гвоздиці – бажано додати духмяний перець горошком, лавровий лист і шафран. А далі вже треба включати фантазію. Подобається мускатний горіх – сміливо додавайте! Хочеться кардамону – не гальмуйте себе! Бажаєте яблук-родзинок-горіхів – будь ласка!
Не забороняються також імбир, коріандр, барбарис, лимонна або апельсинова цедра (але без білого шару – він гірчить!), Чорний-ямайський-червоний перці.
Досить часто цукор радять замінювати медом. І в цьому є сенс. По-перше, мед – корисніше. По-друге – ароматніше. І знову ж таки – широке поле для вибору з маси сортів. Фахівці як пріоритет рекомендують прозорий і делікатний акацієвий мед. Додавати його треба в самому-самому кінці процесу.
Пам’ятайте, що висока температура руйнує ферменти, знищуючи антибактеріальні властивості меду. Ефірні ж масла, що забезпечують його смак і запах, при нагріванні моментально випаровуються. Так що … якщо у вас рука не піднімається додавати мед в гарячий напій, замініть його кленовим сиропом або сиропом агави.
Ні в якому разі не кип’ятіть глінтвейн! Нагрівайте градусів до 70, забезпечуючи баланс двох процесів – дифузії і випаровування.
Зникла біла пінка – знімайте з вогню! Спеції вже розкрилися і прониклися вином.
Можна процідити. А можна залишити зі спеціями. Справа смаку. Зрозуміло, що подають глінтвейн гарячим … В якості закуски до нього – сухе печиво, пироги, несолодкі фрукти, сир, шоколад.
Якщо глінтвейн вийшов дуже міцним, – не переживайте: розбавте його соком – апельсиновим або яблучним. Повірте: смаку це не зіпсує. І не забувайте, що глінтвейн все-таки – алкогольний напій: вживати його радять не більше двох келихів протягом вечора. Добре і корисно те, що в міру.
Насипте цукор в невелику миску і додайте туди ложку кориці. Змішайте.
З лимона зріжте цедру. М’якоть наріжте кружальцями.
Яблуко помийте і наріжте.
Очистіть корінь імбиру. Швидше і легше робити це чайною ложкою. Наріжте імбир на тонкі пластини.
У каструлю налийте червоне вино і яблучний сік.
Поставте каструлю на повільний вогонь і додайте м’якоть лимона, цедру, яблука.
Покладіть спеції і цукор з корицею.
Нагрійте вино до 80 ° С: над каструлею з’явиться пар, а ви почуєте щось схоже на булькання.
Глінтвейн не можна кип’ятити, інакше смак вина випариться разом з рідиною.
Накрийте глінтвейн кришкою і зніміть з вогню. Щоб тепло довше зберігалося, можна укутати каструлю рушником. Залиште на 10-15 хвилин.
Якщо не збираєтеся пити відразу, перелийте вміст каструлі в термос. Від цього напій тільки виграє: краще настоїться і загусне.
Настоявся глінтвейн процідіть за допомогою сита або марлі.
Розлийте по келихах і зігрівайтеся смачним напоєм.
Нам знадобиться: пляшка червоного вина, велика чашка чорної кави, 150 г цукру і 100 грам коньяку (за бажанням).
Підігрійте вино. Поки вино вариться, в турці зваріь каву. Коли вино нагріється, додайте в нього каву і цукор і проваріть ще пару хвилин на самому повільному вогні, періодично помішуючи. В кінці варіння можна додати коньяк і розлити глінтвейн по чашках.
Якщо вас цікавить безалкогольний глінтвейн, тоді в приготуванні глінтвейну використовуйте не вино, а виноградний і яблучний сік. Спеції та саме приготування залишається таким самим.
Пробуйте різні вина, спеції, соки і фрукти при приготуванні глінтвейну, комбінуйте смаки і знайдіть найбільш приємний для вас!
Пишу про речі, які допомагають жити простіше, краще і веселіше, мотивації, відносини, соціальні проблеми і пастки мислення. І, звичайно, перевіряю поради на собі. Вибираю для статей перевірені джерела інформації.
View all posts
Если выбираете среди бюджетных ноутбуков для работы, учебы или обычного применения, взгляд обязательно упадет на…
Шкіряні вироби супроводжують людство вже тисячоліттями. Вони не тільки служили необхідними предметами побуту, а й…
Натяжні стелі стали одним із найпопулярніших варіантів оздоблення інтер'єру завдяки своїй естетичній привабливості та функціональності.…
Салициловая кислота уже давно зарекомендовала себя как один из лучших компонентов для ухода за кожей,…
Вибір і покупка якісного портсигару – процес, який потребує уваги до деталей. Це не просто…
Залізобетонні вироби є незамінним матеріалом в сучасному будівництві, де на перший план виходять міцність, довговічність…