Зміст
Стиглі плоди щільні і пружні, при натисканні їх шкірка пружинить, а не прогинається. Запах приємний, але не дуже сильний. Також при виборі обов’язково зверніть увагу на колір оболонки плода: у стиглих лічі вона має рожевий або червонуватий відтінок.
Якщо шкурка зеленувата – лічі недостиглі, а підсохлий говорить про переспілі. Сліди цвілі і пошкодження на оболонці є ознаками зіпсованого фрукта.
Шкірка у лічі щільна, але тонка, так що впоратися з нею неважко. Щоб очистити фрукт, надріжте оболонку кінчиком ножа або надірвіть пальцями, а після просто зніміть її руками.
В середині очищених плодів ви знайдете великі кісточки. Дістаньте їх – вони неїстівні.
М’якоть плодів соковита і приємна на смак, по консистенції вона нагадує виноград. Лічі можна просто їсти як екзотичні ласощі або ж приготувати з них освіжаючі напої та десерти.
1. Лимонад з лічі
Інгредієнти:
Приготування
З лимона вичавіть сік. Очистіть лічі та видаліть з них кісточки. Подрібніть м’якоть в блендері. Змішайте з лимонним соком, водою, цукром і переконайтеся, що його кристалики повністю розчинилися.
2. Смузі з лічі
Інгредієнти:
Приготування
Плоди очистіть і видаліть кісточки. Спочатку подрібніть в блендері лічі з медом, після додайте молоко з йогуртом і продовжуйте збивати ще приблизно 20 секунд.
3. Сорбет з лічі
Інгредієнти:
Приготування
Фрукти очистіть і видаліть кісточки. У блендері збийте лічі з імбиром, лимонним соком і цукровою пудрою.
Перелийте в пластикову ємність, накрийте кришкою фольгою і залиште в морозилці на 5-6 годин. Після, знову подрібніть в блендері і помістіть в морозильну камеру ще на 9-10 годин.
4. Кокосовий десерт з лічі
Інгредієнти:
Приготування
Плоди очистіть і видаліть кісточки. Подрібніть лічі в блендері разом з кокосовим молоком, нектаром і сіллю, після перемішайте з Чіа. Поставте в холодильник на 2 години і помішуйте кожні 30 хвилин.
5. Панна котта з лічі
Інгредієнти:
Приготування
Очистіть фрукти і видаліть кісточки. М’якоть подрібніть в блендері, після протріть через сито. У каструлі з’єднайте молоко з замоченим у воді желатином і доведіть до кипіння на невеликому вогні.
Практично перед закипанням додайте пюре з лічі з цукром, продовжуйте варити. Приблизно через 2 хвилини залийте вершки і ванільний екстракт, перемішайте.
Зніміть каструлю з вогню і переставте в миску з льодом. Продовжуйте помішувати суміш, а коли вона трохи охолоне, розлийте по силіконовим формам і відправте в холодильник на 4 години.
Пишу про речі, які допомагають жити простіше, краще і веселіше, мотивації, відносини, соціальні проблеми і пастки мислення. І, звичайно, перевіряю поради на собі. Вибираю для статей перевірені джерела інформації.
View all posts
5 причин вибирати професійні меблі для тераси ресторану та кафе Тераса вашого кафе чи ресторану…
Успішна діяльність у сфері агробізнесу залежить не лише від якості сільськогосподарських машин, а й від…
Підсумок для скидання магазину — це корисний аксесуар для стрільців, який використовується для тимчасового зберігання…
Быстрая зарядка дает возможность батарею электромобиля меньше чем за час. Многие автовладельцы пользуются только таким…
Шумоізоляція автоскла – важливий аспект комфорту водія та пасажирів. Сторонні шуми від інших машин, вітру…
Димохід — одна з ключових складових системи опалення в будинку чи квартирі. Він відповідає за…