Зміст
Ось і прийшов час Жовтої Земляний Свині попрощатися і передати кермо влади Білому сталевому щуру. Меньше 20 днів нас відділяє від самої урочистої ночі року, коли можна сміливо їсти і пити без найменших докорів сумління. І хоча багато хто вважає, що Новий рік – це сімейне свято, все ж знайдуться ті, душа яких прагне веселощів і галасливої компанії. Тому багато хто зустрічають Новий рік в широкому колі друзів, товаришів, знайомих. А кому ось точно не позаздриш напередодні Нового року, так це господаркам. Їх завдання – продумати частування. Тазиком Олів’є вже нікого не здивуєш. А ось що такого приготувати, щоб було і смачно, і мало привабливий естетичний вигляд?
Сьогодні розповімо і навіть покажимо вам страви, якими ви зможете порадувати, а може навіть здивувати своїх рідних, близьких і друзів в новорічну ніч.
Важливою частиною будь-якої страви є його презентація, смак – це за замовчуванням. Перше, що ми можемо оцінити, це все ж таки, як виглядає подана їжа. Презентація повинна викликати апетит. А як зробити звичайні закуски і салати новорічними? Раз вже на порозі рік Білого Щура, то чому б не задобрити майбутню господиню року і не оформити блюдо тематично, додавши в нього символічні елементи і їстівні прикраси у вигляді мишок? Цікава ідея, а ось як це буде виглядати в реальності? Раніше ми вже писали цікаві рецепти на новорічний стіл щоб задобрити символ року та здивувати гостей.
Насправді зробити такі оригінальні салати з символом Нового року не складе особливих труднощів. Головне в цій справі, як ви розумієте, це саме тематична прикраса. А за основу страви можна взяти будь-який з улюблених вам рецептів.
За основу можна взяти будь-який листковий салат, заправлений майонезом або йогуртом для салатів. Непогано було б, якби до складу салату входив тертий сир. Наприклад, це може бути салат «Монастирський».
Для нього вам знадобиться:
Натираємо зварений в мундирі і очищений картопель на шатківниці. Чистимо моркву і теж подрібнюємо на дрібній тертці. Після подрібнюємо окремо один від одного яєчні жовтки, білки і сир. Курку нарізаємо соломкою. Обсмажуємо цибулю півкільцями на олії. Потім черга грибів. Їх теж обсмажуємо на сковороді.
Салат викладаємо шарами в такій послідовності:
А тепер, власне, самі винуватці торжества. Як приготувати декор у вигляді мишенят? Для цього вам знадобляться варені яйця. Беремо яйце, яке буде виконувати роль тулуба нашого майбутнього мишеняти, потім робимо надрізи зверху і вставляємо в них два вушка з сиру, як вічко беремо горошинки чорного перцю, носик з гвоздики, а хвостик теж з сиру.
І тут теж за основу може піти будь-який салат, заправлений майонезом. Той же салат з крабовими паличками цілком зійде. Головне ж в нашій справі – це декор. Не хочете крабовий, тоді цілком згодиться салат «Сніговий замет».
Для приготування такого салату вам буде потрібно:
Зварену картоплю і моркву потерти. Солоні огірки нарізати тонкою соломкою. Дрібно покришити цибулю. Сир потерти на середній тертці. Консервовану рибу відокремити від кісточок і розім’яти виделкою. Придушити часник під пресом і змішати з майонезом. Викладаємо салат у вигляді шматочка сиру.
Поверхню страви змащуємо майонезним соусом з часником і викладаємо на нього картоплю. Солимо, перчимо. Далі йде шар цибулі, а за ним риба. Поверх риби кладемо морквину. Солимо. Далі шар часникового соусу. Останній шар – солоні огірки. Посипати зверху тертим сиром.
Далі приступаємо до прикраси нашого салату. Для цього вам знадобиться нарізаний тонкими скибочками сир з великими круглими дірками. Це може бути Маасдам або Емменталь. На салатний лист викладаємо готову страву, надавши форму трикутника, і відправляємо в холодильник настоюватися на пару годин. Верх і боки страви прикрашаємо тонкими скибочками сиру з дірочками прямо перед подачею. Додаємо до страви декор у вигляді милих мишенят. Як їх зробити, ви вже знаєте) Виходить і смачно, і забавно, і в тему Нового року.
До речі, мишенят можна робити не тільки з яєць. Для цього можна взяти редис.
Як ви вже розумієте, таку закуску ми будемо викладати у формі щура або мишки, господині Нового року. За основу «тулуба» візьмемо всіма улюблений, а головне простий в приготуванні «Крабовий салат».
Для нього вам буде потрібно:
Нарізаємо дрібно варені яйця і крабові палички, додаємо рис з кукурудзою, солимо за смаком і заправляємо наш салат майонезом. Тепер переходимо до головного – до оформлення. З салату на блюді формуємо тіло мишки, плавно переходимо до голови з гостреньким носиком. Отриману форму обсипаємо тертим сиром. Робимо з сирних скибочок вушка, додаємо очки і носик з чорної білкової ікри або перчинок горошком. Додаємо хвостики з крабових паличок. Перед подачею додати на тарілку скибочки сиру.
Їх, до речі, можна використовувати в якості декору для всіх вище перерахованих страв.
Для приготування цієї закуски вам знадобиться:
Цей процес не займе у вас більше 5-10 хвилин. Але як красиво це буде виглядати на столі! Дітям точно сподобається.
Основа – класичний «Крабовий салат з кукурудзою».
Інгредієнти:
Яйця відварити, остудити, почистити і нарізати кубиками. Огірки можна очистити від шкірки, так салат буде ще ніжніше, і нарізати кубиками. Нарізаємо крабові палички і змішуємо з іншими інгредієнтами. Додаємо кукурудзу в салат, попередньо злив рідинe з банки. Заправляємо салат майонезом, солимо, перчимо, при бажанні можна додати зелень.
А тепер приступаємо до формування нашої щурячої мордочки. Викладаємо наше блюдо на лист салату у вигляді трикутника, формуючи мордочку. З скибочок плавленого сиру або яєчного білка робимо вушка, як вусикі можна взяти голочки від розмарину, носик і очі можна зробити більш виразними за допомогою маслин. Ця мордочка прикрасить ваш святковий стіл в новорічну ніч.
І ще на закуску пару варіантів. Жоден новорічний стіл не обходиться без нього. Ми зараз говоримо про нього, про «Олів’є». І цей класичний салат можна подати у вигляді винуватиці торжества. Як готувати «Олів’є» ви все і так знаєте, а ось вам ідея, як тематично подати цю страву на стіл в рік Білого Щура.
У сирну тарілку теж можна додати мишенят. До речі про сир. Миші-щури люблять сир! Тому, якщо хочете задобрити господиню Нового року, то подбайте про частування для неї. Сирна тарілка повинна стояти в центрі святкового столу в Новий 2020 рік. А ось зі шматочків Брі або Камамберу можна зробити мишенят.
Просто додайте очі з перчинок горошком і вушка зі свіжих огірків. Чим вам не мишки?
Так само можна прикрасити і гарячі страви до новорічного стола.
Пишу про речі, які допомагають жити простіше, краще і веселіше, мотивації, відносини, соціальні проблеми і пастки мислення. І, звичайно, перевіряю поради на собі. Вибираю для статей перевірені джерела інформації.
View all posts
Кожен будівельний проєкт, від невеликих ремонтних робіт до масштабних конструкцій, вимагає уваги до деталей, і…
Вибір пам’ятника – це відповідальний і часто емоційно складний процес. Ми хочемо, щоб він став…
Будь-який виконроб скаже, що вибір покрівельних матеріалів - це дуже важливий етап будь-якого будівництва або…
Лестница — это не только функциональный элемент, но и важный элемент дизайна, который помогает связать…
Здоров'я і краса волосся – це важлива частина нашого загального вигляду. Волосся може бути показником…
Если вы сеошник, то вам известно, насколько важны технические подходы к оптимизации в работе с…