Зміст
Бешбармак (або безбармак) — це найпопулярніша національна страва в Казахстані. І багато казахів вважають цю страву найлегшою в приготуванні. М’ясо, тісто, кази і тұздик (соус із цибулі). Однак, цікаво відзначити, що в різних регіонах Казахстану готують бешбармак з деякими варіаціями, надаючи йому унікальних смакових нюансів і особливостей. У компанії Choco запропонували зануритися у світ розмаїття казахстанської кухні та дізнатися, як готують бешбармак у різних куточках нашої країни.
В Алматинській області бешбармак — це дуже багато м’яса, і зовсім небагато тіста. Тісто варять у формі довгої локшини. Подають м’ясо здебільшого цільними шматками, не нарізавши, оскільки частину м’яса забирають гості з собою додому. Найчастіше на заходах м’ясо варять без картоплі, але для домашнього бешбармака її завжди додають. До бульйону (сорпа) пропонують курт або айран.
У Таразі воліють класти більше тіста. А м’ясо варять разом з овочами, такими, як помідор і перець.
У Кизилорді бешбармак подають із крупно нарізаним м’ясом, додають картоплю й обов’язково моркву. Якщо ви бачите табақ бешбармака з морквою, будьте впевнені, автор страви — уродженець Кизилорди або Кизилординської області.
У Шимкенті можна зустріти бешбармак із пельменями замість тіста. А тұздик готують із помідорами та перцем.
Ви коли-небудь їли бешбармак із риби? Якщо ні, то заради цього варто відвідати міста Актау та Атирау. Тут готують неймовірний бешбармак з риби і готують його найчастіше з одного виду риби — і це осетер. До цього незвичайного бешбармака додають картоплю й іноді моркву.
В Актобі тісто готують у вигляді жайма, тобто тісто у формі квадрата. Співвідношення тіста і м’яса зазвичай однакове. Сорпа подається разом із білою цибулею.
У місті Уральськ страву подають із не нарізаним м’ясом. Зазвичай батьки, дядьки чи дідусі самі ділять м’ясо на шматки і роздають гостям. До сорпа пропонують айран.
До інгредієнтів костанайського бешбармака входить яловичина, конина, і різні її частини кази, карта, омиртка і шужик. Розкачавши тісто, варять його цілком і витягують його так, щоб не порвати. Так само тісто кладуть і в Усть-Каменогорську…
У Петропавловську і Павлодарі м’ясо приносять цілим, кладуть картоплю і до сорпа подається курт. У цих регіонах бешбармак люблять готувати з кількох видів м’яса: яловичина, конина, баранина, а іноді навіть дичина.
В Алмати бешбармак готують по-різному, але найчастіше він схожий на бешбармак Алматинської області.
Усі інгредієнти для бешбармака можна знайти в застосунку Choco.
Унікальна добірка новин від нашої редакції
Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.
Сучасний ринок будівельних та декоративних матеріалів переповнений рішеннями, які поєднують у собі функціональність, довговічність і…
Владение цифровыми активами открывает множество финансовых возможностей, но рано или поздно перед каждым криптоэнтузиастом встает…
Многие слышали об этом, но почти никто не обсуждает открыто. Анальный оргазм — тема, вокруг…
Український ринок металобрухту опинився під серйозним тиском. Вивезення брухту за кордон, яке останнім часом активно…
Запуск и развитие бизнеса с товарами из Китая — это путь, полный как больших возможностей,…
Ванная давно перестала быть просто утилитарным местом — здесь хочется расслабиться и получить предсказуемый комфорт…