Categories: Дозвілля

Як у різних регіонах Казахстану готують бешбармак

Бешбармак (або безбармак) — це найпопулярніша національна страва в Казахстані. І багато казахів вважають цю страву найлегшою в приготуванні. М’ясо, тісто, кази і тұздик (соус із цибулі). Однак, цікаво відзначити, що в різних регіонах Казахстану готують бешбармак з деякими варіаціями, надаючи йому унікальних смакових нюансів і особливостей. У компанії Choco запропонували зануритися у світ розмаїття казахстанської кухні та дізнатися, як готують бешбармак у різних куточках нашої країни.

В Алматинській області бешбармак — це дуже багато м’яса, і зовсім небагато тіста. Тісто варять у формі довгої локшини. Подають м’ясо здебільшого цільними шматками, не нарізавши, оскільки частину м’яса забирають гості з собою додому. Найчастіше на заходах м’ясо варять без картоплі, але для домашнього бешбармака її завжди додають. До бульйону (сорпа) пропонують курт або айран.

У Таразі воліють класти більше тіста. А м’ясо варять разом з овочами, такими, як помідор і перець.

У Кизилорді бешбармак подають із крупно нарізаним м’ясом, додають картоплю й обов’язково моркву. Якщо ви бачите табақ бешбармака з морквою, будьте впевнені, автор страви — уродженець Кизилорди або Кизилординської області.

У Шимкенті можна зустріти бешбармак із пельменями замість тіста. А тұздик готують із помідорами та перцем.

Ви коли-небудь їли бешбармак із риби? Якщо ні, то заради цього варто відвідати міста Актау та Атирау. Тут готують неймовірний бешбармак з риби і готують його найчастіше з одного виду риби — і це осетер. До цього незвичайного бешбармака додають картоплю й іноді моркву.

В Актобі тісто готують у вигляді жайма, тобто тісто у формі квадрата. Співвідношення тіста і м’яса зазвичай однакове. Сорпа подається разом із білою цибулею.

У місті Уральськ страву подають із не нарізаним м’ясом. Зазвичай батьки, дядьки чи дідусі самі ділять м’ясо на шматки і роздають гостям. До сорпа пропонують айран.

До інгредієнтів костанайського бешбармака входить яловичина, конина, і різні її частини кази, карта, омиртка і шужик. Розкачавши тісто, варять його цілком і витягують його так, щоб не порвати. Так само тісто кладуть і в Усть-Каменогорську…

У Петропавловську і Павлодарі м’ясо приносять цілим, кладуть картоплю і до сорпа подається курт. У цих регіонах бешбармак люблять готувати з кількох видів м’яса: яловичина, конина, баранина, а іноді навіть дичина.

В Алмати бешбармак готують по-різному, але найчастіше він схожий на бешбармак Алматинської області.

Усі інгредієнти для бешбармака можна знайти в застосунку Choco.

Унікальна добірка новин від нашої редакції

You may also like

Как правильно использовать пушер

Фільми, від яких не можна відірватися: кіноподорож

Лучшие топ 20 турецких сериалов — по мнению зрителей

Що приваблює чоловіків у жінках різних знаків зодіаку

Міфічні істоти світу та Казахстану

Кінокритики назвали найкращий фільм 2018 року

Добавить комментарий

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.

admin

Recent Posts

Як завести бензиновий генератор

Як відомо, перебої з електрикою можуть застати нас зненацька у найбільш непідходящий момент. І наявність бензинового…

1 день ago

Когда покупка футболок оптом является отличным решением

Покупка футболок оптом на сайте Эврика может быть настоящим спасением как для бизнеса, так и…

1 день ago

Почему влагоизмеритель зерна так важен для современных предприятий

В современных условиях сельского хозяйства, где точность и эффективность становятся важнейшими факторами, каждый элемент технологического…

1 день ago

Чому для бізнесу настільки важливі якісні пластикові ємності для води

Вода — це основа всього живого, і її правильне зберігання має неабияке значення для безпеки…

2 дні ago

Где чаще всего применяется напорная раструбная труба из ПВХ

Напорные раструбные трубы из ПВХ (поливинилхлорид) представляют собой важный компонент в различных сферах строительства и…

4 дні ago

Стаканчики, пакети і наклейки з логотипом: плюси для бізнесу

У сучасному світі кожен елемент бренду має велике значення для успіху компанії. Дрібниці, такі як…

4 дні ago