Зміст
Коптильня — це пристрій, у якому продукти піддаються обробці теплом і димом. Найчастіше його використовують для копчення м’яса, сала і риби. Робота коптильні влаштована за єдиним принципом:
У деяких коптильнях камери розміщені одна над одною. Тоді внизу основної встановлюють піддон для збору жиру, щоб він не капав на тріску. Домашні коптильні відрізняються:
Коптильня з нержавійки з гідрозатвором — найпопулярніша модель домашньої коптильні. У такій моделі звичайну коптильню зі зсувною кришкою вдосконалили гідрозатвором. У верхній частині коптильні є жолоб, що заповнюється водою. Нижній торець кришки опускається в нього для герметичності, і дим не виходить назовні. У такій коптильні зазвичай проводять копчення продуктів гарячим способом, а час приготування займає 1,5-2 години. Перевага коптильні з гідрозатвором у герметичності конструкції. Таким пристроєм зручно користуватися в закритому приміщенні.
У коптильнях холодного копчення процес копчення продуктів триває від 3 до 7 днів. Натомість продукція, приготована в такій коптильні, може зберігатися до 4 місяців.
При виготовленні домашньої коптильні враховують основні параметри:
Користуватися коптильнею нескладно. Осередком для нагрівання на природі служить багаття, а вдома коптильню нагрівають на плиті.
Для копчення продуктів вистачає всього 1-2 жмені тріски. Редакторка електронного журналу Smart Homes Керолайн Пріс радить залити суху тріску на 1 годину водою, а потім злити зайву рідину. Так тріска не згорить одразу, забезпечуючи достатньо диму для копчення.
Щоб заощадити на матеріалах, WikiHow радить використовувати для коптильні гарячого копчення бочку з-під олії, для коптильні холодного копчення — металевий бак або сейф.
Для роботи знадобляться такі матеріали:
На виготовлення простої коптильні з підручних матеріалів піде не більше 3 годин. У такій моделі готують сало, м’ясо або рибу холодного копчення. Після приготування гарячі шматки виймають із коптильні та залишають для вивітрювання на 6-12 годин. Піддон щоразу промивають від жиру, щоб не накопичувалися канцерогени і не піднімався неприємний запах під час нагрівання.
Блогер Оуен Гейгер пропонує на ділянці побудувати з цегли універсальну піч із грилем і коптильнею. Це дасть змогу заощадити кошти і приготувати будь-яку їжу для сім’ї та гостей.
Для приготування копченостей підійде проста коптильня, зроблена своїми руками з підручних матеріалів. Займіться її виготовленням за схемою і підказкою знавців. Вийде бюджетно, просто і вигідно.
Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.
Кожен будівельний проєкт, від невеликих ремонтних робіт до масштабних конструкцій, вимагає уваги до деталей, і…
Вибір пам’ятника – це відповідальний і часто емоційно складний процес. Ми хочемо, щоб він став…
Будь-який виконроб скаже, що вибір покрівельних матеріалів - це дуже важливий етап будь-якого будівництва або…
Лестница — это не только функциональный элемент, но и важный элемент дизайна, который помогает связать…
Здоров'я і краса волосся – це важлива частина нашого загального вигляду. Волосся може бути показником…
Если вы сеошник, то вам известно, насколько важны технические подходы к оптимизации в работе с…